درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 144
بازدید دیروز : 112
بازدید هفته : 324
بازدید ماه : 773
بازدید کل : 129629
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




يك انفجار پرتويي از يك خوشه ستاره‌يي در حال عبور احتمالا منجر به انقراض بزرگ در زمين در 440 ميليون سال پيش شده است.

در سال 2003 يك تيم از محققان دانشگاه كانزاس به ارائه طرحي پرداختند كه در آن يك انفجار پرتو گاما در فاصله چند هزار سال نوري از زمين منجر به انقراض جمعي در 440 ميليون سال قبل بر روي زمين شده است؛ اما هيچ گواهي براي آن ثابت نشده است.

از آنجايي كه اين انفجارها در زماني رخ مي‌دهند كه يك ستاره منفجر شده يا دو ستاره با هم تركيب مي‌شوند، پيدا كردن مقصر بسيار سخت مي‌شود.

به گفته محققان موسسه فيزيك اتمي ماكس‌پلانك در آلمان، در صورتي مي‌توان نشانه‌اي براي ثابت كردن جريان پيدا كرد كه اين انفجار در يك خوشه ستاره‌يي ميزبان ستاره‌هاي مرده‌اي كه با هم ادغام مي‌شوند،‌ رخ بدهد.

بر اساس تعداد خوشه‌هاي ستاره‌يي در كهكشان راه شيري و نرخ انفجارهاي اشعه گاما در آنها، ‌اين محققان به اين باور رسيده‌اند كه احتمالا يكي از آنها در فاصله‌ نزديكي از زمين در ميلياردها سال قبل منفجر شده است.

ماموريت فضايي Gaia سازمان فضايي اروپا كه قرار است در سال 2013 به فضا پرتاب شده و به ارائه نقشه ستارگان بپردازد، ‌مي‌تواند خوشه ستاره‌اي مقصر را در فضا پيگيري كند. گايا به تعيين موقعيت و سرعت اين خوشه‌ها مي پردازد تا رويدادهاي نزديك به انقراض زمين مشخص شوند.



سه شنبه 4 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دانشمندان یک روش غیرمعمول برای غلبه بر گرمای کره زمین یافته اند و اونهم اینه که کره زمین رو به یک منطقه خنکتر حرکت بدن! این ایده عجیب زائیده ذهن مهندسان ناسا و یکسری از اخترشناسان آمریکایی هست که معتقدن این روش در حدود ۶ بیلیون سال به عمر سیاره ما اضافه می کنه، به عبارت دیگر عمر مفید زمین ۲ برابر خواهد شد! اونها برای این کار طرحهایی هم ارائه دادن. جالبه بدونید که برای اینکار نیازی به نیروی عظیم برای حرکت دادن کره زمین نیست. فقط کافیه یک ستاره دنباله دار رو به سمت زمین هدایت کنن.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 1 آذر 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

 

 

 

 

 

 

سرانجام انتظارها به پایان رسید. امروز درست همان روزی است که بسیاری از ستاره شناسان و دوستداران فضا در انتظار آن بودند. پس از سال ها تحقیق و جستجو پیرامون سیارات فراخورشیدی،

ستاره شناسان بالاخره موفق به یافتن سیاره ای شدند که دارای شرایطی کاملاً شبیه به کره زمین می باشد. این سیاره از لحاظ علمی "منطقه گولدیلاکس برای زندگی" خوانده می شود یعنی سیاره ای که نه بسیار گرم و نه بسیار سرد است و دارای شرایط آب و هوایی بسیار عالیست.

سیاره ای که از ستاره میزبان خود نه آنچنان دور و نه بسیار نزدیک است. درست در فاصله مناسب قرار گرفته و از این رو وجود آب مایع در آن امکان پذیر است. این سیاره از لحاظ اندازه نه بسیار بزرگ و نه بسیار کوچک است و بدین خاطر دارای سطح، نیروی گرانش و شرایط جوی کاملاً مناسب است. به بیان بهتر این درست همان سیاره ای است که به دنبال آن بودیم. سیاره ای درست مانند زمین.




ادامه مطلب ...


یک شنبه 29 آبان 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

خلاصه مقاله: هوايي كه اطراف زمين را احاطه كرده، ويژگي منحصر به‌فردي را براي آن ايجاد كرده است. اين ويژگي باعث شده تا پديده‌اي به نام حيات به وجود آيد. جو، سطح زمين را از نفوذ اشعه‌هاي كشنده خورشيدي محافظت مي‌كند. اين جو به يك‌باره به وجود نيامده و مانند خود سياره زمين، ميلياردها سال تكامل را پشت سر گذارده است. انسان با كمك همين جو بود كه توانست بر نيروي جاذبه زمين غلبه كند. تاكنون ماهواره‌هاي بسيار زيادي براي مطالعه و بررسي ويژگي‌هاي منحصر به‌فرد جو به فضا پرتاب شده‌اند.

 



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 26 آبان 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان
دنیا های بیگانه میلیارد ها سال نوری دورتر از ما و یا شاید هم در دفتر کار یا حتی در داخل پیاله چای شما قرار  داشته باشد! این سخن در اول به نظرتان شاید عجیب معلوم شود اما تحقیقات اخیر کیمیاوی (شیمی) و زیست شناسی نشان می دهد که حیات بیگانه (بیرون از زمین) در اطراف ما و حتی در داخل وجود انسان قرار دارد. زیست شناسان از مدت ها قبل متوجه شده بودند که خیلی از موجودات ریز یا میکرو اورگانیزم ها بشمول باکتری می توانند در شرایط سخت و دشوار فضایی زنده بمانند. پژوهشگران دانشگاه اریزونا می گویند که




ادامه مطلب ...


پنج شنبه 26 آبان 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

اگر دیگر موجودات هوشمند تلسکوپ های بهتر از ما می داشتند، چی اتفاق می افتاد؟ آیا می توانستد زمین را در فاصله چندین سال نوری ببینند؟ یا بصورت دیگر بگویم، چطور اگر ما نشانه های حیات یا موجودات زنده را در یک سیاره دیگر شبیه زمین با همین فاصله که گفتم کشف کنیم؟ در نظر گرفتن این سوالات بسیار جالب است و حالا اطلاعاتی داریم که برای پاسخ به این سوالات به ما کمک می کند.




ادامه مطلب ...


پنج شنبه 26 آبان 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

اگر آهنربایی را از نقطه‌ای آویزان کنیم، آهنربا چرخیده و در راستای شمال و جنوب جغرافیایی قرار می‌گیرند. قطبی از آهنربا را که در راستای شمال جغرافیایی قرار دارد، قطب N و دیگری را قطب S می‌نامند. دلیل رفتار این گونه آهنربا وجود میدان مغنا طیسی در زمین می‌باشد.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 8 خرداد 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 زمین سیاره ایست کوچک در بیکران فضا و یکی از نه سیاره ای که در عرصه فضا به دور خورشید درحال گردش می باشند. خورشید یکی از بیلیونها ستاره ایست که کهکشان راه شیری را شکل می دهند و کهکشان راه شیری یکی از 100 بیلیون کهکشانیست که جهان را تشکیل داده اند.  

 

 

 




ادامه مطلب ...


یک شنبه 8 خرداد 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

زمین

زمین سیاره ایست کوچک در بیکران فضا و یکی از نه سیاره ای که در عرصه فضا به دور خورشید درحال گردش می باشند. خورشید یکی از بیلیونها ستاره ایست که کهکشان راه شیری را شکل می دهند و کهکشان راه شیری یکی از ۱۰۰ بیلیون کهکشانیست که جهان را تشکیل داده اند.


سیاره زمین تنها ذره کوچکی از عالم است، اما خانه انسان و در واقع خانه ای برای تنها گونه های یافت شده حیات در کل جهان می باشد. حیوانات، گیاهان و دیگر ارگانیزم های حیات تقریبا در همه جای سطح زمین وجود دارند. آنها می توانند در روی زمین به حیات ادامه دهند چرا که این سیاره در فاصله مناسبی نسبت به خورشید قرار گرفته است. بیشتر گونه های حیات به گرما و نور خورشید برای ادامه زندگی خود نیاز دارند. اگر زمین اندکی به خورشید نزدیک تر بود گرما و حرارت زیاد آن همه این گونه ها را می سوزاند و اگر قدری از خورشید دورتر بود بر اثر کمبود انرژی خورشید حیات در روی آن از بین می رفت. برای ادامه حیات وجود آب نیز ضروری می باشد که زمین سرشار از آن است. آب بیشتر سطح زمین را پوشانده است.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 8 خرداد 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

از روزی که انسان برای نخستین بار شروع به نوشتن افکار خود کرد، پیوسته نگران موقعیت خود در عالم لایتناهی بوده است.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 8 خرداد 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان