درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 143
بازدید دیروز : 112
بازدید هفته : 323
بازدید ماه : 772
بازدید کل : 129628
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




دو دانشمند مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه با طراحی مدل رایانه ای و شبیه سازی اتمسفر تیتان نشان دادند که اتمسفر این قمر سیاره زحل بیش از آنچه تصور می شد، شبیه اتمسفر زمین است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نتایج این شبیه سازی رایانه ای نشان می دهد، تیتان دارای دو لایه اتمسفری متفاوت است که لایه پایین تر از ابرهای متان و الگوهای باد شکل گرفته است.

تیتان تنها قمر موجود در منظومه شمسی است که دارای اتمسفر متراکم است و امیدهایی مبنی بر احتمال وجود حیات بر روی آن وجود دارد.

اطلاعات به دست آمده از کاوشگرهای ویجر ۱، کاسینی و هویگنس در سالهای ۱۹۸۱ و ۲۰۰۴ میلادی نشان می دهد، اندازه تیتان احتمالا دو برابر ماه است، اما در فاصله ای ۹ برابر دورتر تا خورشید قرار دارد. به دلیل فاصله بسیار زیاد از خورشید، دما در این قمر زحل حدود منفی ۱۸۰ درجه سانتیگراد است.




ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

چرا زمین اولیه در جوانی خورشید یخ نزده استدانشمندان موزه ملی تاریخ دانمارک از وجود دلایل دیگری به جز گازهای گرم‌کننده جهان به عنوان دلیل یخ نزدن زمین در میلیاردها سال پیش و در زمان سردتر بودن خورشید خبر دادند

 در ابر دوران ائون آرکئن در حدود 2.5 تا چهار میلیارد سال قبل،‌ پیش از ظاهر شدن اولین نشانه‌های پیشرفته حیات در زمین،‌ خورشید تنها از 70 درصد از درخشش امروزی خود برخوردار بود که به معنی دریافت گرمای کمتر در زمین و امکان انجماد آن بوده است.

با این حال، سنگ‌های باستانی در «ایسوا» در نزدیکی سواحل جنوب غرب گرین‌لند نشان دهنده وجود آب مایع و حتی حیات بر روی زمین در حدود 3.8 میلیارد سال قبل است.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

پیش بینی آینده انسان و زمینهفته نامه «نیو ساینتیست» در گزارشی، آینده زمین و بشر را در 100 هزار سال آینده مورد بررسی قرار داده است.

فکر کردن به آینده برای انسان امروز در کل به معنی آماده یا نگران شدن درباره چیزی است که می تواند تا شش ماه آینده (رسیدن روبات کنجکاوی به مریخ و احتمال کشف اشکالی از حیات در سیاره سرخ)، تا دو سال آینده (اقتصاد جهانی رشد دوباره خود را آغاز می کند) یا تا 20 سال آینده (چین به ابرقدرت دنیا تبدیل می شود)، رخ دهد.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 8 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

بازگشت سیارک عبوری به مدار نزدیکتر زمین پیش‌بینی‌های جدید ستاره‌شناسان نشان داده که سیارکی که در اواخر ماه فوریه از فاصله‌ای برابر با هفت برابر فاصله ماه با زمین از کنار سیاره ما عبور کرده، دوباره در اواسط فوریه سال 2013 و این‌بار در فاصله بسیار نزدیکتری از زمین عبور خواهد کرد.

سیارک غیرمعمول DA14 2012 که ابتدا توسط یک تیم آماتور مشاهده شده بود، به قدری کوچک است که تنها پس از عبور آن از کنار زمین مورد شناسایی قرار گرفته بود؛ اما گذر بعدی این جسم از فاصله نزدیک‌تر در حدود 24 هزار کیلومتری زمین بوده که از بسیاری از ماهواره‌های زمینی به سیاره نزدیکتر خواهد بود.

به گفته دتلف کوچنی، مسوول پروژه اجسام نزدیک به زمین در اداره آگاهی موقعیتی فضا در سازمان فضایی اروپا، فاصله این سیارک با زمین بی‌خطر است اما می‌تواند فرصت مناسبی را برای رصد در اختیار ستاره شناسان و علاقه‌مندان نجوم قرار دهد.

سیارک DA14 2012 در رصدخانه بررسی آسمان La Sagra در اسپانیا مورد شناسایی قرار گرفت.

اگرچه احتمال برخورد این سیارک با زمین در دور بعدی عبور آن کاملا منتقی تلقی شده‌، اما ستاره‌شناسان از این فاصله عبوری نزدیک برای بررسی‌ها و محاسبات بیشتر در مورد تاثیر گرانشی زمین و ماه بر روی آن استفاده خواهند کرد.



سه شنبه 8 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

سیارک تهدید کننده زمین بمباران شدمحققان آمریکایی با استفاده از یک ابررایانه، اثر ضد سیارکی بمب اتم را مدل‌سازی کردند

محققان آزمایشگاه ملی لوس آلاموس وابسته به وزارت انرژی آمریکا معتقدند یک انفجار اتمی دقیق می‌تواند زمین را از خطر برخورد سیارک‌های بسیار بزرگ نجات دهد.

در شبیه‌سازی صورت گرفته، سیارکی به طول 500 متر با بمب اتمی با قدرت یک مگاتن (50 برابر قوی تر از بمب اتم ناکازاکی) مورد هدف قرار گرفت. انفجار بمب اتم باعث متلاشی شدن کامل سیارک شد.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 8 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

تصویری نادر از لحظه انفجار یک یخچال قطبی

لحظه انفجار یک یخچال قطبی در تصویری نادر به ثبت رسید.

 این تصویر توسط سرنشینان یک قایق بادی ثبت شده است که در آن لحظه انفجار یک یخچال قطبی در خلیج ویلهلمینا در قطب جنوب نشان داده می‌شود.

امکان تصویربرداری از انفجار یخچال قطبی در فاصله ای به این نزدیکی بسیار نادر است.



سه شنبه 8 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

جبه زمین پایدارتر از چیزی است که تصور می شدگروهی از دانشمندان آمریکایی با بررسی سنگهای بسیار قدیمی دریافتند که جبه زمین بسیار پایدارتر از آن چیزی است که تاکنون تصور می شد.
  جبه زمین، لایه ای از سیاره ما است که زیر پوسته قرار گرفته است و به سبب یک سری از حوادث فاجعه آمیزی که در سپیده دم تاریخ زمین رخ دادند و منجر به شکل گیری قاره هایی که امروز می شناسیم شدند در معرض یک فشار شدید و دمای بسیار بالای درون زمین قرار گرفت.
ژئو شیمیدانان دانشگاه مریلند با تحقیق روی شکل نادری از تنگستن کشف کردند جبه زمین بسیار پایدارتر از آن چیزی است که تاکنون تصور می شد.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 3 اسفند 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

گردابی از نور در آسمان دریای برینگ

این نمای ماهواره‌ای از جو زمین برفراز دریای برینگ که توسط ماهواره برنامه آب‌وهوایی نظامی ایالات متحده گرفته شده، شفق قطبی عجیبی را که دو شب گذشته در آسمان نیم‌کره شمالی زمین شکل گرفت، نمایش می‌دهد.
این شفق قطبی برخلاف پیش‌بینی‌ها و زمانی تشکیل شده که هیچ اثری از طوفان‌ها و فوران‌های خورشیدی در جهت زمین وجود نداشت. به گفته دانشمندان، این شفق قطبی در اثر اختلالی در میدان مغناطیسی زمین در نزدیکی قطب شمال جغرافیایی زمین ایجاد شد.
پس از آن، میدان مغناطیسی میان‌سیاره‌ای نیز تغییر کرد و موجب تشدید این اثر شد، طوری‌که شکافی در سپر دفاعی مغناطیسی زمین ایجاد کرد و بادهای خورشیدی توانستند از درون این شکاف به درون جو زمین نفوذ کنند. برای مشاهده عکس بزرگ به حجم 210 کیلوبایت، اینجا را کلیک کنید.
به گفته رصدگرانی که موفق شده بودند این شفق غیرمنتظره را تماشا کنند، این یکی از زیباترین نمایش‌های آسمانی در ماه گذشته بود.

 



دو شنبه 1 اسفند 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

بخارهای کره زمین

آب بیشتر از همه از چه جاهایی از کره زمین تبخیر می‌شود؟ ممکن است پاسخ دادن به این پرسش مشکل به نظر رسد.

اما این دیواره متشکل از بازنمایی‌های کره زمین که یک شبیه‌سازی از توزیع میانگین ماهانه میزان تبخیر آب بر روی سیاره ما است، ممکن است برداشتی کلی به شما بدهد.

چنین شبیه‌سازی‌هایی اهمیت دارند، زیرا شناخت توزیع تبخیر آب بر روی کره زمین برای درک کردن تغییرات آب و هوای سیاره ما ضروری است.



چهار شنبه 26 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

چشم انداز بی نظیر شهرهای زمین از ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری

فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی هر 90 دقیقه یک‌بار به دور زمین گردش می‌کنند و در هر گردش، منظره‌ای باورنکردنی از روشنایی‌های شهری را در کنار شفق‌های قطبی در افق خود مشاهده می‌کنند.

این فیلم که به ‌تازگی توسط ناسا منتشر شده، از کنار هم قرار دادن تصاویری تهیه شده که فضانوردان در 30 ژانویه 2012 ثبت کرده‌اند. سفر از شمال مکزیک آغاز می‌شود و تا شمال‌غرب نیوبرانزویک ادامه می‌یابد. در این فیلم به ترتیب روشنایی‌های این شهرها قابل تشخیص است: شمال‌شرقی تگزاس، سن‌آنتونیو، هوستون، دالاس، اوکلاهاماسیتی، کانزاس‌سیتی، سنت‌لوئیس، میشیگان در حاشیه جنوبی دریاچه میشیگان و شهرهای کانادا که در افق شمالی دیده می‌شوند.

حلقه زیبای شفق‌های قطبی سبزرنگ در افق شمالی نیز هرچند در اوج فعالیت خود نیست، اما چشم‌انداز جالبی در افق پدید آورده است.



سه شنبه 25 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان