درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 141
بازدید دیروز : 112
بازدید هفته : 321
بازدید ماه : 770
بازدید کل : 129626
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




کشف پدیده‌ای عجیب در خورشیددانشمندان در رصدهای خود بر روی خورشید، متوجه الگویی از سلولهایی با مرکز درخشان و مرزهای تاریک در تاج یا جو خورشیدی شده‌اند.

 طبق این رصدها که در پاییز 2011 توسط رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا انجام شده، این سلولها تا حدی شبیه به الگوی سلولی موجود در سطح خورشید بوده اما کشف این الگوها در بخش بالایی جو خورشید تا حدی عجیب بنظر می‌رسد.




ادامه مطلب ...


پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

صفحات خورشیدی چیست؟صفحات خورشیدی، از ترکیبات نیمه هادی ساخته شده اند که وظیفه آن ها تبدیل انرژی نورانی خورشید به انرژی الکتریکی می باشد. این صفحات بانامفتوولتائیک (PhotoVoltaic) یا سولار (Solar) شناخته می شوند.صفحات فتوولتائیک (PhotoVoltaic) از نظر تکنولوژی به 3 دسته تقسیم بندی می شوند. صفحات فتوولتائیک پلی کریستال (Photovoltaic Polycrystalline Panels)،صفحات فتوولتائیک مونوکریستال(Photovoltaic MonocrystallinePanels)وصفحات فتوولتائیک نواری(Thin Film)

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 



ادامه مطلب ...


شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

گردباد عظیم خورشیدی به تصویر کشیده شدرصدخانه دینامیک خورشیدی در جدیدترین مشاهدات خود موفق به ثبت یکی از بزرگ‌ترین گردبادهای خورشیدی در سطح این ستاره شده که می‌تواند پنج زمین را در خود ببلعد
این توده عظیم در حال پیچشT از گاز بسیار داغ در دمایی بین 90 هزار تا 3.6 میلیون درجه فارنهایت تشکیل شده است.
این توفان طی یک دوره سه ساعته از سطح خورشید به ارتفاع حدود 201 هزار کیلومتری رسیده که برابر با نیمی از فاصله میان زمین تا ماه است.
سرعت حرکت این گازهای داغ تا حدود 300 هزار کیلومتر در ساعت می‌رسد. در مقایسه، سرعت گردبادهای زمینی معمولا 160 کیلومتر در ساعت است.
دانشمندان پیش از این، گردبادهای خورشیدی کوچک‌تر را با دیگر ماهواره‌های رصد خورشید مشاهده کرده بودند، اما این پدیده که در سپتامبر 2011 رصد شد، اولین موردی بود که تا به تصویر کشیده شده است.
پس از این، محققان موفق به مشاهده حداقل یک گردباد خورشیدی دیگر در سطح این ستاره شده‌اند که به اندازه زمین بوده است.
این گردبادها معمولا مقدمه‌ای بر پدیده گدازه‌های تاجی خورشید بوده که طی آن فورانی از ذرات بادار این ستاره در فضا پراکنده می‌شود. به نظر می‌رسد که این جرقه‌ها با تعاملات میان خطوط میدان مغناطیسی خورشید در ارتباط بوده که حرکات پیچشی آن باعث شکل گرفتن گردباد خورشیدی می‌شود




شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

این یکی از بدترین لکه های خورشیدی سال است. منطقه فعال ۱۴۲۹ ممکن است مثل یک پرنده خشمگین به نظر می رسد. این منطقه برخی از قدرتمند ترین شعله ها و توده های تاجی چرخه خورشیدی اخیر را از خود ساطع کرده است. تصویر بالا AR 1429 را با جزئیات دقیقی در کروموسفر خورشید نشان می دهد . این تصویر چهار روز پیش با تجزیه نور ساطع شده از هیدروژن بدست آمده است. برخی ذرات ناشی از این انفجارها با مگنتوسفر زمین برخورد کرد که منجر به ایجاد شفق های رنگارنگ شد. این تصویر با رنگ های غیر واقعی معکوس گرفته شده، بطوری که تیره ترین مناطق در واقع روشن ترین و داغ ترین آنها هستند. تونل های عظیم گاز داغ که برخی از زمین هم بزرگتر هستند همانند سوزن هایی به نظر می رسند که اطراف کروموسفر را پوشانده اند. پیچکی از نور در بالای AR 1429  رشته ای سرد معلق در هوا برروی منطقه فعال است. از آنجا که فعالیت های خورشیدی در چند سال آینده به اوج خود می رسد، میدان مغناطیسی پیچ و تابدار خورشید ممکن است مناطق فعال تری را ایجاد کند که مقدار بیشتری پلاسمای خورشیدی به درون منظومه شمسی پرتاب کنند.



چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

وقتی خورشید می‌گیردتصویری از یک کسوف کامل را در این عکس مشاهده می‌کنید.
هاله نورانی که در تمام طول زمان یک کسوف کامل به دور ماه می‌درخشد، بیرونی‌ترین منطقه خورشید است که تاج خورشید نامیده می‌شود.
کسوف زمانی رخ می‌دهد که ماه نو از مقابل خورشید می‌گذرد. این پدیده تقریبا سالی یک بار رخ می‌دهد و هربار در قسمتی از کره زمین قابل مشاهده است.
خورشیدگرفتگی کامل بسیار مورد توجه علاقه‌مندان به نجوم قرار دارد زیرا تنها زمانی است که تاج خورشید از روی سطح زمین قابل مشاهده است.




چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

حیرت محققان نجوم از شیء اسرار آمیز در نزدیکی سطح خورشیدحضور «ستاره مرگ» در فاصله بسیار نزدیک با سطح خورشید باعث حیرت محققان نجوم شده است.

در تصاویر تلسکوپ مدارگرد ناسا یک شیء تاریک و در اندازه یک سیاره دیده می‌شود که در فاصله‌ای بسیار نزدیک از سطح خورشید در حال حرکت است و مانند آن به نظر می‌رسد که توسط یک لوله در حال سوخت‌گیری از خورشید است.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

رصدخانه خورشیدی ناسا روز سه شنبه تصاویری از یک مثلت سیاه عظیم روی خورشید را به ثبت رساند.

 این حفره غول پیکر که کاملاً شبیه به یک مثلت به نظر می رسد احتمالاً یا یک خطای دیداری یا یک منطقه تیره است که در اثر بادهای خورشیدی ایجاد شده است.

برپایه معتبرترین فرضیه، این شکل غیرعادی مثلثی یک "چاله تاجی" (Coronal hole) است. باوجود این، هنوز دانشمندان هیچ توضیح علمی رسمی درخصوص دلیل پیدایش این پدیده روی خورشیدی ارائه نکرده اند.


تصاویر غیرعادی از یک مثلت سیاه روی خورشید



ادامه مطلب ...


سه شنبه 8 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

گردبادی به بزرگی زمین روی خورشیدماهواره‌های ناسا به تازگی گردبادی عظیم را بر روی سطح خورشید رصد کرده‌اند، گردبادی که به یکی از شگفتی‌های سامانه خورشیدی تبدیل شده و ابعادی برابر زمین دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر، رصدخانه دینامیک خورشیدی، ماهواره‌ای که نظاره‌گر فعالیت‌های خورشید است مجموعه‌ای از تصاویر را از شعله‌های خورشیدی در ماه‌های گذشته ثبت و به زمین ارسال کرده است.
تصاویر ویدیویی جدید این رصدخانه فضایی نشان دهنده حرکت نوسانی پلاسمایی تیره‌تر و سردتر از حد معمول بالای سطح خورشید است که وسعتی عظیم دارد.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 2 اسفند 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

رصد دو لکه بزرگ روی خورشیدلکه های بزرگ و دوگانه خورشیدی که به تازگی بر چهره خورشید نقش بسته اند، آغازگر شعله های خورشیدی هستند که تا 48 ساعت آینده به سوی زمین روانه خواهند شد و می توانند منجر به اختلالاتی در روی زمین شوند.
به گزارش خبرگزاری مهر، با وجود اینکه هنوز میزان شدت این رویداد مشخص نشده است، بعضی از دانشمندان بر این باورند لکه های رصد شده می توانند شعله هایی در کلاس متوسط را روانه زمین سازند. این شعله ها می توانند منجر به اختلال در امواج رادیویی در مناطق قطبی زمین شوند.
بر اساس گزارشها، لکه های خورشیدی در منطقه فعال 1416 می توانند امواج پر انرژی مغناطیسی بتا-گاما را به سوی زمین شلیک کنند که در دسته شعله های کلاس M قرار دارند. این شعله ها به اندازه شعله های کلاس X  که می توانند روی ماهواره ها و شبکه های برق تاثیر گذاشته و توفانهای مغناطیسی ایجاد کنند، خطرناک نیستند.
از جمله تاثیرات شناخته شده شعله های کلاس M شفقهای قطبی است که ساکنان کشورهای نزدیک به قطب شاهد آنها خواهند بود. به گفته متخصصان هر نوع شعله ای از این لکه ها مستقیما زمین را هدف خواهد گرفت.
براساس گزارش "اسپیس"، سازمان ملی اتمسفر و اقیانوس شناسی احتمال وقوع شعله های خورشیدی کلاس M را طی 24 تا 48 ساعت آینده 50 درصد اعلام کرده است.



سه شنبه 25 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

کاوشگر مریخ در میان توفان های خورشیدیکاوشگر کنجکاوی در مسیر سفرش به سوی مریخ یکی از مهلکترین توفانهای جهان را تجربه کرد و در معرض توفان خورشیدی عظیمی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، اطلاعاتی که توسط ردیابهای این کاوشگر جمع آوری شده اند، می توانند در طراحی فضاپیماهای سرنشین دار آینده به کار گرفته شوند.

هفته گذشته فوران خورشیدی منجر به بمباران اشعه ای شد، بمبارانی که طی هفت سال گذشته بزرگترین به شمار می رود، و در نتیجه این بمباران خطوط هواپیمایی در نیمکره شمالی زمین مختل شدند. در عین حال این توفان بر روی لابراتوار بسیار دور افتاده مریخی که فاصله زیادی از زمین گرفته است نیز تاثیر گذاشته است، کاوشگری که در حال طی کردن مسافت میان زمین و مریخ است.

ردیاب اشعه ای کاوشگر "کنجکاوی" که به صورت مخفف RAD نامیده می شود، تاثیر فورانهای اشعه های خورشیدی را به ثبت رسانده است. این طور به نظر نمی آید که توفان اشعه های خورشیدی به کاوشگر و بخشهای درونی آن آسیبی وارد کرده باشد اما اطلاعات به ثبت رسیده فرصتی ارزشمند را برای دانشمندان فراهم آورده تا بتوانند بر روی تاثیر تشعشعات خورشیدی بر روی ساکنان یک فضاپیما مطالعه کنند.

RAD به این منظور طراحی شده تا بتواند تاثیر تشعشعات را بر روی سطح سیاره مریخ محاسبه کند، با این همه طی سفر طولانی و یک ساله ای که تا رسیدن به مریخ در پیش رو دارد، از این ردیاب هر 24 ساعت یکبار برای جمع آوری دیگر اطلاعات محیطی استفاده می شود.

به گفته تیم هدایت کننده این پروژه اطلاعاتی که طی وقوع این توفان خورشیدی جمع آوری شده است هنوز به طور کامل تجزیه و تحلیل نشده اما وقوع این رویداد و تحت تاثیر قرار گرفتن "کنجکاوی"، از تعداد بالای دفعاتی که این کاوشگر به زمین اطلاعات ارسال کرده، کاملا آشکار است.

این اطلاعات می تواند برای دانشمندان درک درستی از شدت تشعشعات خورشیدی که می تواند افراد یا اجسام درون یک فضاپیما را تحت تاثیر خود قرار دهد، به وجود آورد تا دانشمندان با توجه به این اطلاعات نوع عایق اشعه ای که برای ساخت فضاپیماهای سرنشین دار نیاز خواهند داشت را تعیین کنند.

بر اساس گزارش اسپیس، به این شکل با تکمیل طراحی فضاپیماهایی که برای سفرهای فضایی طولانی مدت ساخته می شوند، مسیر سفرهای انسان به اعماق فضا هموارتر خواهد شد.




شنبه 15 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان