درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 258
بازدید دیروز : 83
بازدید هفته : 409
بازدید ماه : 858
بازدید کل : 129714
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




به گزارش ايسنا ، به نظر مي‌رسد اين كاوشگر خورشيدي به خودي خود از كار نخواهد ايستاد، اما از آنجا كه ديگر قابل استفاده نيست به تاريكي فرو خواهد رفت و به دست متخصصان خاموش خواهد شد.

كاوشگر UIYSSES در سال 1990 از شاتل فضايي ديسكاوري پرتاب شد و قرار بود ماموريت خود را طي پنج سال به انجام برساند. از آن زمان تاكنون حدود 19 سال گذشته و اين كاوشگر در تمام اين مدت به فعاليت خود ادامه داد.

در طول اين دوره UIYSSES مسافتي حدود 5.8 ميليارد مايل را طي كرده و هنوز هم به مسير خود ادامه مي‌دهد.

16 ماه پيش دو آژانس فضايي آمريكا و اروپا اعلام كردند كه اين كاوشگر رو به مرگ است، اما چيزي آن را سرپا نگه داشته و در طول ماموريتش اطلاعاتي علمي مبهم درباره يك سال كامل فوق‌العاده از لكه‌هاي خورشيدي و بادهاي خورشيدي براي محققان به دست آورده و به زمين ارسال كرده است اما مقامات فضايي اعلام كردند، اكنون ديگر انرژي، موقعيت و آنتن‌هاي كاوشگر قابل استفاده نيست و بنابراين تصميم گرفتند با خاموش كردن انتقال دهنده UIYSSES آن را براي هميشه خاموش كنند.

فضاپيماي Ulysses در سال 1990 براي انجام يك ماموريت پنج ساله به فضا فرستاده شد كه هدف از آن مطالعه روي خورشيد و تاثير اين ستاره عظيم و حيات بخش روي فضاي اطرافش بود.

فضاپيماي «اوليس» كه در واقع چهار برابر طولاني تر از طول عمر قابل انتظارش براي اين ماموريت خدمت كرد، به تازگي در شرايط سخت و خشن فضا از پاي درآمده است.

اين فضاپيما ساخت اروپا است و ناسا منبع نيروي ژنراتور ترموالكتريك راديوايزوتوپ آن را تهيه كرده و با شاتل ديسكاوري به فضا فرستاد.



چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

خدمه اکسپدیشن ۳۰یک پسماند فضایی کوچک که از یک ماهواره قدیمی روسی جدا شده و در فضا سرگردان است، شنبه گذشته هر شش خدمه ایستگاه فضایی بین‌المللی را مجبور کرد تا از ترس جانشان به دو قایق نجات مستقر در این ایستگاه فضایی پناه برده و آماده بازگشت اضطراری به زمین شوند.  آژانس فضایی روسیه اعلام کرد این قطعه فلزی سرگردان که بخشی از ماهواره روسی کوسموس ۲۲۵۱ بود از فاصله ۲۳ کیلومتری ایستگاه عبور کرد و خدمه دوباره توانستند لباسهای فضایی را از تن درآورده و به خانه فضایی خود در ارتفاغ ۴۰۰ کیلومتری زمین بازگردند.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

آکادمی علوم سلطنتی سوئد درمورد جایزه نوبل فیزیک 2011 در رشته فیزیک تصمیم گرفت نیمی از جایزه را به شائول پرلماتر و نیم دیگر را به‌طور مشترک به برایان اشمیت و آدام رییس، به‌خاطر کشف انبساط تندشونده عالم به روش مشاهده ابرنواخترهای دوردست اهدا کند.

 
محمود حاج‌زمان: «بعضی می‌گویند دنیا در آتش پایان می‌یابد، بعضی می‌گویند در یخ...» سرنوشت جهان چه خواهد بود؟ اگر برندگان جایزه نوبل فیزیک امسال را باور داشته باشیم، باید به پایان یافتن آن در یخ و انجماد بیاندیشیم. آنها ستارگان در حال انفجار موسوم به ابرنواختر را در کهکشان‌های دوردست مورد مطالعه دقیق قرار دادند و دریافتند که انبساط جهان در حال شتاب‌گیری است.
 
این کشف حتی برای خود برندگان جایزه نوبل حیرت‌آور بود. چیزی که آنها دیدند، مانند این است که یک توپ را به هوا پرتاب کنید و به جای این‌که توپ به سمت پایین برگردد، سریع‌تر و سریع‌تر در آسمان ناپدید شود، گویی نیروی گرانش بر روی مسیر حرکت توپ تاثیری نمی‌گذارد. به نظر می‌رسد که اتفاق مشابهی در تمام کیهان در حال رخ دادن است. برای مشاهده اینفوگراف زیر در ابعاد بزرگ، اینجا را کلیک کنید.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

کهکشان

دورترين کهکشان رصد شد

پژوهشگران در اين باره اعلام کردند مشاهده اين کهکشان به ما نشان مي دهد اوضاع جهان پس از وقوع انفجار بزرگ در چهارصد و هشتاد ميليون سال قبل چگونه بوده است.

 

اخترشناسان اعلام کردند تلسکوپ فضايي هابل موفق شده است دورترين کهکشان را در فضا رصد کند. اين کهکشان سيزده ميليارد و دويست ميليون سال نوري از کره زمين فاصله دارد و به دانشمندان در خصوص پيدايش جهان ديدگاه جديدي مي دهد.

پژوهشگران در اين باره اعلام کردند مشاهده اين کهکشان به ما نشان مي دهد اوضاع جهان پس از وقوع انفجار بزرگ در چهارصد و هشتاد ميليون سال قبل چگونه بوده است.

گارث ايلينگورث اخترشناس دانشگاه کاليفرنيا در سانتا کروز در اين باره گفت رصد اخير تلسکوپ هابل ما را به کهکشانهاي نخستين بسيار نزديک کرده است. ايلينگورث و همکارانش از تلکسوپ هابل براي پيگيري تغييرات ايجاد شده در کهکشانها در فاصله زماني چهارصد و هشتاد تا ششصد و پنجاه ميليون سال پس از وقوع انفجار بزرگ استفاده مي کنند. اين پژوهشگران تا کنون به اين نتيجه رسيده اند که شمار ستاره هايي که طي اين دوره زماني به وجود آمده است در مقايسه با ساير دوره هاي زماني بسيار زياد بوده است.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

اگر دستتان را در نیتروژن مایع فرو ببرید، یخ زدگی و از بین فتن پوست دستتان حداقل صدمه‌ای است که با آن مواجه می‌شوید. اما راهی وجود دارد که بتوانید این کار را بدون کوچک ترین صدمه ای انجام دهید!
توجه: در این مطلب نکات ایمنی و جزئیات دقیق آزمایش ذکر نشده است، به همین دلیل تاکید می‌شود از انجام این آزمایش خودداری کنید، چراکه ذره‌ای خطا یا اشتباه می‌تواند به از دست رفتن دست شما منجر شود.

 

فرو کردن دست در نیتروژن مایع با دمای منفی ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد، بدون اینکه یخ بزند


 



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان