درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 427
بازدید دیروز : 83
بازدید هفته : 578
بازدید ماه : 1027
بازدید کل : 129883
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




سقوط قطعات ماهواره نظامی روسیه در اقیانوس آرام آژانس فضایی فدرال روسیه اعلام کرد: قطعات ماهواره مخابراتی نظامی 'مولنیا 89-1' شنبه شب در اقیانوس آرام سقوط کرد
 قطعات ماهواره نظامی روسی که پس از عبور از جو زمینه در قسمت فوقانی جو نسوخته بود، شنبه شب در اقیانوس آرام سقوط کرد.
ماهواره مخابراتی نظامی 'مولنیا 89-1' در سال 1996 میلادی از ایستگاه فضایی 'بلستیک' در شمال غرب روسیه به فضا پرتاب شد.
بنا بر این گزارش، ماهواره‌های کلاس 'مولنیا' در سال 2006 میلادی با ماهواره‌های مدل 'مریدیان' جایگزین شدند.



پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

انتشار ویدئویی از یک شی پرنده ناشناس در کنار یک هواپیمای مسافری در فراز آسمان سئول، پایتخت کره جنوبی بحثهای تازه‌ای در رابطه با واقعی بودن یوفوها شکل داده است.
 این درحالی است که ویدئوی مذکور از سوی یکی از مسافران همین هواپیما فیلمبرداری شده است.
این ویدئو که در سایت اشتراک ویدئوی یوتیوب منتشر شده ابتدا این شی را در پایین تصویر نشان می دهد که سرعت خود را با هواپیمای مسافری تنظیم کرده است.
براساس گزارش دیلی میل، این شی پرنده بیضی مانند سفید شکل ناگهان سرعت گرفته و ارتفاع خود پیش از خارج شدن از تصویر افزایش می دهد، درست در لحظه ای که مسافر درحال فیلمبرداری تلاش می کند تصویر را به جلو برده و نمای نزدیکتری از آن را فیلمبرداری کند.
اگزماینتر نوشته است که توضیحات دیگری غیر از فضایی بودن این شی پرنده وجود دارد که یکی از آنها این است که این شی نوعی زباله فضایی و توضیح دیگر این که این جسم پرنده می تواند یک هواپیمای کنترل از راه دور و بدون خلبان نظامی باشد.

تصاویری از یک شی پرنده ناشناس درکنار هواپیمای مسافری



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

برگزاری نشست «مسأله کسوف‌های حلقوی در ادوار میانه اسلامی»نشست علمی با موضوع «مسأله کسوف های حلقوی در ادوار میانه اسلامی» با حضور دکتر سیدمحمد مظفری چهارشنبه 23 فروردین ماه در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نشست علمی با موضوع «مسأله کسوف های حلقوی در ادوار میانه اسلامی» را با حضور دکتر سیدمحمد مظفری برگزار می کند.

این نشست چهارشنبه 23 فروردین ماه از ساعت 16-14 در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در بزرگراه کردستان نبش خیابان 64 واقع است و این نشست در سالن حکمت این پژوهشگاه برگزار می شود.



پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

بزرگداشت پرواز اولین انسان به فضا در ایرانمراسم بزرگداشت پرواز اولین انسان به فضا تحت عنوان "شب یوری" همزمان با سراسر جهان در چهارشنبه23 فروردین برگزار خواهد شد.
 45 سال پیش در 12 آوریل 1961، زمانی که غرش مهیب موتورهای قدرتمند راکت حامل وستک1 سرتاسر پایگاه فضایی "بایکنور" را در می نوردید، عصر جدیدی در تاریخ بشر آغاز شد که زندگی و فهم بشر از دنیای اطراف را تغییر داد.
یوری گاگارین، سرنشین این فضاپیمای تاریخی اولین بشری بود که به فضا سفر کرد. مدار گرد حامل وی پس از آنکه 108 دقیقه با سرعت 27 هزار و 400 کیلومتر در ساعت یک بار زمین را دور زد به سلامت به زمین بازگشت و افتخاری بی‌نظیر را برای خود و کشورش به ارمغان آورد.
سفر یوری گاگارین در 12 آوریل، موجب شد که وی به عنوان اولین انسانی معرفی شود که مرز فضا را گشود و قدم به دنیایی اسرارآمیز نهاد. این امر موجب شد که امروز بهانه ای باشد برای اینکه مردم از سراسر جهان گرد هم آیند و سالگرد این پرواز تاریخی را در کنار هم جشن بگیرند.
در این گردهمایی که با عنوان پروژه "شب یوری" (Youri Night) معروف شده است، 200 برنامه مختلف در بیش از 46  کشور با هدف آشنا کردن عموم مردم با فناوری فضا و نقش آن در زندگی روزمره انسانها برگزار می شود. در ایران نیز گروه های مختلف نجومی اقدام به برگزاری پروژه جهانی شب یوری می کنند.
برگزاری این پروژه امسال مصادف است با 23 فروردین که در این راستا موسسه صلح آسمانی فردا شب به این مناسبت برنامه رصدی و آموزشی را در بام تهران برگزار می کند.
در این مراسم شرکت کنندگان با ابزار رصدی اقدام به مشاهده اعماق آسمان می کنند و در طی برگزاری این مراسم خواسته می شود تا فضای ماوراء جو در خدمت پیشرفت و آسایش زندگی بشر قرار گیرد.



پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

مجله نشنال جغرافی این هفته نیز با ارائه تصاویری چون شفق هنرمندانه، زنبق کیهانی و توپ تیتانی به معرفی گزیده ای از زیباترین تصاویر نجومی هفته پرداخت.

 همانند هفته های گذشته مجله نشنال جغرافی گزارشی از زیباترین تصاویر نجومی هفته را منتشر کرد.

زنبق گلدار

زیباترین تصاویر نجومی هفته



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

نوترینوها: همة آنچه میخواهید درباره شان بدانید "...ما در اینجا به نوترینوهایی که سریع‌تر از نور حرکت کنند، اجازه ورود نخواهیم داد"، این گفته‌های یک پیشخدمت رستوران است. وی در ادامه می‌گوید: "یک روز نوترینویی به این رستوران آمد...". همچنان که گزارش‌هایی منتشر می‌شود مربوط به ذراتی زیراتمی‌که سریع‌تر از نور جابه جا می‌شوند و آرزوی سفر در زمان را زنده می‌کنند، یک چنین شوخ‌طبع‌هایی نیز پیدا می‌شوند. اما بهتر است بدانید این جابه‌جایی شتابناکِ ظاهری، تنها نکته عجیب در خصوص نوترینوها نیست.



ادامه مطلب ...


شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

ازن (ozone)ازن گازی به رنگ آبی روشن است که بوی خاصی تقریبا بویی شبیه بوی کلر در حالت رقیق دارد(مثلا مشابه بوی کلر در آب استخرهای شنا و یا بوی مواد سفید کننده). این گاز در حقیقت شکلی از اکسیژن است که هر مولکول آن سه اتم دارد(مولکول گاز اکسیژن دو اتمی است) .
این گاز درون  اتمسفر و تحت تاثیر نور فرابنفش خورشید به وجود می آید و لایه ازن را تشکیل می دهد. ازن یک عامل اکید کننده قوی است که شش ها را تحریک می کند و می تواند باعث سرطان شود. به همین دلایل، اگر در هوایی که تنفس می کنیم غلظت ازن باشد،آن را نوعی آلودگی به شمار می آورند .
ازن در طبقات بالای اتمسفر شکل می گیرد که پرتو های فرابنفش خورشید، مولکول اکسیژن را می شکافند و به اتم ها تجزیه می کنند. سپس این اتم ها با هم ترکیب می شوند و ازن را به وجود یم آورند .
ازن بسیار راحت تر از اکسیژن با مواد ترکیب می شود. از این گاز برای تصفیه آب استفاده می کنند، زیرا به سرعت میکروب ها را از بین می برد. از ازن برای سفیدگری پارچه، آرد و مواد دیگر نیز استفاده می شود. ازن، در حالت های مایع و جامد، به رنگ آبی تیره و متمایز به سیاه است .



شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

طول موجدید کلی
بیشتر ما موجهای روی دریا را دیده‌ایم. این موجها بیش از آنکه به ساحل برسند، آب دریا را موج دار می‌کنند. به بالاترین نقطه‌های این موجها قله‌ی موج و به پایین‌ترین نقطه‌های آنها دره‌ی موج می‌گویند. فاصله بین یک قله موج تا قله‌ی دیگر را طول موج می‌نامند.



ادامه مطلب ...


شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

آغاز عصر اکتشافات فضایی کم‌هزینهمحقان سوئیسی دست به ساخت سیستم رانش ماهواره زده‌اند که می‌تواند مسیر زمین تا ماه را با یک دهم لیتر سوخت بپیماید
 وزن این موتور کوچک تنها چند صد گرم بوده و با یک ترکیب شیمیایی یونی کار می‌کند. بدین شکل که از برق برای استخراج یون و تولید نیروی محرکه استفاده می‌کند. این موتور کوچک برای پرتاب ماهواره به مدار ساخته نشده بلکه در عوض به مانور فضاپیما در فضا کمک می‌کند که پیش از این نیازمند موتورهای عظیم‌الجثه و گران بود.
اولین پیش ساخت این موتور قرار است توسط آزمایشگاه‌های موسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان رونمایی شود و محققان امیدوارند این فناوری بتواند آغازگر عصر جدید اکتشافات فضایی کم هزینه باشد.
ماهواره‌های کوچک از هزینه بسیار کمتری نسبت به انواع بزرگ‌تر آن برخوردار بوده اما اخیرا از کمبود یک سیستم رانش موثر رنج می‌برد.
این در حالیست که محققان سوئیسی امیدوارند که این موتور "ریز رانشی (MicroThrust)" که به ماهواره قابلیت تغییر مسیر در مدار با سرعت 40 هزار کیلومتر در ساعت را می‌دهد، بتواند پاسخی برای این نیاز باشد.
این موتور قرار است بر روی ماهواره CleanSpace One که در حال حاضر برای پاکسازی فضا از ضایعات فضایی در حال ساخت است، نصب شود.
ماهواره 11 میلیون دلاری قرار است به جمع‌آوری توده‌های ضایعات مداری پرداخته و آنها را به سوی جو زمین پرتاب کند تا در زمان ورود مجدد در آن بسوزند



شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

رمز و راز الکتریسیته ساکن(2)ادامه ی را ه های از بین بردن الکتریسیته ساکن
موها:
اگر تا الآن از نرم کننده ی مو استفاده نمی کردید، شاید وقت آن رسیده باشد که این کار را انجام دهید. این کار به موها کمک می کند تا از شر الکتریسیته خلاص شوند. جنس موهایتان چه خشک باشد، چه چرب، و یا معمولی، باز هم می توانید از نرم کننده استفاده کنید. فقط سعی کنید که نرم کننده به ریشه ها و کف سر برخورد نکند. نرم کننده را بر روی ساقه ی مو بزنید تا هم الکتریسیته نداشته باشد و هم موهایتان روغنی، چرب و بی حالت نشوند.
کاغذ خشک کن در اینجا هم به کمک شما خواهد آمد. کاغذ خشک کن را در امتداد موها قرار داده و از سمت ریشه پایین آورده، بر روی ساقه ها بکشید و تا نوک موها بروید. اگر جنس موهایتان نازک و چرب است، سعی کنید کاغذ خشک کن به کف سر شما تماس پیدا نکند. یک تکه کاغذ خشک کن استفاده شده خیلی بهتر کار شما را راه می اندازد تا یک تکه کاغذ خشک کن نو



ادامه مطلب ...


شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان