درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 424
بازدید دیروز : 83
بازدید هفته : 575
بازدید ماه : 1024
بازدید کل : 129880
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




پاک کردن زباله‌ های فضایی اطراف زمیندانشمندان دانشگاه میشیگان با ارائه طرح پاک کردن مدار زمین بیش از 500 هزار قطعه زباله فضایی اطراف زمین را پاک می‌کنند
گروهی از محققان دانشگاه میشیگان درحال بررسی فناوری جدیدی هستند که براساس آن پالس‌های گاز در مسیر زباله‌ها قرار گرفته و آنها را می‌سوزاند.
این فناوری کشش زباله‌های فضایی مدار زمین را افزایش می‌دهد و آن را در جو زمین غوطه ور رها می‌کند.
این زباله ها با سرعت بیش از 28 کیلومتر در ساعت در حرکت هستند، سرعتی که برای وارد کردن صدمه به یک ماهواره یا فضاپیما درحال حرکت در مدار زمین کافی است.
این زباله‌های فضایی همچنین خطر برخورد با یکدیگر را نیز دارند، چرا که در این صورت می‌توانند به قطعات کوچک‌تری از زباله فضایی تبدیل شوند. درحال حاضر نیز حلقه‌های ایجاد شده از سوی این زباله‌ها در اطراف زمین بسیاری از مدارها را غیرقابل استفاده کرده است.
در فناوری جدید محققان این پالس‌ها از خود هیچ ردی به جا نمی گذارند و هیچ مواد جامدی از آنها در مدار باقی نخواهد ماند.
بسیاری از راهکارهای پیشین برای حل این مشکل عملکرد مناسبی نداشته‌اند و حتی به ایجاد زباله‌های فضایی بیشتر منتهی شده‌اند.
این سیستم جدید که از آن با عنوان "سیستم پاک کردن زباله‌های فضایی" (SpaDE) یاد می‌شود با هدف از بین بردن زباله‌ها از مدار زمین به واسطه سوزاندن آنها برپایه پالس‌های گازهای جوی در مسیر زباله‌ها عمل می‌کند.



دو شنبه 28 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

پرتاب موشک کره شمالی ناکام ماندکره شمالی موشک 'ماهواره بر' خود را پرتاب کرد.
این موشک اما لحظاتی پس از پرتاب منفجر شد و موفق نشد وارد مدار زمین شود.
منابع خبری در کره شمالی نیز اعلام کرده اند موشک نتوانسته است در مدار زمین قرار گیرد. همچنین این منابع گفته اند دانشمندان این کشور به دنبال یافتن دلایل ناموفق بودن این پرتاب هستند.
مقام های آمریکا و کره جنوبی گفته اند تحولات در منطقه شبه جزیره کره را تحت نظر دارند.
یگان دفاعی هوا و فضا آمریکای شمالی (نوراد) اعلام کرده است که بررسی های اولیه نشان می دهد قسمت هایی از این موشک در ۱۶۵ کیلومتری غرب سئول در دریای زرد افتاده است. اما این یگان گفته قطعات این موشک به جایی در خشکی اصابت نکرده است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرده است روز جمعه در جلسه ای اضطراری درباره نحوه برخورد با کره شمالی تصمیم خواهد گرفت.
کاخ سفید نیز در واکنش به پرتاب این موشک در اطلاعیه ای اعلام کرد علی رغم ناموفق بودن پرتاب، کره شمالی همچنان خطری برای امنیت منطقه به حساب می آید. در این اطلاعیه آمده "عمل کره شمالی تهدیدآمیز، بر خلاف قوانین بین المللی، و مغایر با تعهدات پیشین این کشور است."
قبلا کره شمالی موافقت کرده بود فعالیت های هسته ای خود را در قبال دریافت کمک های غذایی متوقف کند.
جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید گفت: "کره شمالی با انجام اینگونه عملیات تهدیدآمیز، خود را بیشتر منزوی می کند. این کشور ذخایر مالی خود را صرف خرید سلاح و تبلیغات دولتی می کند، در حالی که مردم آن گرسنه هستند."
اوسامو فوجی مورا، دبیر ارشد کابینه ژاپن هم پرتاب موشک کره شمالی را محکوم کرده و آنرا تهدیدی برای امنیت کشورش خواند.
در زمان اعلام آزمایش موشکی کره شمالی، کشورهای همسایه آن و آمریکا نگرانی های زیادی را درباره این اقدام، که به گفته آنها ناقض تحریم های شورای امنیت است، ابراز کرده بودند.
آمریکا و کشورهای همسایه گفته بودند پرتاب این موشک بهانه ای برای گسترش توانایی های نظامی کره شمالی است و صرفا سرپوشی برای آزمایش موشک های دوربرد بوده است.



دو شنبه 28 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

پرتاب ساعت اتمی به فضا برای بهبود جهت‌یابی فضاییمحققان ناسا در حال طراحی ساعت اتمی جدیدی هستند که جهت‌یابی فضاپیماها را ارتقا بخشیده و باعث بهبود تحقیقات فضایی خواهد شد.
 ساعت اتمی جدید در آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا (JPL) در حال طراحی و ساخت است و در سال 2015 میلادی به فضا پرتاب می‌شود.
ساعت اتمی یون جیوه یک سال در فضا باقی می‌ماند و در این مدت محققان شرایط بهبود جهت یابی فضاپیماها از طریق ساعت اتمی و بررسی شرایط دشوار فضایی بر عملکرد ساعت را مورد بررسی قرار خواهند داد.




ادامه مطلب ...


دو شنبه 28 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

وقتی شهاب سنگ اسرارآمیز با زمین شهر فوکانگ در چین برخورد کرد، زیبایی اندکی داشت، اما تکه کردن این شهاب سنگ نور خیره تصاویری از یک شهاب سنگ درخشان در نور خورشیدکننده و جذابی را از آن منعکس می کند.

درون شهاب سنگ فوکانگ که در سال 2000 کشف شد، کریستالهای طلایی نیمه شفافی از یک ماده معدنی به نام الیوین است که درمیان سنگ لانه زنبوری شکل آهن- نیکل می درخشد.

شگفتی خلقت: ماروین کیلگور از آزمایشگاه شهاب‌سنگ آریزونا بخشی از این سنگ صیقل داده شده را در دستان خود گرفته و تابش نور خورشید از درون آن نمایان است

این شهاب سنگ نادر وقتی در سال 2000 در صحرای گابی در استان سین کیانگ کشف شد، هم وزن یک خودرو هاچ بک بود. از آن زمان این سنگ به چندین قسمت تقسیم شده که این امر بر انعکاس مواد داخلی آن به ویژه وقتی خورشید به آن می تابد تأثیرگذار بوده است.

براساس گزارش دیلی میل، یک مجموعه دار ناشناس بزرگترین بخش این شهاب سنگ را به وزن بیش از 400 کیلوگرم را در اختیار دارد. در سال 2008 این قطعه با قیمت 2 میلیون دلار در یک مزایده در نیویورک به فروش گذاشته شد اما کسی آن را خریداری نکرد.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 28 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

محققان دانشگاه آریزونا در پژوهشی که نظریه مکانیک کوانتومی و قابلیت‌های تحقیقاتی را به سختی به چالش کشیده، موفق به مولکول سازنده جهان شناسایی شدشناسایی روشی برای مشاهده مولکولی شده‌اند که احتمالا جهان یا حداقل بخشهای داغ و آتشین آن از این جرم ساخته شده است.

این مولکول یون هیدروژن سه اتمی یا H3+ که در فضای گسترده و سرد میان ستاره‌ای حضور داشته، ممکن است کلید اسرار شکل‌گیری اولین ستاره‌ها را پس از انفجار بزرگ در اختیار داشته باشد.

این محققان ماه‌های زیادی را برای انجام محاسباتی به منظور کشف شیوه‌ شناسایی H3+ و رونمایی از نقش اساسی آن در ستاره شناسی و طیف‌سنجی صرف کرده و نتایج خود را در مجله Physical Review Letters منتشر کرده‌اند.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 28 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

مقدمه:

در بخش نخست از مجموعه  " فهم عمومی از علم و تکنولوژی" تعاریف گوناگونی از متافیزیک و علم، ارائه کرده و نشان دادیم مجریان برنامهء فریب عمومی ، سوار بر موج ناآگاهی توده های دور از دانش، با تکدّی و استقراض از واژگان تخصصی حیطهء علوم و فلسفه، و با سوء استعمال و خَلط مبحث ، به جهت ایجاد رعب و حیرت و اغفال مخاطب ناآگاه، بی مایگی روش های رمّالی و غیبگویی و شعبدهء خویش را با بکارگیری عناوین فریبنده ای چون متافیزیک، شعورکوانتومی، انرژی و مغناطیس می پوشانند. در ادامه سلسله مقالات " فهم عمومی از علم و تکنولوژی"پس از برشمردن شاخص های فهم عمومی از علم و فن آوری در ایران و ریشه یابی باور به ماوراء الطبیعه و پدیده های پارانرمال، به بررسی حقّه های مرسوم در نزد فالگیران و غیبگویان خواهیم پرداخت و در بخش های آینده نشان خواهیم داد شیّادان و مجریان برنامهء فریب عمومی چگونه با سوء استفاده از ناآگاهی و ساده دلی افراد، محصولات و خدمات اغواگرانه خود را عرضه می نمایند.  ما در این مجموعه نشان خواهیم داد باور به طلسم، فال‌گیری و کف‌بینی، رمّالی، غیب‌گویی، اسپند، مهرهء مار، نحوست یا شگون اعداد، درمان های دروغین، زدن ضربه به تخته برای ردّ بلا، خوش یُمنی نعل اسب ، نحوست گربهء سیاه، صبر کردن پس از عطسه، خواص سنگ ماه تولّد، دعانویسی، آل، انرژی درمانی، فال قهوه و تاروت و ... مبتنی بر هیچ بنیاد منطقی یا علمی نیست و صرفاً یک مجموعه منسجم و یکپارچه از طرح فریب و نیرنگ، از جانب کسانی است که بی اطلاعی و سادگی توده های ناآگاه را هدف قرار داده اند.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 28 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

چکیده:

همه ساله اخبار  حیرت آوری از کسانی که به طلسم، سرکتاب باز کردن، فال‌گیری و کف‌بینی، رمالی، جادوگری و غیب‌گویی، اسپند، مهرهء مار، نحوست یا شگون اعداد، زدن ضربه به تخته برای ردّ بلا، خوش یُمنی نعل اسب و نحوست گربهء سیاه، صبر کردن پس از عطسه، خواص سنگ ماه تولّد و دعانویسی و ... باور دارند، منتشر می‌شود. شیادان و سودجویان، تاجران برنامه های فریب عمومی هستند و عواید زیادی از ناآگاهی توده‌های مردم به‌دست می‌آورند. با مراجعه‌ای کوتاه به انواع سایت ها و مجلات زرد و حتی خانوادگی و اجتماعی، می‌توان ده‌ها نمونه از ابزار و آلات و انواع فال‌ها را مشاهده نمود. نرم‌افزارهای آموزش این نوع فال‌گیری ها و ابزارهای مرتبط با آن به قیمت‌های گزاف به‌فروش می‌رسد و آمارهای منتشر شده در این زمینه از اقبال عمومی رو به گسترش به موهوماتی نظیر فال تاروت و فال تیله و  قهوه و نخود، و مراجعه به فال‌گیران و شیّادان حکایت دارد. ما بر آنیم در سلسله مقالاتی ذیل عنوان   "فهم عمومی از علم و تکنولوژی" با ترویج روش‌مند دانش عمومی، حقه‌های رمّالان و شیّادان را برملا کنیم و نیرنگ و فریب آنان را افشا نماییم.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 28 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

سقوط قطعات ماهواره نظامی روسیه در اقیانوس آرام آژانس فضایی فدرال روسیه اعلام کرد: قطعات ماهواره مخابراتی نظامی 'مولنیا 89-1' شنبه شب در اقیانوس آرام سقوط کرد
 قطعات ماهواره نظامی روسی که پس از عبور از جو زمینه در قسمت فوقانی جو نسوخته بود، شنبه شب در اقیانوس آرام سقوط کرد.
ماهواره مخابراتی نظامی 'مولنیا 89-1' در سال 1996 میلادی از ایستگاه فضایی 'بلستیک' در شمال غرب روسیه به فضا پرتاب شد.
بنا بر این گزارش، ماهواره‌های کلاس 'مولنیا' در سال 2006 میلادی با ماهواره‌های مدل 'مریدیان' جایگزین شدند.



پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

انتشار ویدئویی از یک شی پرنده ناشناس در کنار یک هواپیمای مسافری در فراز آسمان سئول، پایتخت کره جنوبی بحثهای تازه‌ای در رابطه با واقعی بودن یوفوها شکل داده است.
 این درحالی است که ویدئوی مذکور از سوی یکی از مسافران همین هواپیما فیلمبرداری شده است.
این ویدئو که در سایت اشتراک ویدئوی یوتیوب منتشر شده ابتدا این شی را در پایین تصویر نشان می دهد که سرعت خود را با هواپیمای مسافری تنظیم کرده است.
براساس گزارش دیلی میل، این شی پرنده بیضی مانند سفید شکل ناگهان سرعت گرفته و ارتفاع خود پیش از خارج شدن از تصویر افزایش می دهد، درست در لحظه ای که مسافر درحال فیلمبرداری تلاش می کند تصویر را به جلو برده و نمای نزدیکتری از آن را فیلمبرداری کند.
اگزماینتر نوشته است که توضیحات دیگری غیر از فضایی بودن این شی پرنده وجود دارد که یکی از آنها این است که این شی نوعی زباله فضایی و توضیح دیگر این که این جسم پرنده می تواند یک هواپیمای کنترل از راه دور و بدون خلبان نظامی باشد.

تصاویری از یک شی پرنده ناشناس درکنار هواپیمای مسافری



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

برگزاری نشست «مسأله کسوف‌های حلقوی در ادوار میانه اسلامی»نشست علمی با موضوع «مسأله کسوف های حلقوی در ادوار میانه اسلامی» با حضور دکتر سیدمحمد مظفری چهارشنبه 23 فروردین ماه در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نشست علمی با موضوع «مسأله کسوف های حلقوی در ادوار میانه اسلامی» را با حضور دکتر سیدمحمد مظفری برگزار می کند.

این نشست چهارشنبه 23 فروردین ماه از ساعت 16-14 در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در بزرگراه کردستان نبش خیابان 64 واقع است و این نشست در سالن حکمت این پژوهشگاه برگزار می شود.



پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان