درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 16
بازدید دیروز : 438
بازدید هفته : 605
بازدید ماه : 1054
بازدید کل : 129910
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




 

 

 

 

 

 

 

 

جدیدترین ماهواره هواشناسی روسیه به ثبت ویدیوئی از سیاره زمین پرداخته و در آن لحظات زیبایی از تبدیل روز به شب را به تصویر کشیده است.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این تصاویر توسط ماهواره هواشناسی « Electro-L» روسیه ثبت شده که از وضوح بسیار بالای 121 میلیون پیکسل برخوردار است.
این تصویر زمین از ارتفاع 36 هزار کیلومتری سطح گرفته شده که ذر آن آبهای غنی دریا با زمین در تضاد قرار گرفته و ابرهای سفید از روی آنها عبور می‌کنند.
این ماهواره به ثبت این تصاویر زیبا در فاصله زمانی هر نیم ساعت یکبار پرداخته و و هر زمان که یک پدیده عجیب آب‌وهوایی شناسایی شود،‌عوامل اجرایی روسی می‌توانند از راه دور آن را برای ثبت تصویر در هر 10 دقیقه یکبار تنظیم کنند.
در این تصویر که هر پیکسل نمایشگر یک کیلومتر بوده، از ترکیبی از طول موجهای مرئی و نزدیک مادون قرمز استفاده شده تا پوشش گیاهی به رنگ قرمز دیده شود.
این ماهواره در ثابت مدار قرار داشته که به معنی برابر سرعت آن با چرخش زمین است و آنرا به شکل بی‌حرکت در یک نقطه از سیاره تبدیل می‌کند.
Electro-L در ژانویه 2011 به فضا پرتاب شده و از آن زمان به ثبت این تصاویر زیبا می‌پردازد.

منبع:ایسنا



شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دانشمندانی از دانشگاه «ژوهانس گوتنبرگ» (JGU) در ماینتز روش جدیدی برای مشاهده پروتئین‌های منفرد ارائه کرده‌اند. دانش دقیق دینامیک پروتئین‌ها برای فهم فرایندهای زیست‌شناختی مرتبط با آنها که در سطح مولکولی رخ می‌دهند، ضروری است.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، تاکنون این اطلاعات بوسیله‌ی برچسب‌گذاری پروتئین‌ها با مواد فلورسانت بدست می‌آمد، ولی متاسفانه این کار پروتئین تحت مطالعه را تغییر می‌دهد و از این رو فرایند زیست‌شناختی که قرار است مشاهده شود را متاثر می‌کند.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

ایستگاه فضایی بین‌المللی در حال حرکت مداوم در مدار اطراف زمین با سرعت 27 هزار کیلومتر در ساعت بوده، اما به گفته ساکنان این مدارگرد بویژه «دون پتیت» فضانورد ناسا، دلیلی ندارد که یک نشانی پستی ثابت برای آن وجود نداشته باشد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کشتی‌های نیروی دریایی و حتی ایستگاه‌های دورافتاده در قطب جنوب نیز از نشانی پستی برخوردارند، از این رو «پتیت» به ایجاد چنین نامگذاری پستی برای برآورده کردن این نیاز از طریق وبلاگ خود در ناسا پرداخته است.
وی در این وبلاگ نوشته است: اطاق خواب من، یک جعبه کوچک به اندازه تابوت در پنجمین عرشه فضایی نود شماره 2 قرار دارد. من در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) در مدار پایین زمین (LEO) با شیب مداری 51.603 درجه و ارتفاع میانگین 400 کیلومتر ساکن هستم. از این رو نشانی پستی من به این قرار خواهد بود: نود شماره 2،‌ عرشه پنجم، ISS، LEO، 51.603
در این سیستم، عدد 51.603 کد پستی بوده که در آن اولین سه عدد به نمایش شیب مداری و دو عدد آخر به نمایش خود ایستگاه فضایی می‌پردازد.
ایستگاه فضایی سومین مدارگرد در این محل مداری پس از مجموعه ایستگاه‌های سالیوت و میر است. به عقیده پتیت می‌توان از این نامگذاری تا زمانی که این مدار توسط 99 ایستگاه فضایی اشغال نشده، استفاده کرد.
این در حالیست که نرخهای پستی به شکل نجومی خواهند بود.

منبع:ایسنا



دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

کارشناسان ناسا با تحلیل تصاویر ارسالی فضاپیمای وایز اعلام کرده‌اند حدود 4700 سیارک بالقوه خطرناک در اطراف زمین وجود دارند که می‌توانند با برخورد به سطح زمین، فاجعه‌ای به بار بیاورند.
سیارک‌های بالقوه خطرناک که PHA (مخفف عبارت potentially hazardous asteroids) نیز نامیده می‌شوند، صخره‌هایی سرگردان در منظومه شمسی هستند که در حرکت مداری خود به فاصله نزدیک‌تر از 8 میلیون کیلومتری از زمین می‌رسند (فاصله متوسط زمین تا ماه چهارصدهزار کیلومتر است) و آن‌قدر بزرگ هستند که بتوانند سالم از جو زمین عبور کنند و در برخورد با سطح زمین، به مناطق وسیعی از زمین آسیب وارد کنند.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

  آلبرت انیشتین : دانش محدود است ؛ تخیل جهان را محاصره خواهد کرد.

CERN : European Organization for Nuclear Reaserch
 
سرن ،سازمان اروپایی تحقیقات هسته ای است . این نام - cern- مخفف فرانسوی :...



ادامه مطلب ...


شنبه 23 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

برای تخمین جرم کهکشان‌ها، اخترشناسان نور مشاهده شده آنها را با استفاده از یک ضریب تبدیل به جرم تبدیل می‌کنند. اما اکنون جدیدترین معمای کیهانی: کهکشان‌های نخستین چند ستاره داشتند؟مشخص شده که تبدیلی که ده‌ها سال است اخترشناسان استفاده ‌می‌کنند، غلط است.
این تصویر متعلق به خوشه ستاره‌ای اومگا قنطورس واقع در کهکشان راه شیری است. در این تصویر، ستارگان جوان به رنگ آبی و ستارگان پیر به رنگ قرمز دیده می‌شوند. با این وجود، در کهکشان‌های دوردست‌تر محال است که بتوان ستارگان کم‌نور را مشاهده کرد. اکنون مشخص شده است که برخی از دورترین کهکشان‌های عالم از آنچه که اخترشناسان گمان می‌کردند، ستارگان بیشتری دارند.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 17 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

تحقیقات نشان می دهد تعداد زیادی از سیارگانی که مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته اند نشان از وجود حیات زمینی برای بشر دارند .بررسی حیات زمینی در برخی کوتوله های سرخبا توجه به مطالعات اخیر ده ها میلیارد سیاره در اطرافه کوتوله های سرخ وجود دارند که در آن ها می توان به وجود مایع و حیات زمینی پی برد .
به گفته ستاره شناسان 80 درصد از ستارگان کهکشان راهشیری را کوتوله های سرخ تشکیل می دهند که ستارگانی کم نور و سرد تر از خورشیدند و در حد انرژی کلاس G خورشید به حساب می آیند .البته گفتنیست که این کوتوله های سرخ کاندیدای سکونت نیستند چرا که نور کم این ها نشان از چرخش آب سطحی در انهاست و این نمیتواند زندگی بادوام و طولانی همچون زمین را رقم بزند .



ادامه مطلب ...


یک شنبه 17 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

معمای انتروپی
آیا زمان در جهان های دیگر به عقب باز میگردد؟
فیزیکدانان مفهوم تقارن زمان را در قانون مشهور دوم ترمودینامیک اعمال کرده‌اند: انتروپی در یک سیستم بسته هرگز کاهش نمی‌یابد. به طور کلی انتروپی واحد بی‌نظمی‌ یک سیستم است. فیزیکدان استرالیایی ‌لودویگ بولتزمن‌ در قرن ?9 انتروپی را به عنوان تمایز بین ریز حالت و بزرگ حالت یک شیء توضیح داد. اگر کسی از شما بخواهد که یک فنجان قهوه را توصیف کنید، شما احتمالأ به بزرگ حالت آن می‌پردازید- دما، فشار، و دیگر خصایص آن. از طرف دیگر ریز حالت، موقعیت دقیق و سرعت هر اتم را در مایع توضیح می‌دهد. بسیاری از ریز حالت‌های مختلف با یک بزرگ حالت خاص مطابق‌اند: می‌توان یکی از اتم‌ها را جابه‌جا کرده و هیچ‌کس با چشم غیرمسلح متوجه این تغییر نمی‌شود.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 17 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دانشمندان پروتئینی کشف کرده اند که می‌تواند روند پیرشدن فضانوردان و سالخوردگان را آهسته‌تر کند.
روند پیرشدن فضانوردان آهسته تر می شود
براساس تحقیقات دانشگاه ترامو در ایتالیا آنزیم 5- لیپوکسیژناس (5-lipoxygenase) نقش مهمی در مرگ سلول در فضا ایفا می کند.
دانشمندان اعتقاد دارند که ایجاد مانع در مقابل این آنزیم، مشکلات فضانودان که در نتیجه پروازهای فضایی به وجود می آید از بین می رود.
این ادعا در رابطه با سرکوبی آنزیم کشف شده ثابت کرده که سالخوردگان نیز می توانند از مزایای تقویت سیستم ایمنی بدن خود استفاده کنند.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 17 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دانشمندان نجومی مدعی شده‌اند که تحقیقات جدید آنها این امکان را فراهم می کند که ستاره شناسان بتوانند به طور دقیق اندازه گیری دقیق روشن ترین ذرات ریز اتمی جهاننوترینوها را به عنوان روشن‌ترین ذرات ریزاتمی جهان را اندازه گیری کنند.
 یک تیم بین المللی تحقیقاتی پس از بررسیهای بسیار نتایج تحقیقات خود را منتشر کرده و اظهار داشته است که این تحقیقات می تواند پیشترفتهای قابل توجهی در اندازه گیری نوترینوها ایجاد کند.
این تحقیقات که در مجله " بررسی فیزیکی D ارتباط سریع" منتشر شده، نتیجه گیری کرده است که وقتی مسئله اندازه توده نوترینوها مطرح می شود، اندازه گیریهای کهکشانی موثرتر از بررسیهای آزمایشگاهی روی زمین است.
نوترینوها ذرات بنیادین ریز اتمی هستند که در جهان معلق است و روشن ترین توده های ذرات شناخته شده است که به لحاظ گفته می شود هیچ جرمی ندارند.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 17 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان