درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 17
بازدید دیروز : 449
بازدید هفته : 617
بازدید ماه : 1066
بازدید کل : 129922
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




پژوهشگران اسپانیایی با استفاده از نانولوله کربنی دستگاهی ساخته‌اند که می‌تواند تک مولکول‌ها و اتم‌ها را شناسایی و توزین کند. این ترازو از دقت بسیار بالایی برخوردار است.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، محققان اسپانیایی موفق به ساخت دستگاه بسیار حساسی شدند که قادر به توزین یک پروتون است. این ترازوی جدید قادر است یک مولکول یا اتم را شناسایی کند. همچنین با استفاده از این دستگاه می‌توان اتم‌های متصل به سطح را مورد مطالعه قرار داد. این ترازو از یک نانولوله کربنی تشکیل شده است که روی حفره‌ای قرار دارد، همانند یک پل که بر روی رودخانه‌ای قرار گرفته است. با توجه به این که این نانولوله به‌ صورت رشته‌ای معلق میان دو سطح است، نوساناتی با فرکانس مشخص در این نانولوله وجود دارد که به آن فرکانس رزونانس اطلاق می‌شود. اگر ذره‌ای روی این نانولوله قرار گیرد، می‌توان هم خود ذره و هم وزن آن را به‌ دست آورد. ذرات درشت‌تر بیشتر از ذرات ریز قادرند فرکانس نوسان را کاهش دهند.



ادامه مطلب ...


شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

مدیر کارگروه ویژه توسعه منابع انسانی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو از کسب جایگاه دهم دنیا توسط محققان ایرانی با تولید 851 مقاله تا ماه می سال 2012 خبر داد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر سیدمهدی رضایت در مراسم افتتاحیه‌ی دوازدهمین همایش دانش‌آموختگان فناوری نانو که صبح امروز در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد



ادامه مطلب ...


شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

به گزارش خبرگزاری مهر، ماهی رباتی 1.5 متری که با هزینه 20 هزار پوند ساخته شده در تلاشی غیرواقعگرایانه در اسپانیا به آن انداخته شد تا بتواند با آلودگی دریاها مقابله کند.
این ماهی که می تواند با اتکا به نیروی خود 8 ساعت شنا کند، از توانایی تشخیص آلودگی برخوردار است و سازندگان آن ابراز امیدواری کرده اند که بتوانند آن را به مقامات حمل و نقل دریایی، شرکتهای آبی، کواریومها و هر کس که به بررسی کیفیت آب دریاها علاقمند است، عرضه کنند.
تاکنون تشخیص لکه ها فرآیندی طولانی بود و به صورت دستی انجام می شد اما اکنون این ماهی می تواند با انجام این فرآیند به امنیت زندگی زیر آبها کمک کند.



ادامه مطلب ...


شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دانشمندانی که قطب شمال را مطالعه می کنند می گویند شاهد انتشار گاز متان از هزاران نقطه در آب های منطقه بوده اند.
این ذخایر گاز متان در اثر ذوب یخ های قطبی درحال آزاد شدن هستند.
 محققان در نشریه "زمین شناسی نیچر" گزارش داده اند که این ذخایر کهن می تواند تاثیر قابل توجهی بر تغییرات آب و هوایی داشته باشد.



ادامه مطلب ...


شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

جام جم آنلاین: نمونه اولیه هواپیمای خورشیدی با نام "سولارایمپالس" روز پنج شنبه از سوئیس به مقصد شمال آفریقا به پرواز درآمد.
نخستین پرواز هواپیمای خورشیدی

به گزارش روز جمعه جام جم آنلاین به نقل از یورونیوز، سولارایمپالس نخستین هواپیمای خورشیدی خواهد بود که آسمان دو قاره را می شکافد.



ادامه مطلب ...


شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

فضاپیمای بخش خصوصی به ایستگاه فضایی پیوستنخستین فضاپیمای بخش خصوصی در آمریکا به ایستگاه بین المللی فضایی، آی اس اس، ملحق شده است.
کپسول باربری دراگون متعلق به شرکت اسپیس اکس جمعه به ایستگاه بین المللی فضایی رسید و با کمک یک بازوی روباتیک به این ایستگاه متصل شد.
دراگون نخستین فضاپیمای متعلق به بخش خصوصی است که به ایستگاه بین المللی فضایی متصل می شود.



ادامه مطلب ...


شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

نامه ها را روی هوا امضا کنید! حذف صفحه کلید و ماوس رایانه با ابداع فناوری جدید یک شرکت فناوری نوپا در حال آماده‌ شدن برای نمایش جدیدترین فناوری در کنترل حرکتی است که درک جهان را از صنعت با فراز و نشیبهای آن تغییر می‌دهد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری داشجویان ایران(ایسنا)، این فناوری موسوم به «جهش» (Leap) از اندازه کوچکی برخوردار بوده اما به کاربران اجازه خواهد داد تا با حرکت یک انگشت بر روی موارد روی نمایشگر رایانه حرکت کرده و حتی یادداشتهای دست‌نویس ایجاد کرده یا یک مدرک رسمی را در هوا امضا کنند.



ادامه مطلب ...


شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

 

 

 

 

 

 

 

جدیدترین ماهواره هواشناسی روسیه به ثبت ویدیوئی از سیاره زمین پرداخته و در آن لحظات زیبایی از تبدیل روز به شب را به تصویر کشیده است.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این تصاویر توسط ماهواره هواشناسی « Electro-L» روسیه ثبت شده که از وضوح بسیار بالای 121 میلیون پیکسل برخوردار است.
این تصویر زمین از ارتفاع 36 هزار کیلومتری سطح گرفته شده که ذر آن آبهای غنی دریا با زمین در تضاد قرار گرفته و ابرهای سفید از روی آنها عبور می‌کنند.
این ماهواره به ثبت این تصاویر زیبا در فاصله زمانی هر نیم ساعت یکبار پرداخته و و هر زمان که یک پدیده عجیب آب‌وهوایی شناسایی شود،‌عوامل اجرایی روسی می‌توانند از راه دور آن را برای ثبت تصویر در هر 10 دقیقه یکبار تنظیم کنند.
در این تصویر که هر پیکسل نمایشگر یک کیلومتر بوده، از ترکیبی از طول موجهای مرئی و نزدیک مادون قرمز استفاده شده تا پوشش گیاهی به رنگ قرمز دیده شود.
این ماهواره در ثابت مدار قرار داشته که به معنی برابر سرعت آن با چرخش زمین است و آنرا به شکل بی‌حرکت در یک نقطه از سیاره تبدیل می‌کند.
Electro-L در ژانویه 2011 به فضا پرتاب شده و از آن زمان به ثبت این تصاویر زیبا می‌پردازد.

منبع:ایسنا



شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دانشمندانی از دانشگاه «ژوهانس گوتنبرگ» (JGU) در ماینتز روش جدیدی برای مشاهده پروتئین‌های منفرد ارائه کرده‌اند. دانش دقیق دینامیک پروتئین‌ها برای فهم فرایندهای زیست‌شناختی مرتبط با آنها که در سطح مولکولی رخ می‌دهند، ضروری است.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، تاکنون این اطلاعات بوسیله‌ی برچسب‌گذاری پروتئین‌ها با مواد فلورسانت بدست می‌آمد، ولی متاسفانه این کار پروتئین تحت مطالعه را تغییر می‌دهد و از این رو فرایند زیست‌شناختی که قرار است مشاهده شود را متاثر می‌کند.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

ایستگاه فضایی بین‌المللی در حال حرکت مداوم در مدار اطراف زمین با سرعت 27 هزار کیلومتر در ساعت بوده، اما به گفته ساکنان این مدارگرد بویژه «دون پتیت» فضانورد ناسا، دلیلی ندارد که یک نشانی پستی ثابت برای آن وجود نداشته باشد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کشتی‌های نیروی دریایی و حتی ایستگاه‌های دورافتاده در قطب جنوب نیز از نشانی پستی برخوردارند، از این رو «پتیت» به ایجاد چنین نامگذاری پستی برای برآورده کردن این نیاز از طریق وبلاگ خود در ناسا پرداخته است.
وی در این وبلاگ نوشته است: اطاق خواب من، یک جعبه کوچک به اندازه تابوت در پنجمین عرشه فضایی نود شماره 2 قرار دارد. من در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) در مدار پایین زمین (LEO) با شیب مداری 51.603 درجه و ارتفاع میانگین 400 کیلومتر ساکن هستم. از این رو نشانی پستی من به این قرار خواهد بود: نود شماره 2،‌ عرشه پنجم، ISS، LEO، 51.603
در این سیستم، عدد 51.603 کد پستی بوده که در آن اولین سه عدد به نمایش شیب مداری و دو عدد آخر به نمایش خود ایستگاه فضایی می‌پردازد.
ایستگاه فضایی سومین مدارگرد در این محل مداری پس از مجموعه ایستگاه‌های سالیوت و میر است. به عقیده پتیت می‌توان از این نامگذاری تا زمانی که این مدار توسط 99 ایستگاه فضایی اشغال نشده، استفاده کرد.
این در حالیست که نرخهای پستی به شکل نجومی خواهند بود.

منبع:ایسنا



دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان