درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 12
بازدید دیروز : 438
بازدید هفته : 601
بازدید ماه : 1050
بازدید کل : 129906
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




 


سازمان تحقیقات هسته‌ای اروپا (CERN) یکی از بزرگترین مراکز تحقیقی در زمینه فیزیک هسته‌ای و ذرات بنیادی است.

این مرکز در 29 سپتامبر 1954 طی کنوانسیونی که 12 کشور از اروپای غربی در آن شرکت کردند تأسیس شد و از آن زمان در حومه شمال شرق ژنو ودر نزدیکی مرز فرانسه و

سوئیس به کار خود ادامه داده‌است.

.





ادامه مطلب ...


سه شنبه 9 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

به نظر می آید جهنم های سیاره ای که میشناسیم هر روز داغ و داغ تر میشوند. 20 سال پیش داغ ترین سیاره ای که میشناختیم زهره با دمای 460 درجه سانتیگراد بود. تازه پس از آن بود که شکارچیان سیارات فراخورشیدی شروع به کشف مشتری های داغ کردند: دنیاها یا بهتر است بگوییم جهنم هایی که هم از زهره بسیار داغ تر و هم بسیار بزرگتر هستند و در فواصل نزدیک به دور ستاره هایشان میگردند. برخی از آن سیاره ها بیش از 1000 درجه سانتیگراد دما داشتند.

 




ادامه مطلب ...


سه شنبه 9 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

ساکنان نیمکره ی شمالی زمین مدتهاست که در حسرت ظهور دنباله داری زیبا و پرنور هستند تا زینت بخش آسمان نیمکره ی شمالی باشد. دنباله داری همچون مکنات (C2006/p1) که چند سا.ل پیش مناظر بسیار زیبایی در معرض دیدگان نیمکره ی جنوبی ها قرار داد 

 

هنگامی که دنباله دار النین (C/2010 X1) در دسامبر سال گذشته کشف شد پیش بینی می شد که  دست کم انتظار فراتر رفتن از حد دید چشم غیر مسلح را برآورده کند. خوب باید قبول کرد که نمی بایست انتظار ظهور مکنات یا هیل باپی دیگر میداشت اما ساکنان نیمکره شمالی اندکی از دیدن دنباله دارهای پرنور ناامید شده اند. پیش بینی می شد که مسیر النین در درون منظومه شمسی در نهایت به حضیض مداری با فاصله تنها 0/48 واحد نجومی در 10 سپتامبر امسال ختم شده و در نهایت با قرار گرفتن در فاصله 0/23 واحد نجومی از زمین در اواسط اکتبر در یک جهش سریع با درخشندگی مناسب به مدت چند هفته در آسمان صبحگاهی نمایان شود.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 9 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

نیل آرمسترانگ، نخستین انسانی که بر روی ماه گام برداشته، در یک مصاحبه نادر به کوبیدن نظریه پردازان توطئه پرداخته که سفر وی را به سطح ماه باور ندارند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این فضانورد منزوی تصمیم گرفت تا به صحبت در مورد ماموریت خود با یک منبع غیر عادی که یک مجله حسابداری استرالیایی بوده بپردازد.



ادامه مطلب ...


شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

اطلاع از وضعیت آب و هوا در روزهای آینده موضوع بسیار مهمی است که گاهی می‌تواند به معنی مرگ و زندگی باشد.

امروزه با استفاده از فناوری‌های نوینی که در حوزه هواشناسی مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌توان پیامدهای ناشی از وقوع باران‌های سیل‌آسا یا بارش برف‌های سنگین را تا حد زیادی کاهش داد.



ادامه مطلب ...


شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

   هوانوردی علم ساخت و پرواز وسایل پرنده است؛ این کلمه شامل طراحی علمی و تکنولوژیک انواع مختلف وسایل پرنده ی سبکتر از هوا ( Airships ) و سنگین تر از آن ( Airplanes ) می شود. لازمه ی پیشرفت و توسعه ی صنعت هوانوردی، همکاری طیف وسیعی از شاخه های علمی و مهندسی با نظم و تدبیری خاص است. ایرودینامیک و پیشرانش به همراه تکنولوژی مواد و مصالح، سازه، سیستم های کنترل و محاسبات از اهمیت بسزایی برخوردار است.



ادامه مطلب ...


شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

اخیرا یک تیم تحقیقاتی از موسسه فناوری ماساچوست با استفاده از نانولیتوگرافی موفق به تولید واکسن شده است. این کار می‌تواند هزینه تولید واکسن را به شدت کاهش دهد.
استفاده از نانوذرات در تولید واکسن‌ها می‌تواند هزینه تولید آنها را به‌شدت کاهش دهد. ژوزف دی سایمون روشی ارائه کرده که با استفاده از آن می‌توان واکسن‌ها را با قیمت کمتر تولید کرد او نتایج کار خود را در نشست سالانه American Chemical Society ارائه نموده است. او امیدوار است که روش جدیدش بتواند نرخ ایمن‌سازی را در کشورهای در حال توسعه بهبود دهد.

 



ادامه مطلب ...


شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

پژوهشگران اسپانیایی با استفاده از نانولوله کربنی دستگاهی ساخته‌اند که می‌تواند تک مولکول‌ها و اتم‌ها را شناسایی و توزین کند. این ترازو از دقت بسیار بالایی برخوردار است.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، محققان اسپانیایی موفق به ساخت دستگاه بسیار حساسی شدند که قادر به توزین یک پروتون است. این ترازوی جدید قادر است یک مولکول یا اتم را شناسایی کند. همچنین با استفاده از این دستگاه می‌توان اتم‌های متصل به سطح را مورد مطالعه قرار داد. این ترازو از یک نانولوله کربنی تشکیل شده است که روی حفره‌ای قرار دارد، همانند یک پل که بر روی رودخانه‌ای قرار گرفته است. با توجه به این که این نانولوله به‌ صورت رشته‌ای معلق میان دو سطح است، نوساناتی با فرکانس مشخص در این نانولوله وجود دارد که به آن فرکانس رزونانس اطلاق می‌شود. اگر ذره‌ای روی این نانولوله قرار گیرد، می‌توان هم خود ذره و هم وزن آن را به‌ دست آورد. ذرات درشت‌تر بیشتر از ذرات ریز قادرند فرکانس نوسان را کاهش دهند.



ادامه مطلب ...


شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

مدیر کارگروه ویژه توسعه منابع انسانی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو از کسب جایگاه دهم دنیا توسط محققان ایرانی با تولید 851 مقاله تا ماه می سال 2012 خبر داد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر سیدمهدی رضایت در مراسم افتتاحیه‌ی دوازدهمین همایش دانش‌آموختگان فناوری نانو که صبح امروز در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد



ادامه مطلب ...


شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

به گزارش خبرگزاری مهر، ماهی رباتی 1.5 متری که با هزینه 20 هزار پوند ساخته شده در تلاشی غیرواقعگرایانه در اسپانیا به آن انداخته شد تا بتواند با آلودگی دریاها مقابله کند.
این ماهی که می تواند با اتکا به نیروی خود 8 ساعت شنا کند، از توانایی تشخیص آلودگی برخوردار است و سازندگان آن ابراز امیدواری کرده اند که بتوانند آن را به مقامات حمل و نقل دریایی، شرکتهای آبی، کواریومها و هر کس که به بررسی کیفیت آب دریاها علاقمند است، عرضه کنند.
تاکنون تشخیص لکه ها فرآیندی طولانی بود و به صورت دستی انجام می شد اما اکنون این ماهی می تواند با انجام این فرآیند به امنیت زندگی زیر آبها کمک کند.



ادامه مطلب ...


شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان