درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 13
بازدید دیروز : 438
بازدید هفته : 602
بازدید ماه : 1051
بازدید کل : 129907
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




مقامات سازمان فضایی اروپا از امکان امضای موافقت‌نامه‌ای میان سازمان فضایی روسیه و این نهاد برای شرکت روسیه در یک ماموریت مریخ طی ماه نوامبر خبر دادند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، رنه ریچل، سخنگوی اسا اظهار کرد: کار در حال انجام بوده و هماهنگی‌ها رو به اتمام است.
وی در ادامه گفت: توافق‌نامه نهایی باید پس از نشست وزرای اسا در ماه نوامبر به امضا برسد.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 21 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

چین از پرتاب یک فضاپیمای حامل سه فضانورد در اواسط ماه ژوئن خبر داده است.

براساس گزارش های دریافتی، راکتی که حامل فضا پیمای "شنجوی ۹" است به یک سکوی پرتاب در شمال غرب چین انتقال داده شده است.

به گزارش خبرگزاری دولتی چین، شینهوا، احتمالا یکی از سرنشینان این فضاپیما زن خواهد بود.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 21 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 همشهری آنلاین: ستاره‌شناسان ناسا با قطعیت پیش‌بینی کرده‌اند که در رویداد بزرگ بعدی کیهانی که بر جهان انسان تاثیر خواهد گذاشت، کهکشان‌های آندروما و راه شیری با هم برخورد خواهند کرد

به گزارش ایسنا،‌ به نظر می‌رسد که طبق پیش‌بینی‌ها، کهکشان راه شیری با یک تغییر عظیم در جریان این برخورد روبرو می‌شود که زمان آن حدود چهار میلیارد سال دیگر خواهد بود.
احتمالا در این رویداد خورشید به یک بخش دیگر از کهکشان منتقل می‌شود اما زمین و دیگر بخش‌های منظومه شمسی در خطر نابودی قرار می‌گیرند.
این پیش‌گویی در نتیجه سنجش‌های تلسکوپ فضایی هابل ناسا از حرکت کهکشان آندروما (M13) حاصل آمده است.
این کهکشان در حال حاضر در فاصله 2.5 میلیون سال نوری قرار دارد اما به طور اجتناب ناپذیری در اثر نیروی گرانشی دو کهکشان و ماده تاریک اطراف آنها در حال کشیده شدن به سمت راه شیری است.
پس از یک قرن گمانه‌زنی در مورد آینده آندروما و راه شیری، محققان حداقل توانسته‌اند به یک تصویر واضح از چگونگی رخداد حوادث در میلیاردها سال آتی دست یابند.
این سناریو مانند یک ضربه‌زن بیس‌بال بوده که منتتظر توپ است. اگرچه آندروما با سرعت دو هزار برابر به سمت راه شیری در حال حرکت است اما این برخورد حدود چهار میلیارد سال به طول خواهد انجامید.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 21 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان
مقدمه

در چهارمین بخش از مجموعه مقالات "فهم عمومی از علم و تکنولوژی" به یکی از مشهورترین موضوعات علم کاذب (دانش نما، شبه علم یا pseudoscience) در سالهای اخیر می پردازیم. موضوع شعور بلورهای آب و تاثیر افکار و واژگان در ایجاد اشکال هندسی زیبا و زشت، یکی از مجموعه برنامه های موفق در زمینه فریب عمومی در سالهای اخیر بوده که با استقبال زیاد مخاطبان ناآگاه در سراسر دنیا مواجه شده است. در این قسمت با بر شمردن شاخص های علوم کاذب  pseudoscience نشان خواهیم داد به چه دلیل ، مبحث شعور و حافظهء آب و تاثیر افکار در شکل بلورها یک دانش نمای کاذب و غیرقابل تایید است. در سال 2003  موسسه جیمز رندی James Randi  Educational Foundation  یک جایزه 1 میلیون دلاری برای آقای ایموتو تعیین کرد مشروط به آنکه بتواند در آزمایشی دو سو کور Double-Blind (آزمونی که نتیجهء آن مستقل از نظر آزمونگر است) با در نظر گرفتن پروتکل های استاندارد آزمایشگاهی ادعاهای خود را اثبات نماید. برای پرهیز از سوگرایی به علت عوامل مخدوش کننده (confounding bias) و سوگرایی انتخاب (selection bias)لازم است که ادعای آقای ایموتو خود را در معرض چنین آزمونی قرار دهد. و درجه انطباق نتایج این آزمون با واقعیت (Validity (Accuracy مشخص گردد. تنها در این صورت است که میتوان به میزان ثبات نتایج در تکرار آزمون  (Reliability (Precision اطمینان حاصل کرد.




ادامه مطلب ...


پنج شنبه 18 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

ستاره‌شناسان دانشگاه آریزونا موفق به شناسایی یکی از کم‌نورترین کهکشانهای دور در جهان شده‌اند که حدود 800 میلیون سال پس از آغاز جهان بوجود آمده است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این کهکشان که جزء 10 کهکشان بسیار دور در فضا قرار دارد، در پی اسکن یک بخش از آسمان به اندازه ماه با تلسکوپهای ماگلان رصدخانه لاس کامپاناس در شیلی شناسایی شده است.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 18 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

درحالیکه با پرتاب نخستین فضاپیمای باری خصوصی به فضا، سفرها و اکتشافات فضایی وارد عصر جدیدی شده است، محققان از برنامه بلند مدتی برای امکان سفر به خارج از منظومه شمسی تا یک قرن آینده خبر می‌دهند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، موسسه تحقیقات پیشرفته دفاعی آمریکا (DARPA) پروژه ای تحت عنوان برنامه سفر بین ستاره ای(100Year Starship) در دستور کار داشته و قصد دارد با حمایت از سازمان های مختلف، امکان سفر به خارج از منظومه شمسی و ستارگان دور دست را تا سال 2112 میلادی فراهم کند.
بخشی از برنامه موسسه DARPA حمایت مالی از سازمان‌هایی است که به توسعه تکنیکی، فرهنگی، اقتصادی مأموریت سرنشین‌دار به خارج از منظومه شمسی کمک می‌کنند.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 18 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

محققان در ادامه تلاش‌ها برای آماده‌سازی سفر اکتشافی به سیاره سرخ، مرحله جدیدی از آزمایش تجهیزات مریخ نوردی را در کوه‌های آلپ با موفقیت به اتمام رساندند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان (ایسنا)، محققان طی سال های اخیر برای شبیه‌سازی سفر به سیاره سرخ، مناطق مختلفی را مورد بررسی قرار داده‌اند و در جدیدترین گام تیمی از داوطلبان یک سفر پنج روزه را در غارهای یخی رشته کوه آلپ تجربه کردند.
در این سفر شبیه سازی که در اواخر ماه آوریل (اردیبهشت ماه) در غارهای یخی منطقه Eisriesenwelt در مرکز اتریش انجام شد، داوطلبان لباس های فضانوردی و تجهیزات کاوش در مریخ را مورد آزمایش قرار دادند.
کاوشگران مریخ احتمالا در سیاره سرخ با غارهای سنگ آهکی و غارهای یخی مواجه خواهند شد؛ غارهای این منطقه در اتریش با هوای بسیار سرد و دمای ثابت می تواند وضعیت مشابه مریخ را برای محققان شبیه سازی کند.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 18 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

اتحادیه بین‌المللی شیمی محض و کاربردی نام دو عنصر سنگین جدول تناوبی را رسما تأیید کرد
به گزارش ایسنا، آزمایشگاه ملی Lawrence Livermore در کالیفرنیا روز پنجشنبه 31 می (یازدهم خرداد) از موافقت نهایی اتحادیه بین‌المللی شیمی محض و کاربردی برای تأیید نام‌های دو عنصر سنگین 114 و 116 جدول تناوبی خبر داد.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 18 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

پروفسور پیتر آگر، برنده جایزه نوبل شیمی در سال 2003 از دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا و دکتر نورمن نیورایتر از دانشمندان برجسته کسب و کار بین‌المللی و دیپلماسی علمی و فناوری و نخستین سفیر علمی ایالات متحده در اروپا، صبح امروز وارد ایران شدند.
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، پروفسور پیتر آگر، پزشک آمریکایی و برنده جایزه نوبل، سرپرست موسسه تحقیقاتی پزشکی و کمیته حقوق بشر فرهنگستان ملی علوم آمریکا است.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 18 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

محققان آمریکایی دریافته‌‌اند که اگر مهندسان هواشناسی برای متعادل کردن دمای جهان،افشانه‌های شکننده نور در جو بالایی زمین تزریق کنند،‌ آسمان‌ آبی به شکل سفید رنگ در خواهد آمد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، انتشار ذرات معلق سولفات در جو باید در حالت نظری به کاهش دمای جهانی از طریق منعکس کردن بخش کوچکی از نور خورشید وارده به زمین بپردازد. با این حال ذرات اضافی نیز ممکن است به انکسار بیشتر نور باقی مانده در جو بپردازند.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 18 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان