درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 27
بازدید دیروز : 438
بازدید هفته : 616
بازدید ماه : 1065
بازدید کل : 129921
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




یک عکاس خوش ذوق سوئیسی با ترکیب نانو ذرات آهن (فروفلوئید) و روغن تصاویر دیدنی نانو - هنر خلق کرده است.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «فابین اوفنر» عکاس هنری اغلب از پدیده‌های علمی برای خلق آثار هنری استفاده می‌کند و این بار برای خلق یک اثر زیبا به سراغ فروفلوئید (نانو ذرات آهن) رفته است.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 20 تير 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

در تصاویر تهیه شده توسط فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین المللی و ماهواره ها، آتش سوزی گسترده و مهیب در جنگل ملی منطقه وبومینگ آمریکا قابل مشاهده است.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آتش سوزی در جنگل ملی Bridger Teton در نزدیکی مرز غربی ایالت آیداهو نخستین بار در 24 ژوئن (چهارم تیر) گزارش شد و بیش از 850 نفر بصورت مستمر در تلاش برای اطفای این حریق گسترده هستند.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 19 تير 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

فضاپیمای روباتیک شوروی سابق در سال 1976 میلادی موفق به کشف آب بر سطح کره ماه شده بود، اما غرب این تحقیقات را نادیده گرفت.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در آگوست سال 1976 میلادی فضاپیمای روباتیک Luna-24 متعلق به شوروی سابق با فرود بر سطح ماه و حفاری تا عمق 1.8 متری، سنگ هایی به وزن 200 گرم را با خود به زمین باز گرداند که 0.1 درصد حجم این سنگ‌ها را آب تشکیل می‌داد.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 19 تير 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

بنیاد «گروبر» با اهدای جایزه کیهان‌شناسی 2012 به چارلز.ال. بنت، استاد دانشگاه جانز هاپکینز و رهبر تیم کاوشگر WMAP ناسا و همکارانش از فعالیت‌های سازنده آن‌ها قدردانی کرد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کاوشگر «ناهمسانگردی ریزموجی ویلکینسون» ناسا موسوم به WMAP علم کیهان‌شناسی را با بنیان نهادن عمر، هندسه و محتواهای جهان با دقت حیرت‌آوری متحول کرد.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 19 تير 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

در جدیدترین تصویری که توسط تلسکوپ فضایی هابل تهیه شده است، پایان عمر یک ستاره غول پیکر به شکل یک انفجار عظیم کیهانی دیده می شود.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ناسا روز جمعه تصویر تهیه شده توسط تلسکوپ هابل را از ستاره غول پیکر سرخ در حال مرگ Camelopardalis منتشر کرد.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 19 تير 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
 
موشک حامل ابزار بررسی تغییرات میدان های مغناطیسی خورشید موسوم به SUMI روز پنجشنبه از مرکز تحقیقاتی در نیومکزیکو به فضا پرتاب شد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بر اساس اعلام ناسا، مگنتوگراف اشعه فرابنفش خورشیدی (SUMI)‌ ابزاری برای بررسی وضعیت مغناطیسی بسیار پیچیده و دائما متغیر در جو پایین خورشید موسوم به «کروموسفر» است.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 19 تير 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

محققان شتاب دهنده ذرات RHIC در آزمایشگاه ملی بروکهاون نیویورک موفق به شکستن رکورد بالاترین و داغ ترین دمای تولید شده توسط بشر شدند که 250 هزار برابر دمای مرکز خورشید است!

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این شاهکار بزرگ زمانی رخ داد که هسته طلا، بخش بار مثبت شارژ شده اتم که از پروتون ها و نوترون ها ساخته شده اند، در سرعتی نزدیک به سرعت نور در شتاب دهنده ذرات RHIC‌ با یکدیگر برخورد کردند.

زمانیکه یون ها با یکدیگر برخورد می کنند، انرژی فوق العاده زیادی آزاد می شود که باعث ذوب شدن نوترون ها و پروتون ها داخل هسته طلا و تبدیل آنها به اجزای تشکیل دهنده یعنی کوارک ها و گلوئن ها می شود.

این سوپ کوارک- گلوئن تشکیل دهنده پلاسمای باستانی است که جهان را پس از انفجار بزرگ (Big Bang) در 13.7 میلیارد ایجاد کرده است.

فیزیکدانان شتاب دهنده ذرات RHIC با اندازه گیری دمای پلاسمای کوارک- گلوئن (QGP)‌ دریافتند که دمای این پلاسما چهار تریلیون درجه یعنی 250 هزار برابر مرکز خورشید است.

«استیون ویگدور» سرپرست آزمایشگاه ملی بروکهاون و مدیر برنامه فیزیک ذرات تأکید می کند: انتظار رسیدن به این ابر دمای بسیار داغ را داشتیم، اما هیچ پیش بینی در خصوص رفتار کاملا مایع سوپ کوارک- گلوئن نداشتیم.

به گفته «ویگدور» سایر فیزکدانان در حال بررسی مشاهده رفتار کاملا مشابه مایع در نمونه های اتم گرفتار در دمای صفر مطلق که 10 میلیون تریلیون برابر سردتر از پلاسما کوارک - گلوئن است هستند.

این احتمال وجود دارد که شتاب دهنده ذرات RHIC نتواند برای مدت زیادی این رکورد را برای خود حفظ کند. برخورد دهنده بزرگ هادرون (LHC) در مرکز تحقیقات هسته ای اروپا «سرن» در آزمایشی موسوم به ALICE امیدوار است یون ها را با سرعتی برابر نور با یکدیگر برخورد داده و رکورد بسیار بالاتر دما را به نام خود ثبت کند.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 19 تير 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
یک دانشمند علوم فضایی مدعی شده است که بر خلاف تصور عمومی از موجودات فضایی سبز رنگ، این موجودات احتمالا چیزی شبیه ابر عروس دریایی در اندازه یک زمین فوتبال هستند!

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بیشتر تصورات مردم در خصوص موجودات فرازمینی، مردان کوتوله سبز رنگی است که در فیلم های علمی - تخیلی مشاهده کرده اند؛ موجودی که مثل انسان به آب و اکسیژن نیاز دارد.

دکتر «مگی آدرین پوکوک» دانشمند انگلیسی و متخصص ماهواره مدعی است که حیات فرازمینی وجود دارد و تعداد این موجودات بیش از تصورات انسان است، اما این موجود چیزی شبیه عروس دریایی بسیار غول پیکر در ابعاد یک زمین فوتبال است.

بیشتر تصورات این دانشمند در خصوص موجودات فضایی از اشکال عجیب و غریب زندگی در اعماق اقیانوس ها الهام گرفته شده است.

دکتر «آدرین پوکوک» خاطر نشان می کند: دیدگاه من در خصوص موجودات فرازمینی، یک موجود غیر انسانی، مبتنی بر شکل زندگی سیلیکونی است که بیشتر به یک ابر عروس دریایی شباهت دارد.

این موجود دارای زائده های پیاز مانند و یک پوشش شفاف نارنجی رنگ در قسمت پایین بدن است که به جذب نور کمک می کند و مواد شیمیایی نیز از طریق دهان بزرگ موجود بلعیده می شود.

این محقق خاطر نشان می کند: تصورات ما از یک موجود فضایی از محیط اطرافمان نشأت گرفته است و در نظر ما یک موجود فضایی مثل انسان به آب نیاز دارد، اما می توان به اشکال متفاوت تر زندگی مانند زندگی بر پایه سیلیکونی و در سیاراتی کاملا متفاوت از محیط زمین نیز فکر کرد.

با توجه به شباهت هایی که این موجود فضایی با عروس دریایی دارد، می تواند در جو سیاره ای شبیه مشتری زندگی کند.

بدلیل محیط ویژه زندگی این موجودات فضایی، انسان شانس کمی برای برقراری ارتباط با آنها را دارد و این موجودات هم از هوش چندانی برای برقراری ارتباط با انسان برخوردار نیستند.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 19 تير 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
در سال ۱۹۶۱ ستاره شناس فرانک درک معادله اى را ارائه کرد که جست وجو براى یافتن موجودات فرازمینى را در مسیرى علمى قرار داد و پروژه مدرن سنتى را بنا نهاد. امروز اعداد و ارقام این معادله چگونه به نظر مى رسند؟
جست وجو براى یافتن حیات فرازمینى به موضوعى جذاب در ستاره شناسى و زیست شناسى تبدیل شده است اما کمتر کسى به یاد دارد که چگونه این موضوع در حدود چهل سال قبل ارائه شد.در سپتامبر ۱۹۵۹ دو فیزیکدان به نام هاى فیلیپ موریسون و جوزف کوکونى مقاله ویژه اى را در هفته نامه انگلیسى نیچر به چاپ رسانیدند تحت عنوانى تحریک کننده به این مضمون «تحقیقات جهت ارتباطات بین ستاره اى».کوکونى و موریسون ادعا کردند که رادیوتلسکوپ ها به اندازه کافى حساس شده اند که موارد ارسالى از تمدن هایى در اطراف ستارگان دوردست را دریافت کنند.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 19 تير 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

یا سیستم مکان یابی جهانی ،یک سیستم ناوگانی ماهواره است که از شبکه ای با 24 ماهواره ساخته شد و بوسیله ی سازمان دفاع آمریکا در مدار قرار گرفت. در ابتدا GPS  برای مصارف نظامی به کار گرفته می شد اما در 1980 ، دولت آمریکا این سیستم را برای استفاده های شخصی در نظر گرفت.GPS  درهر شرایط آب و هوایی و در هر جای دنیا ،در 24 ساعت شبانه روز قابل دسترسی است و هیچ حق اشتراک یا هزینه ای برای استفاده از GPS وجود ندارد.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 19 تير 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان