درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 47
بازدید دیروز : 438
بازدید هفته : 636
بازدید ماه : 1085
بازدید کل : 129941
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




محققان دانشگاه زوریخ با همکاری یک دانشمند ایرانی برای اولین بار موفق به تعیین بار نانوذرات به طور مستقیم شدند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، نصیرالدین مجرد، محقق آزمایشگاه شیمی فیزیک دانشگاه زوریخ با همکاری پروفسور مدهاوی کریشنان موفق به ابداع شیوه جدیدی برای اندازه‌گیری ذرات و همچنین بار الکتریکی آنها برای اولین بار در جهان شدند.



ادامه مطلب ...


جمعه 13 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
  پژوهشگران آمریکایی و آلمانی روش جدیدی برای تصویربرداری دقیق سه بعدی از مولکول‌ها یافتند که با استفاده از آن می‌توان شکل هندسی پیوندهای شیمیایی را اندازه‌گیری و تغییرات پیوندها را در طول واکنش شیمیایی مشاهده کرد.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، یک تیم تحقیقاتی به رهبری «ویلیام مک‌کردی» از آزمایشگاه ملی لورنس با همکاری «دیویس» از دانشگاه کالیفرنیا و «آلن لاندر» از دانشگاه «اوبورن» روشی یافته‌اند که با استفاده از آن می‌توان از مولکول‌های متان تصویربرداری کرد، آنها این روش را طیف‌سنجی مومنتوم یون هدف سخت یا «COLTRIMS» نام گذاری کردند.
در این روش مقداری گاز متان یونیزه شده به داخل مخزن شناسایی وارد می‌شود. در این مخزن پالس‌هایی از پرتوهای اشعه ایکس سینکورتون با انرژی بالا تابیده می‌شود. این پالس‌ها بنحوی برنامه‌ریزی شده‌اند که بطور میانگین یک مولکول متان با هر پالس مورد برخورد قرار می‌گیرد.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 12 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
موتور جدید سوخت اکسیژن مایع و نفت سفید برای نسل جدید موشک «لانگ مارچ-5» با موفقیت در شمال غرب چین مورد آزمایش قرار گرفت.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، برنامه بلند مدت چین در حوزه فضایی شامل سفر و فرود بر سطح ماه به وسیله فضاپیمای Change-3، احداث ایستگاه دائم فضایی تا سال 2020 میلادی و میزبانی ماهواره های مختلف برای طراحی سیستم اختصاصی موقعیت یاب جهانی (GPS) به منظور کاهش وابستگی به سیستم GPS آمریکا اعلام شده است.
از سال گذشته چین برنامه ای برای پرتاب 100 موشک و 100 ماهواره تا سال 2015 میلادی را آغاز کرده است و تنها در سال گذشته 20 مأموریت پرتاب با موفقیت انجام شده است.
این کشور پس از پرتاب موفقیت آمیز فضاپیمای «شنژو-9» و مراحل اتصال به ماژول آزمایشگاه فضایی در ماه ژوئن، قصد دارد برنامه فضایی خود را با شتاب بیشتری پیگیری کند.
موتور جدید 120 تنی سوخت اکسیژن مایع (LOX) و نفت سفید با سرعت 20 هزار دور در دقیقه و در دمای سه هزار درجه سانتیگراد به مدت 200 ثانیه مورد آزمایش قرار گرفت. این موتور بسیار پر قدرت تر از موتورهای 75 تنی موشک «لانگ مارچ-2F» است که فضاپیمای «شنژو 9» را به فضا منتقل کرد.
محققان امیدوارند تا سال 2014 میلادی از نسل جدید موشک «لانگ مارچ-5» با موتور جدید در مأموریت های فضایی استفاده کنند.



چهار شنبه 11 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

گروهی از محققان انگلیسی و استرالیایی برای نخستین بار چگونگی جذب کربن توسط اقیانوس ها و ذخیره شدن کربن در اعماق اقیانوس ها را کشف کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر،‌ اقیانوس منجمد جنوبی یکی از مهمترین مناطق اقیانوسی برای فرو بردن کربن در دنیا است یعنی حدود 40 درصد انتشار دی اکسید کربن سالانه جهان را جذب می کند.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 11 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
 
 
رئیس سازمان هوافضا از پرتاب ماهواره فجر طی 2 ماه آینده خبر داد و گفت: در حال حاضر کار پرتاب کاوشگر حامل موجود زنده در دستور کار است که پس از ماه مبارک رمضان پرتاب خواهد شد.
حمید فاضلی در حاشیه مراسم افتتاح تونل باد مادون صوت در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامه های فضایی این سازمان،افزود: در حال حاضر پرتاب کاوشگر موجود زنده میمون از نژاد رزولوس در دستور کار است که امیدوارم پس از ماه مبارک رمضان به فضا پرتاب شود.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 11 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 مغز مصنوعی در ابعادی کوچکتر از یک دانه برنج، قلب در اندازه یک کارت حافظه کوچک و سایر ریزتراشه های اندامی، پروژه ای است که می‌تواند آزمایش نسل جدید داروها در محیطی کاملا مشابه بدن انسان را فراهم کند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پروژه تحقیقاتی «تراشه های اندامی برای آزمایش دارو» امکان تحقیقات در یک میکرومحیط از اندام های مختلف بدن انسان را فراهم می کند.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 10 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
یک آشپز فیزیکدان در یک ویدئوی جالب به نمایش «آنچه در زمان انداختن نیتروژن مایع در یک ماهی‌تابه روغن داغ روی می‌دهد» پرداخته و دلیل تبدیل آب به توپ‌های کوچک در زمان افتادن بر روی یک سطح داغ را توضیح می‌دهد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این پدیده ناشی از اثر لایدن‌فراست است که در هنگام مواجهه مایعات با یک سطح جامد داغ‌تر از نقطه جوش آنها یک لایه بخار عایق ایجاد می کنند و لذا نیتروژن مایع یا آب تا زمانی که بخار شود بر روی سطح پرواز می‌کند .



ادامه مطلب ...


سه شنبه 10 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

  هیچ یک از میلیاردها انسانی که انتظار می‌رود به تماشای مسابقات المپیک 2012 لندن بنشینند، نمی‌توانند تصویر واضحی از لندن را از منظر آسمان داشته باشند، اما ماهواره Suomi NPP از موقعیت خود برای ثبت تصاویر زیبایی از شهرهای المپیکی استفاده کرده است.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این تصاویر با استفاده از دوربین مادون قرمز VIIRS گرفته شده‌اند که از دیگر سیستم‌های تصویربرداری در برابر نور تابیده شده از سطح مانند بازتاب نور ماه یا تصاویر متشر شده از زیرساخت‌های زمینی به آسمان حساس‌تر است.
در حالیکه بیشتر مسابقات در المپیک 2012 در نواحی بزرگتر لندن برگزار می‌شوند، چندین شهر اطراف نیز به میزبانی از مسابقات خواهند پرداخت. برای مثال مسابقات قایقرانی در مرکز آب سفید دره لی، قایق‌رانی بادبانی در ویماوث و پورتلند، قایق‌رانی و پاروزنی در اتون دورنی و مسابقات دوچرخه‌سواری و دوچرخه‌سواری در کوهستان در هادلی فارم برگزار خواهند شد.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 10 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان
کامپیوترهای کوانتومی به سرعت پردازش خیره‌کننده خود مشهورند. نوعی پیوند شیمیایی جدید که تنها در ستارگان بسیار چگال یافت می‌شود، می‌تواند راهی برای ساختن رایانه‌های کوانتومی پیش پای محققان قرار دهد.
کامپیوترهای کوانتومی به سرعت پردازش خیره‌کننده خود مشهورند. نوعی پیوند شیمیایی جدید که تنها در ستارگان بسیار چگال یافت می‌شود، می‌تواند راهی برای ساختن رایانه‌های کوانتومی پیش پای محققان قرار دهد.
 




ادامه مطلب ...


جمعه 6 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

تلسکوپ فضایی NuSTAR، در صبحگاه روز چهارشنبه 13 ژوئن 2012، توسط پرتابگر هوا به فضای پگاسوس به فضا پرتاب شد و با موفقیت در مدار زمین قرار گرفت. NuSTAR که سرواژه "آرایه تلسکوپ طیف نگار هسته ای" است، قرار است در طول موج های پرانرژی ایکس به جستجو و بررسی ماهیت و ساختار سیاه چاله ها بپردازد. این تلسکوپ در فاز اول ماموریت فضایی خود که حدود 2 سال به طول می انجامد، از مناطق اطراف مرکز کهکشان راه شیری که محل تجمع سیاه چاله هاست، نقشه برداری می کند. همچنین NuSTAR، به بررسی مواد و عناصر بقایای انفجارهای ابرنواختری جوان می پردازد تا داده هایی درباره ماهیت این انفجارها را جمع آوری کند؛ همچنین این تلسکوپ در طول ماموریت خود به بررسی تشعتشات کیهانی نیز خواهد پرداخت.
تلسکوپ فضایی NuSTAR، مجهز به دو اپتیک خاص و یک ردیاب جدید در طول موج های پرانرژی ایکس است که نسبت به آنچه که در تلسکوپ فضای فضایی چاندرا و XMM-Newton پیش از این استفاده می شد، پیشرفته است. ابزارها و تجهیزات نصب شده روی این تلسکوپ، نسبت به ماموریت های قبلی قادر هستند وضوح طیفی 10 تا 100 برابر بیشتر را برای دانشمندان فراهم کنند.
تلسکوپ فضایی NuSTAR، پس از پرتاب در مداری به ارتفاع 550 کیلومتر از سطح زمین با زاویه میل مداری 6 درجه نسبت به استوا قرار گرفت. این تلسکوپ، در بازه طول موجی KeV5 تا KeV80، به رصد کیهان خواهد پرداخت.

فایل پیوست 1685
طول این فضاپیما هنگام بازشدن آرایه تلسکوپی آن به 10 متر می رسد



جمعه 6 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان