درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 52
بازدید دیروز : 438
بازدید هفته : 641
بازدید ماه : 1090
بازدید کل : 129946
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




راز یکی از مشهورترین تصاویر نجومی که از آن با عنوان ستونهای خلقت یاد می کنند؛ کشف شد.
تلسکوپ فضایی هابل در سال 1995 تصویری از چند ستون به  ارتفاع 4 سال نوری را ثبت کرد که به ستون های خلقت (pillars of creation) مشهور شدند این ستون ها در میان سحابی عقاب (m16) و در فاصله 7 هزار سال نوری از زمین قرار دارند.
این در حالی است که این ستون ها به واسطه یک "انفجار ابر نواختری" که در حدود 6 هزار سال پیش رخ داده است، منفجر و نابود شده اند اما نور حاصل از این انفجار که شکل جدید این سحابی را تشکیل داده طی هزاران سال آینده به زمین نمی رسد.
تاکنون کارشناسان درباره چگونگی شکل‌گیری این ستونها اطمینان کامل نداشتند.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 17 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

  استاد ایرانی فیزیک و نجوم رصدی دانشگاه «ریورساید» کالیفرنیا با بیان اینکه از مهبانگ (انفجار بزرگ) و ابتدای پیدایش جهان، حدود 13 میلیارد سال گذشته است، گفت: طبق محاسبات، جهان 35 میلیارد سال پس از پیدایش یعنی تا حدود 21 میلیارد سال دیگر نابود خواهد شد.
دکتر بهرام مبشر، کیهان‌شناس بزرگ ایرانی دانشگاه «ریورساید» کالیفرنیا و کاشف دورترین خوشه کهکشانی جهان که در دومین همایش عظمت کائنات در دانشگاه صنعتی امیرکبیر سخن می‌گفت، اظهار کرد: هدف من این است که برای شما دانشجویان، سوال ایجاد کنم تا متوجه شوید که این مسائل قابل تفکر است.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 17 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

یک راکتور هسته‌ای چگونه کار می‌کند؟
بیشتر نیروگاه‌های هسته‌ای، مانند آنهایی که در نیروگاه فوکوشیما دایچی ژاپن قرار دارند، در حقیقت کتری‌های بسیار پیچیده‌ای هستند که آب را برای تولید نیروی برق به جوش می‌آورند.
آنها برای تامین انرژی مورد نیاز خود، به شکافت هسته‌ای وابسته‌اند؛ شکافت هسته‌ای به فرایند تقسیم هسته یک اتم به دو اتم کوچک‌تر گفته می‌شود که علاوه بر تولید دو اتم جدید، انرژی گرمایی را آزاد می‌کند و تعدادی نوترون را نیز به اطراف می‌فرستد. اگر هسته یک اتم دیگر یکی از این نوترون‌ها را جذب کند، ناپایدار خواهد شد و خود نیز فرایند شکافت را خواهد پیمود، که در نتیجه آن، گرما و نوترون آزاد بیشتری به دست خواهد آمد.
واکنش زنجیره‌ای حاصله همین طور ادامه خواهد یافت، و یک منبع دائمی از گرما را برای تبخیر آب، چرخاندن توربین‌های بخار و در نتیج
ه تولید برق، فراهم می‌کند.




ادامه مطلب ...


دو شنبه 16 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دانه های برف چگونه به وجود می آیند ؟ شکل های زیبا و متقارن دانه های برف چگونه ایجاد می شوند ؟ چرا بعضی دانه ها مسطح و بعضی دیگر حالت حجیم و استوانه ای دارند ؟ آیا می دانستید تا کنون حتی دو دانه برف کاملا مشابه یافت نشده اند ؟ شکل دانه های برف در نقاط مختلف متفاوت است ؟ آیا می دانستید مطالعه بلورهای برف یک شاخه از فیزیک است ؟ در اینجا پاسخ این پرسش ها را خواهید یافت …
تا کنون کسی را دیده اید که یک دانه برف را نگاه کند و از شکل ستاره مانند آن شگفت زده نشود؟البته این بلورهای یخی متنوع تر از آن هستند که بتوانید فکرش را بکنید.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 16 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان
 

  ستاره‌شناسان ژاپنی بر این باورند که برای اولین بار شکل یک ابرنواختر را در زمان پایان حیات یک ستاره‌ شناسایی کرده‌اند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این محققان اکنون معتقدند که ستاره‌ها به شکل سه بعدی منفجر می‌شوند که این امر، یکی از اسرار بزرگ ستاره‌شناسی در مورد مرگ ستارگان را حل کرده است.
محققان از دوربین و طیف‌سنج اجسام کم نور بر روی تلسکوپ سوبارو برای این یافته‌ها استفاده کردند که با استفاده از رایانه شبیه‌سازی ش
ده است.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 16 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

  رنگین‌کمان‌های آتش (fire rainbows) نه آتش هستند و نه رنگین‌کمان؛ با این حال این رنگین‌کمان‌ها پدیده‌هایی خارق‌العاده به شمار می‌آیند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مطابق گزارش ناسا، این پدیده نادر از لحاظ تکنیکی ابرهای رنگین‌کمانی است که خود از ابرهای حاوی قطرات کوچک آب با اندازه همسان ناشی می‌شود. این ابرها نور را شکسته یا خم می‌کنند به طوری که به طول موج‌ها یا رنگ‌های متفاوت تقسیم می‌شوند

.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 16 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

  ناسا سه شرکت خصوصی را برای طراحی نسل جدید تاکسی‌های فضایی انتخاب کرد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان، شرکت‌های «اسپیس ایکس»، «بوئینگ» و «سیرا نوادا» مسؤولیت طراحی فضاپیماهای جایگزین ناوگان شاتل‌های ناسا را بر عهده گرفتند.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 16 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
پس از سپری کردن بیش از هشت ماه سفر در اعماق فضا، مریخ نورد «کنجکاوی» سرانجام فردا به مریخ رسیده و آماده فرود بر سطح سیاره سرخ می‌شود.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) تا کنون 14 تلاش برای فرود بر سطح سیاره مریخ توسط سازمان های فضایی مختلف صورت گرفته گه تنها شش مأموریت با موفقیت همراه بوده است.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 16 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

رییس پژوهشکده علوم و فناوری نانو دانشگاه کاشان گفت: 935 مقاله علمی در چهارمین کنگره بین المللی علوم و فناوری نانو(ICNN2012) ارائه می شود.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، دکتر مصطفی زاهدی فرد تعداد مقالات رسیده اعضای هیات علمی و پژوهشگران دانشگاههای سراسر کشور و همچنین کشورهای خارجی از زمان فراخوان به این کنگره را دو هزار و 156 مقاله ذکر کرد و اظهار داشت: پس از بررسی هیات داوران، 935 مقاله برای ارائه در روز برگزاری کنگره انتخاب شد.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 16 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

سیاره مشتری که صورت فلکی ثور را در مسیر دایره البروج طی می کند تا پایان مردادماه میهمان آسمان است و تا طلوع خورشید می توان آن را رصد کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، سیاره مشتری یا برجیس بزرگترین سیاره سامانه خورشیدی است. از نظر فاصله از خورشید، این سیاره پنجمین سیاره بعد از تیر، ناهید، زمین و بهرام است. مشتری گوی غول پیکری از مخلوط گاز و مایع است. سطح این سیاره از ابرهای ضخیم زرد، قرمز، قهوه ای و سفید رنگ پوشیده شده است.
این سیاره منظومه خورشیدی دارای 63 قمر است که ۱۶ قمر آن قطری بیش از ۱۰ کیلومتر دارند. "آیو"، "اروپا"، "گانیمد" و "کالیستو"از مهمترین قمرهای مشتری است. این چهار قمر به قمرهای گالیله ای مشهور هستند؛ چراکه گالیله این چهار جرم آسمانی را در سال ۱۶۱۰ به وسیله اولین تلسکوپ کشف کرد.



ادامه مطلب ...


شنبه 1 فروردين 0برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان