درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 3
بازدید دیروز : 438
بازدید هفته : 592
بازدید ماه : 1041
بازدید کل : 129897
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




در این تصویر که با تلسکوپ 90 سانتی‌متری WIYN در قله پیک آریزونا گرفته شده، ستارگان جوان و داغ خوشه پروین را می‌بینید که نور آن‌ها توسط یک سحابی که پشت این خوشه قرار گرفته، بازتاب شده است.




ادامه مطلب ...


شنبه 11 شهريور 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

محققان نجوم برای نخستین بار موفق به شناسایی دو سیاره بیگانه در حال چرخش بدور یک جفت ستاره شدند.
به گزارش ایسنا، بسیاری از ستارگان مانند خورشید منظومه شمسی، تک نیستند، بلکه بصورت جفت در مدار یکدیگر هستند؛ سیارات در سیستم با دو ستاره میزبان، اصطلاحا سیارات دو دویی نامیده می شوند.



ادامه مطلب ...


شنبه 11 شهريور 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

تیمی از ستاره شناسان برای اولین بار موفق به شناسایی مولکول‌های قند در گازهای اطراف یک مجموعه دو ستاره‌ای جوان شدند.
به گزارش ایسنا، آب، اکسیژن و اکنون قند، مولکولهایی است که بطور شناور در فضا شناسایی و در زمان و مکان مناسب بر روی سیارات جدید فرستاده شده‌اند.
مولکول‌های گلیکولالدهید توسط مجموعه تلسکوپ وایز در اطراف ستاره IRAS 16293-2422 مشاهده شده‌اند که یک نوع قند ساده محسوب می‌شود. این مجموعه دو ستاره‌ای جوان از جرمی تقریبا برابر با خورشید برخوردار بوده است.





ادامه مطلب ...


شنبه 11 شهريور 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

کاوشگرهای مریخ به کوچکی دانه‌های شن! نخستین نانوروبات‌های روی مریخ احتمالا به شکل ابری از غبار هوشمند خواهند بود که شامل روبات‌هایی به اندازه دانه شن با قابلیت حرکت به شکل توفان شن با استفاده از باد مریخی به عنوان محرک هستند.
کاوشگر مریخی کنجکاوی که روز دوشنبه در سیاره سرخ فرود آمد با برخورداری از 74 کیلوگرم محموله علمی به اندازه یک خودروی سواری است. استفاده از کاوشگرهایی با این مقیاس در سیارات دیگر به دلیل هزینه بالا و مصرف انرژی زیاد و محدودیت آنها ممکن نیست؛ از این رو محققان به دنبال ساخت دستگاه‌های نانوروبات ارزانتر در ابهاد یک میلیاردم کنجکاوی هستند.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

محققین توانسته‌اند پلیمر سنتزی به پروتئین‌های خونی اضافه کنند که باعث می‌شود این پروتئین برای رساندن اکسیژن به ماهیچه‌ها، ‌دیگر نیازی به آب نداشته باشد. بنابراین، شاید زندگی روی سایر سیارات بدون آب هم امکان‌پذیر باشد.
 یکی از مولفه‌هایی که در جستجوی حیات در نقاط دیگر جهان به طور معمول در نظر گرفته می‌شود،‌ وجود آب است. در واقع، تصور بر این است که حیات،‌ دست‌کم به شکلی که ما می‌شناسیم،‌ بدون آب امکان‌پذیر نیست.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 درحالی که تئوری‌های فعلی بر رد امکان وجود ستارگان غول‌پیکر تأکید می‌کنند، دانشمندان موفق به شناسایی چهار ستاره‌ای شدند که این قوانین را بطور کلی نقض کرده‌اند.
در سال 2010 میلادی محققان ناسا موفق به کشف چهار ستاره غول پیکر در ابعاد 300 برابر خورشید شدند.
پیش از این محققان با رصد کهکشان راه شیری و سایر کهکشان ها، حد نهایی اندازه ستارگان را حداکثر 150 برابر جرم خورشید پیش بینی کرده بودند، اما این ستارگان جرمی دو برابر جرم مطرح شده در تئوری‌های علم نجوم دارند.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

محققان دانشگاه گلاسکو برای اولین بار موفق به ثبت تصاویری از درهم‌تنیدگی فوتونها بر روی دوربین شدند.
به گزارش ایسنا، در مکانیک کوانتوم، درهم تنیدگی یکی از عجیب‌ترین رفتارهای ذرات در جایی است که قوانین فیزیک کلاسیک شکسته و رویدادهای به نظر ناممکن، یک واقعیت هستند.
درهم تنیدگی که توسط انشتین «عمل شبح‌وار در یک فاصله» توصیف شده، پدیده‌ای است که در آن دو ذره حتی در زمان فاصله بسیار با یکدیگر به شکل یک سیستم عمل می‌کنند. ذرات درهم تنیده در یک حالت انطباقی قرار دارند که حالت جداگانه آنها ناشناخته است؛ با این حال به محض این که یکی از آنها اندازه‌گیری یا مشاهده شد، دیگری یک موقعیت مرتبط آنی به خود گرفته و به نظر سرعت نور را نقض می‌کند.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

منوچهر وصال چهره ماندگار ریاضی و پدر آنالیز ایران که از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۸۲، علاوه بر سرپرستی گروه آمار و ریاضی مرکز نشر دانشگاهی یکی از ویراستاران این مرکز نیز بود، شب گذشته به رحمت ایزدی پیوست.
به گزارش خبرگزاری فارس، منوچهر وصال چهره ماندگار ریاضی و پدر آنالیز ایران که از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۸۲، علاوه بر سرپرستی گروه آمار و ریاضی مرکز نشر دانشگاهی یکی از ویراستاران این مرکز نیز بود، شب گذشته به رحمت ایزدی پیوست.
منوچهر وصال که متولد هفتم بهمن ۱۲۹۱ است دکتری خود در رشتۀ ریاضی را در ۱۳۱۹ از دانشگاه سوربن فرانسه دریافت کرد.
وی در سال ۱۳۸۳ با نیم قرن سابقۀ تدریس ریاضی، در چهارمین همایش چهره‌های ماندگار به عنوان چهرۀ ماندگار رشتۀ ریاضی شناخته شد.
دکتر وصال در سالیان متمادی خدمات ارزنده و جاودانی را به جامعۀ علمی کشور به‌ ویژه جامعۀ ریاضی ارزانی داشت.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

امروز سوخت و انرژی در دنیا به چند دسته کلی تقسیم می شوند. سوخت های فسیلی و سوخت های غیرفسیلی و انرژی های تجدید پذیر و غیرقابل تجدید.
سوخت های فسیلی
سوخت های فسیلی عبارتند از: نفت، گاز و زغال سنگ که با اکسیژن هوا ترکیب می شوند و ایجاد انرژی به شکل حرارت می کنند. این سوخت ها در مقایسه با سوخت های دیگر انرژی کمتر تولید می کنند. مثلاً یک کیلوگرم زغال سنگ حدود ۸ کیلووات ساعت انرژی تولید می کند و یک کیلوگرم نفت حدود ۱۲ کیلووات ساعت انرژی تولید می کنند. این سوخت ها آلوده کننده محیط زیست نیز هستند.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 19 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 تیمی بین‌المللی از دانشمندان با استفاده از شبیه‌سازی‌ رنگین‌کمان‌ها از راز پدیده نایاب موسوم به «رنگین‌کمان دوقلو» پرده برداشتند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بر خلاف رنگین‌کمان‌های معمول که از دو قوس رنگین‌کمانی متراکم و جدا تشکیل شده‌اند، رنگین‌کمان دوقلوی گریزپا به عنوان دو قوس رنگین‌کمانی پدیدار می‌شوند که از یک قاعده مشترک برخاسته‌اند. گاهی اوقات این رنگین‌کمان در ترکیب با یک رنگین‌کمان دوگانه مشاهده می‌شود.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 19 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان