درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 7
بازدید دیروز : 438
بازدید هفته : 596
بازدید ماه : 1045
بازدید کل : 129901
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




یک سلول گیرنده نوری استوانه ای، ساخته شده از چشم قورباغه، تبدیل به آشکارگری بسیار حساس شده که می تواند فوتون ها را بشمارد و همدوسی پالس های بی نهایت ضعیف نور را تعیین کند.
این گیرنده که توسط پژوهشگرانی در سنگاپور ساخته شده، می تواند باعث ساخت آشکارسازهای ترکیبی نور شود. این دست آشکارسازها در سلول های زنده وجود دارد. چشمان انسان و دیگر ارگانیسم های زنده آشکارسازهایی بسیار حساس و همه کاره برای نور هستند و اغلب بهتر از ابزارهای دست ساز بشر کار می کنند.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
چند مولکول آب لازم است تا کوچکترین بلور یخ ممکن را بسازیم؟ حدود 275. این نتیجه ای است که محققانی از آلمان و جمهوری چک با ساخت روشی بدیع در کاوش خوشه های بزرگی از مولکول های آب گرفته اند. یافته های آن ها می تواند برای درک شکلگیری یخ در ارتفاعات بالای جو مفید باشد.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

ثبت نخستین تصویر واضح از نمای نزدیک پیوندهای اتمی یک مولکولدانشمندان شرکت آی‌بی‌ام توانسته‌اند برای‌اولین بار نزدیکترین تصویر را از پیوندهای اتمی نگهدارنده ساختارهای مولکول ثبت کنند.
به گزارش ایسنا، تیم محققان مستقر در آزمایشگاه‌های تحقیقاتی آی‌بی‌ام در زوریخ از شیوه‌ای موسوم به میکروسکوپی نیروی اتمی بدون تماس برای بررسی درون یک مولکول استفاده کرده و اکتشافات با استفاده از مولکول و اتم را به کوچکترین مقیاس رسانده‌اند.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 28 شهريور 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دانشمندان ستاره جدیدی کشف کرده اند که میدان مغناطیسی آن 20 هزار برابر قوی تر و جرم آن 35 برابر خورشید است.
به گزارش خبرگزاری مهر، این ستاره جدید که NGC 1624-2 نام دارد حدود 20 هزار سال نوری از زمین فاصله دارد. این ستاره در صورت فلکی برساووش قرار دارد و حدود 35 برابر چگال تر از خورشید ما است.
این ستاره سنگین میدان مغناطیسی دارد که 20 هزار بار قوی تر از میدان مغناطیسی خورشید و حدود 10 برابر قوی تر از هر ستاره کشف شده دیگری است.
توده سنگین این ستاره سوخت عظیمی را در اختیارش می گذارد و موجب شده این ستاره درخشان و داغ باشد و از این رو احتمالا نسبتا پس از دوره حیات پنج میلیون ساله اش سریع می سوزد. این دوره زمانی برابر است با یک دهم یک درصد عمر کنونی خورشید در نیمه عمرش.
این کشف راه را برای شناسایی نقش مغناطیس در ستاره ها، روند تکاملی آنها و کهکشانهایشان هموار می کند.
میدانهای مغناطیسی با این قدرت بسیار نادر هستند و فقط در چند ستاره دیگر با توده بسیار کمتری مشاهده شده است.
نتایج این تحقیقات درنشریه Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر شده است.

خبرگزاری مهر



سه شنبه 28 شهريور 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

نور ستارگان باقی مانده از کهکشان‌های دور در هشت میلیارد سال قبل، در سفر طولانی به سوی زمین، توسط قدرتمندترین دوربین دیجیتال جهان در شیلی ثبت شد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، پرتوهای قدیمی از میان تعداد بی‌شماری از کهکشانهای دور گذر کرده و راه خود را به سوی دستگاه نقشه‌برداری موسوم به دوربین انرژی تاریک در بالای کوههای شیلی باز کرده‌اند.




ادامه مطلب ...


سه شنبه 28 شهريور 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

مریخ نورد «کنجکاوی» ناسا نخستین تصویر از خورشیدگرفتگی جزئی را به زمین مخابره کرد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «کنجکاوی» روز پنجشنبه 13 سپتامبر (23 شهریور) این تصویر را از دهانه گیل و در زمان گذر «فوبوس»، به عنوان بزرگترین قمر مریخ، از مقابل خورشید تهیه کرده است.
سیستم دوربین «کنجکاوی» از طریق فیلتر تراکم خنثی، نور خورشید را به یک هزارم اندازه واقعی کاهش داده است.
«کری بین» از اعضای تیم مأموریت کنجکاوی ناسا تأکید می کند: نقاط درخشانی که در عمق تاریکی در اطراف خورشید دیده می شوند، در نگاه اول شبیه ستاره هستند، اما آنها در حقیقت پیکسل های تصویری هستند که در عکس بزرگنمایی شده دیده می شوند.
«کنجکاوی» در روزهای آینده نیز شانس مشاهده دو گذر قمرهای «فوبوس» و «دیموس» مریخ از مقابل خورشید را خواهد داشت.

ایسنا



سه شنبه 28 شهريور 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
فیزیک‌پیشه‌ها در ایالات متحده مدعی‌شده‌اند که برای اولین بار تداخل تک اتمی را در فواصلی بسیار بیش‌تر از طول هم‌بستگی اتمی مشاهده کرده‌اند. در این آزمایش انبرک نوری و یک سری تپ‌های لیزر برای جهاندن اتم در طول دو مسیر متفاوت و ملاقات دوباره پس از ۱ms، به‌کار می‌روند. گروه می‌گوید که اگر بشود دقت این آزمایش را بیش‌تر کرد، می‌تواند به داده‌های تازه‌ای درباره‌ی وجود احتمالی گرانش غیر نیوتونی در فواصل میکرونی بیانجامد.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 27 شهريور 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دانشمندان مرکز تحقیقات هسته ای اروپا پیشنهاد کردند که یک جایگزین قویتر برای برخورد دهنده بزرگ هادرون در نظر گرفته شود.

 

برخورد دهنده بزرگ هادرون در ۲۷ کیلومتری زیر زمین در مرز سوئیس و فرانسه



ادامه مطلب ...


شنبه 25 شهريور 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

روشِ نوینِ تشدیدِ اسپینِ الکترون (ESR) که با لایه‌های نازکِ الماس و انبرک‌های اپتیکی کار می‌کند، توسط فیزیک‌دانان در آمریکا گسترش یافته است. به کمک این روش می‌توان میدان‌های مغناطیسیِ موضعی را در محیط‌های مایع اندازه‌گیری کرد. هم‌چنین می‌توان این روش را برای مشاهده و کنترل رده‌ای از پدیده‌ها که در مایعات رخ می‌دهند به‌کار گرفت، مانند فرآیندهایی که در سلول‌های زیستی یا ابزارهای الکتروشیمیایی صورت می‌گیرند. درواقع اعضای این گروه بر این باورند که برای به‌تصویرکشیدنِ میدان‌های مغناطیسیِ اطرافِ نورون‌های (عصبیِ) درونِ مغز، می‌توان از این روش بهره گرفت.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 23 شهريور 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
مدل های تازه کامپیوتری حاکیست که ممکن است سیارات خیلی بیشتری از آنچه قبلا تصور می شد در جهان باشند که قابل سکونت هستند.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 23 شهريور 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان