درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 12
بازدید دیروز : 438
بازدید هفته : 601
بازدید ماه : 1050
بازدید کل : 129906
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




محققان ایرانی در تحقیقات گسترده‌ای که به تازگی با همکاری پژوهشگرانی از کشورهای اسلونیا، آمریکا، انگلستان و فرانسه انجام داده‌اند، نیرویِ نامتعارفی را معرفی کرده‌اند که یافته‌های پیشین درباره اصل بنیادی «اندازه‌گیری اثر کازیمیر» در فیزیک را تا حدودی زیر سوال برده است.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، یکی از پدیده‌های شگفت‌انگیزی که در فیزیک معاصر طی چند دهه اخیر مورد توجه فیزیکدانان نظری و تجربی، تقریبا در تمام بخش‌های پژوهشی قرار گرفته‌ است، «اثر کازیمیر» است.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

تحقیقات تازه‌ نشان داده که بررسی خاک، روشی مناسب برای پیش‌بینی وضعیت جوی زمین است. نتیجه این تحقیقات، نظرها را از آسمان به زمین معطوف خواهد کرد.
زمانی که صحبت از تغییرات جوی به میان می‌آید، همه چیز به نظر نامشخص، کدر و ناامیدکننده است، اما تحقیقی که بتازگی با همکاری محققان دانشگاه‌های بریگام یانگ، دوک و دپارتمان کشاورزی آمریکا انجام شده نشان می‌دهد خاک، نقش مهمی در کنترل وضعیت جوی آینده زمین به عهده دارد و این نقطه امید تازه‌ای است.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

طراحی نمونه اولیه ربات کاوشگر یخ در قطب شمال ماهکار طراحی و مونتاژ نمونه اولیه ربات خورشیدی برای جست‌وجوی مناطق بالقوه غنی از یخ در قطب شمال ماه به پایان رسید.

به گزارش علم پرس به نقل از ایسنا، ربات خورشیدی «پلاریس» توسط محققان شرکت «استروبوتیک» وابسته به دانشگاه کارنیگ ملون (CMU) برای اکتشاف یخ در قطب شمال ماه طراحی و ساخته شده است.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

خورشید در جدیدترین فعالیت خود روز پنجشنبه(شش مهر ماه) یک توفان گسترده را از لکه خورشیدی AR 1577 به سوی زمین روانه کرد که امروز یکشنبه به زمین رسید.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این توفان خورشیدی در شکل یک تخلیه تاجی بوده که می‌تواند میلیاردها تن ذره باردار را به فضا ارسال کند.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 10 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

آلودگی نوری چیست؟
شیطنت کودکی چیزی است که به کمتر کسی اجازه نداده باشد، برای یکبار هم که شده به خورشید خیره نشوید. مسلماً مدت زیادی نمی توان تاب تحمل نور شدید خورشید را داشت و پس از برداشتن چشم از خورشید، هاله ای سبز رنگ را بر روی تصاویر چشمتان از محیط مشاهده می کنید. در حقیقت شما از همان کودکی آلودگی نوری را تجربه کرده اید با این تفاوت که مبحث آلودگی نوری در حوزه نورهای مصنوعی جای دارد. در زندگی روزمره تان دقت کنید. شیوه مدرنیته زندگی امروزه ما پر است از این مثالها و شواهد. در غالب تجربه آلودگی نوری با نور مصنوعی می توان به نور شدید جوشکاری که چشم زدگیخیرگی را به همراه دارد و یا در اصطلاح نور بالای ماشین عقب که موجبات آزار راننده را مهیا می سازد و یا لامپ پر وات سر در اغلب مغازه ها بخصوص میوه فروشی ها و سوپر مارکت ها اشاره نمود.
در حقیقت استفاده از نور به روش نادرست و غير استاندارد توليد آلودگي نوري مي كند.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

در آخرین مراحل آماده‌سازی جانشین تلسکوپ فضایی هابل، اکنون آینه‌های غول‌پیکر تلسکوپ جیمز وب بصورت کاملا صیقلی، به ناسا تحویل داده شده‌اند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، تلسکوپ هابل پس از 21 سال خدمت و ثبت تصاویر خارق‌العاده از فضای عمیق و اجسام درون آن اکنون برای بازنشستگی آماده شده و ناسا با همکاری سازمانهای فضایی اروپا و کانادا در حال تکمیل تلسکوپ جیمز وب است که بسیار قویتر و کاملتر از هابل به بررسی آسمان با وضوح بیشتر خواهد پرداخت.




ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
نظریه‌ پردازان ناسا پس از کشف یک احتمال نظری برای سفرهای فضایی تاب‌دار، از طرحهایی برای سفرهای سریع‌تر از نور در آینده خبر داده‌اند.
به گزارش علم پرس به نقل از ایسنا؛ با وجود تمایل انسان برای بررسی ستارگان، محدودیت‌هایی به دلیل سفر در سرعت کمتر از نور وجود داشته و حتی با دستیابی به این سرعت نیز باید سالیان دراز برای چنین سفرهایی منتظر ماند.
اگرچه هیچ چیز نمی‌تواند سرعت نور را بشکند، دانشمندان همیشه سفرهای فضایی با استفاده از قابلیت رانش تاب‌دار آلکابیر را در نظر داشته‌اند که در آن فضانوردان می‌توانند فضا و زمان را بر خود خم کرده و از میان راه‌های گریز در فضا حرکت کنند.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

تیمی از دانشمندان توانسته‌اند یک معمای حل نشده علمی را به سرانجام رسانده و با استفاده از طیف‌سنجی مادون قرمز، کمترین میزان مولکول آب مورد نیاز برای شکل دادن به یک بلور یخ را شناسایی کنند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،‌ بلورهای یخ نیز از آغاز بسیار کوچک برخوردار هستند و در حال حاضر 475 مولکول می‌تواند یک بلور یخ واقعی را بسازد.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 به گزارش خبرگزاری مهر، نگاه اجمالی به ماده متحرک و درحال چرخش اطراف یک سیاه چاله نشان می دهد که این سیاه چاله منبع انفجار عظیم انرژی با فاصله هزاران سال نوری است.

 تصویر سال 1998 از تلکسوپ فضایی هابل که نشان دهنده یک فوران چرخان گاز است که از مسیه 87 خارج شده است، تلسکوپ جدید تصدیق کرده است که این فوران از یک سیاه چاله بسیار عظیم آمده است



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
دانشمندان اسپانیایی اخیرا از یک طرح بلندپروازانه برای ارسال یک قایق به تیتان، بزرگترین قمر سیاره زحل رونمایی کرده‌اند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این طرح توسط شرکت مهندسی SENER و مرکز اخترفیزیک مادرید در کنگره علوم سیاره‌ای اروپا با مجموعه‌ای از دستگاههای احتمالی با نیروی چرخ، پره و حتی یک ملخ ارائه شده است.
ماموریت کاسینی هویگنس که بطور گسترده‌ای در دهه 2000 به بررسی قمر تیتان پرداخته، نشان داده که دریاچه‌ها، دریاها و رودهایی از هیدروکربن مایع در این قمر وجود داشته و بیشتر نیمکره شمالی آنرا پوشش داده است.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان