درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 13
بازدید دیروز : 438
بازدید هفته : 602
بازدید ماه : 1051
بازدید کل : 129907
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




تیم تحقیقاتی دانشگاه ییل با همکاری دو منجم آماتور آمریکایی موفق به کشف سیاره ای دور دست شده اند که در نخستین سیستم خورشیدی با چهار ستاره قرار دارد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منجمان آماتور در قالب پروژه ای تحت عنوان شکار سیارات بیگانه با محققان دانشگاه ییل همکاری کرده و از داده های جمع آوری شده تلسکوپ فضایی کپلر برای یافتن سیارات جدید استفاده می کنند.
تلسکوپ فضایی کپلر ناسا که از ماه مارس 2009 به فضا پرتاب شده تاکنون شواهدی از وجود بیش از دو هزار و 300 سیاره بیگانه احتمالی جدید به دست آورده است.

دو منجم آماتور آمریکایی با استفاده از این داده ها و با کمک تلسکوپ های «کک» در هاوایی موفق به کشف سیاره بیگانه جدیدی شده اند که در حال چرخش به دور دو ستاره بوده و به طور همزمان دو ستاره دیگر به دور این ستاره ها در حال چرخش هستند.
سیاره بیگانه PH1‌ یک سیاره گازی غول پیکر بزرگتر از نپتون است که شعاع آن 6.2 برابر زمین بوده و نخستین نمونه سیستم خورشیدی با چهار ستاره محسوب می شود.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

تیمی از ستاره‌شناسان مؤسسه کارنگی با استفاده تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا توانسته‌اند دقیق‌ترین برآورد تاکنون را از سرعت انبساط جهان ارائه کنند.
طبق برآورد این دانشمندان، سرعت گسترش جهان برابر با میزان فوق‌العاده 72 کیلومتر در ثانیه بر مگا پارسک است.
ادوین هابل، ستاره‌شناس آمریکایی در دهه 1920 برای اولین بار، پدیده گسترش جهانی را کشف کرد که طبق آن جهان از زمان آغاز آن در حال رشد است.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دانش‌مندان بر این باورند که در مرکزِ (کهکشانِ) راهِ شیری، سیاه‌چاله‌ی پرجرمی قرار دارد. اکنون ستاره‌شناسان با استفاده از تلسکوپِ Keck ستاره‌ی جدیدی یافته‌اند که در فاصله‌ای بسیار نزدیک به این سیاه‌چاله می‌چرخد. پژوهش‌گران پس از رصدِ این ستاره دریافته‌اند که این دومین ستاره‌ایست که یک مدارِ کامل را می‌پیماید و این کشف، حضورِ این سیاه‌چاله را فراتر از همه‌ی تردیدهای منطقی، اثبات می‌کند. در آینده رصدِ این دو ستاره‌ی چرخنده، آزمونی بی‌همتا برای نسبیتِ عام خواهد بود.
از اواسطِ دهه‌ی 1990، تلسکوپِ Keck که بر فرازِ Mauna Kea در هاوایی قرار دارد به طور مرتب نواحیِ اطرافِ مرکزِ راهِ شیری را روبش می‌کند. هم‌چنان که این کار ادامه می‌یافت، ستاره‌شناسان چندین ستاره را مشاهده کردند که به نظر می‌رسید گرداگردِ یک جسمِ مرکزی می‌چرخند.آن‌ها این مجموعه را «ستارگانِ (مجمع‌الکواکبِ) آ-ستاره» یا به اختصار Sgr A* نامیدند. با اندازه‌گیریِ ویژگی‌های مداریِ این ستارگان و انجامِ محاسباتِ مربوط، این نتیجه به دست آمد که Sgr A* باید جرمی در حدودِ 4 میلیون برابرِ جرمِ خورشید داشته باشد. تنها موجودِ اخترفیزیکیِ شناخته شده که می‌تواند چنین پرجرم باشد اما فضایی این‌چنین اندک را اشغال کند، یک سیاه‌چاله است.

چرخشِ غول در مرکزِ کهکشانِ راهِ شیری



ادامه مطلب ...


دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

روشهای نفوذ، تشخیص و جلوگیری از امکان شنود مسیرهای فیبرنوری با "تدوین برنامه اجرایی برای بومی سازی پایش سیگنال در کابل فیبرنوری " بررسی و تبیین شد.
به گزارش خبرنگار مهر، فیبرنوری به دلیل دارا بودن ویژگی عدم تداخل پذیری و اختلال در ارتباطات، کاندید مناسبی برای ارتباطات کوتاه، بین شهری، بین‌کشوری و درون اقیانوسی برای ارتباط قاره‌ها است بطوریکه امروزه زیرساخت بیشتر شبکه‌های ارتباطی را سیستم‌های انتقال فیبرنوری تشکیل می‌دهند.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

محققان آلمانی موفق به ارائه توضیحات جدیدی پیرامون دلیل افزایش استرس در فیلم‌های آلومینیومی شدند.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، این کار درک محققان را از این پدیده افزایش داده و به تولید فیلم‌های مستحکم‌تر کمک شایانی می‌کند.
با محدود شدن الکترون در فیلم آلومینیومی با ضخامت چند لایه اتمی، فشار مکانیکی بالایی در این فیلم ایجاد می‌شود، این فشار یک هزار برابر بیشتر از فشار استاندارد اتمسفری است. قلم‌های لیزری مورد استفاده در هارددیسک‌ها، ترانزیستورها، تراشه‌های کامپیوتری و بسیاری از قطعات دیگر الکترونیکی حاوی فیلم‌های نازک فلزی یا نیمه‌هادی هستند. در حین ساخت این فیلم‌ها استرس در آنها پدید می‌آید؛ با این کار خواص مغناطیسی و نوری این قطعات تحت تاثیر قرار می‌گیرد، همچنین شبکه بلوری آنها دستخوش نقص‌هایی می‌شود. همه این مشکلات در نهایت منجر به از کار افتادن قطعه الکتریکی می‌شود.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

ستاره شناسان سیاره ای بزرگ تر از زمین را کشف کرده اند که جنس آن عمدتا از الماس تشکیل شده است.
به گزارش علم پرس به نقل از مهر، این سیاره به دور ستاره ای می گردد که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است.
این سیاره سنگی که ’۵۵ Cancri e’نام دارد به دور ستاره خورشید مانندی در صورت فلکی عقرب می گردد و دو برابر زمین است. سرعت حرکت این سیاره به دور خورشیدش آن قدر زیاد است که یک سال آن فقط حدود ۱۸ ساعت طول می کشد.
شعاع این سیاره دو برابر زمین و جرمش هشت برابر بیش از کره خاکی ماست.




ادامه مطلب ...


دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

سازمان فضایی آمریکا ناسا اعلام کرد نخستین سنگ مریخی که توسط کاوشگر کنجکاوی بررسی شده است ترکیب بسیار متفاوتی از ماموریت های پیشین نشان می دهد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محققان این کاوشگر از دو سامانه تحقیقاتی بر روی کنجکاو برای مطالعه آرایش شیمیایی این سنگ که به اندازه یک توپ فوتبال است، استفاده کردند. 
بر اساس اعلام آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در کالیفرنیا، ترکیبات این سنگ می تواند شواهدی از محیط مشاهده نشده و فرایند های سیاره ای را فاش کند.
این آزمایش نتایج بسیار شگفت انگیزی در پی داشته است. این سنگ مریخی با ترکیب شیمیایی از یک نوع غیرمعمول اما به خوبی شناخته شده سنگ آذرین شباهت دارد که در بسیاری از مناطق آتشفشانی زمین یافت می شود.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

محققان ایرانی در تحقیقات گسترده‌ای که به تازگی با همکاری پژوهشگرانی از کشورهای اسلونیا، آمریکا، انگلستان و فرانسه انجام داده‌اند، نیرویِ نامتعارفی را معرفی کرده‌اند که یافته‌های پیشین درباره اصل بنیادی «اندازه‌گیری اثر کازیمیر» در فیزیک را تا حدودی زیر سوال برده است.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، یکی از پدیده‌های شگفت‌انگیزی که در فیزیک معاصر طی چند دهه اخیر مورد توجه فیزیکدانان نظری و تجربی، تقریبا در تمام بخش‌های پژوهشی قرار گرفته‌ است، «اثر کازیمیر» است.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

تحقیقات تازه‌ نشان داده که بررسی خاک، روشی مناسب برای پیش‌بینی وضعیت جوی زمین است. نتیجه این تحقیقات، نظرها را از آسمان به زمین معطوف خواهد کرد.
زمانی که صحبت از تغییرات جوی به میان می‌آید، همه چیز به نظر نامشخص، کدر و ناامیدکننده است، اما تحقیقی که بتازگی با همکاری محققان دانشگاه‌های بریگام یانگ، دوک و دپارتمان کشاورزی آمریکا انجام شده نشان می‌دهد خاک، نقش مهمی در کنترل وضعیت جوی آینده زمین به عهده دارد و این نقطه امید تازه‌ای است.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

طراحی نمونه اولیه ربات کاوشگر یخ در قطب شمال ماهکار طراحی و مونتاژ نمونه اولیه ربات خورشیدی برای جست‌وجوی مناطق بالقوه غنی از یخ در قطب شمال ماه به پایان رسید.

به گزارش علم پرس به نقل از ایسنا، ربات خورشیدی «پلاریس» توسط محققان شرکت «استروبوتیک» وابسته به دانشگاه کارنیگ ملون (CMU) برای اکتشاف یخ در قطب شمال ماه طراحی و ساخته شده است.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان