درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 4
بازدید دیروز : 24
بازدید هفته : 4
بازدید ماه : 1066
بازدید کل : 129922
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




تلسکوپ فضایی هابل ناسا در جدیدترین تصویر، نمای زیبایی از ستارگان درخشان و رنگین در قلب خوشه کروی NGC 6362 تهیه کرده است که دید بهتری از هسته خوشه کروی با مجموعه‌ای از ستارگان در رنگ های مختلف ارائه می‌کند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خوشه های کروی شامل مجموعه‌ای از ستارگان پیر با عمری در حدود 10 میلیارد سال و قدیمی‌تر از خورشید هستند. حدود 150 خوشه کروی در کهکشان راه شیری شناسایی شده‌اند و شمار زیادی از این خوشه‌ها در کهکشان‌های دیگر وجود دارند.



ادامه مطلب ...


شنبه 20 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

فیزیکدانان مدرسه مهندسی هاروارد موفق به تولید نازک‌ترین لنز جهان شدند.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، این لنز به‌ دلیل نازک بودن فاقد عیوبی نظیر انحراف نوری است که این موجب می‌شود نقطه کانونی آن قابل تعریف باشد. توان تمرکز این لنز به مقدار حد تعیین شده توسط قانون پراش نزدیک شده است.



ادامه مطلب ...


شنبه 20 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

با تکنیک استفاده از باریکه نور در خلق تراشه‌های رایانه‌ای قابل بازنویسی، نوید محاسبات کوانتومی فوق سریع یک گام به واقعیت نزدیکتر شده است. پژوهشگرانی از کالج شهری نیویورک (CCNY) و دانشگاه کالیفرنیای برکلی (UCB) از نور برای کنترل اسپین هسته یک اتم بمنظور کدگذاری اطلاعات استفاده کردند.
این تکنیک می‌تواند راه را به سوی محاسبات کوانتومی، یک جهش بزرگ به سمت رایانه‌هایی با سرعت پردازش بسیار بالا، هموار کند. افزاره‌های الکترونیکی رایج در حال رسیدن به سرعت پردازش بالاتر هستند و اساس کار آنها الگودهی نیمه‌رسانا برای خلق تراشه یا مدار مجتمع است. اتصالات درونی این الگوها بمانند بزرگراه‌هایی برای حمل اطلاعات هستند، ولی اشکالی در آنها وجود دارد.



ادامه مطلب ...


شنبه 20 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

بنا به یافته‌های تازه کاوشگر ناسا سازمان فضایی آمریکا، موسوم به 'کنجکاوی' خاک کره مریخ به خاک سواحل جزیره هاوایی می‌ماند.
نمونه‌گیری و آزمایش خاک سطح مریخ، که از جمله با کمک اشعه ایکس انجام شده، نشان می‌دهد که سطح مریخ بافتی بازالتی دارد که نوعی سنگ آتش‌فشانی، مشابه شن‌های سواحل هاوایی است.



ادامه مطلب ...


شنبه 20 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 دو فیزیکدان ممتاز آمریکایی و انگلیسی در یک نظریه جالب پیشنهاد کرده‌اند که یک «تجربه نزدیک به مرگ» زمانی اتفاق می‌افتد که مواد کوانتومی شکل‌دهنده روح از سیستم عصبی خارج شده و به جهان وارد می‌شود.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، بر اساس این ایده، «هوشیاری»، یک برنامه برای یک رایانه کوانتومی در مغز است که که حتی پس از مرگ نیز می‌تواند در جهان باقی بماند که می‌تواند توضیحی برای تجربیات نزدیک به مرگ برخی از افراد باشد.



ادامه مطلب ...


شنبه 20 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

رصدخانه فضایی اینتگرال سازمان فضایی اروپا توانسته است اولین رصد مستقیم را از تیتانیوم رادیواکتیو مرتبط با بقایای ابرنواختر ۱۹۸۷A ارائه دهد که احتمالا باعث درخشش آن در اطراف ستاره منفجر شده در ۲۰ سال گذشته بوده است.

 



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 10 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

پالس‌های نوری محتویِ ۱۰۰٫۰۰  فوتونِ در هم تنیده، توسط فیزیک‌دانان در روسیه و آلمان تولید می‌شود. پالس‌ها در حالتِ به اصطلاح «فشرده شده خلأ» تولید شدند و این گروه فهمیدند که در هم تنیده‌گی فوتون ‌ها بایستی زمانی که تعداد فوتون‌ها در پالس زیاد می‌شود، شدید‌تر شود. این چنین پالس‌هایی می‌توانند در تکنولوژی‌هایی همچون کریپتوگرافی و مترولوژی استفاده داشته باشند.
در هم تنیده‌گی، یک پدیده کوانتومی است به نحوی که به ذراتی همچون فوتون این اجازه را می‌دهد رابطه‌ای نزدیک‌تر از حدِ معمولِ شناخته شده در مکانیک کلاسیک داشته باشند. برای مثال دو فوتون می‌توانند در آزمایشگاه تولید شوند این ‌چنین که اگر قطبش یکی پس از اندازه‌گیری در جهت عمودی شناخته شود، قطبش فوتون دیگر نیز در همان جهت تعیین می‌شود. این فر‌آیند بر خلاف این واقعیت است که قطبش یک تک فوتون در جهتی کاملاً دلخواه می‌تواند  باشد. با این‌ که چنین هم‌بستگی در دنیا‌ی غیر کوانتومی می‌تواند اتفاق بیفتد، مکانیک کوانتومی به این مطلب قوت می‌بخشد که این پدیده ماورای چیزی است که از مکانیک کلاسیک انتظار داریم. این عدم تطابق بین دنیای کلاسیکی و دنیای کوانتومی در سال ۱۹۶۴ توسط دانشمند اهل ایرلند شمالی جان بل تشریح شد. همچنین این عدم تطابق توسط یک سری از آزمایشات انجام شده در دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ تأیید شد.
 هم‌اکنون ماریا چخوفا و همکارانش در مؤسسه ماکس پلانک (مربوط به علوم نورشناخت) و دانشگاه ایالت موسکو، حالت‌های کوانتومی دربردارنده تعداد بسیاری فوتون (۱۰۰٫۰۰ فوتون) تولید کرده‌اند. این حالت‌ها به شکلی است که همه فوتون‌ها توسط یکدیگر در هم تنیده‌اند.
کریستال‌های غیر خطی
آزمایشِ گروه با تاباندن یک پالسِ لیزر روی یک ابزار اُپتیکی شروع می‌شود. این ابزار مُقَسِم باریکه و وسیله‌ای برای قطبی کردن باریکه است به نحوی که باریکه اولیه را به دو باریکه با قطبش‌های گوناگون تبدیل می‌کند. این دو پالس به دو کریستال غیر‌‌خطی تابیده می‌شوند و کریستال‌ها را در اصطلاح «پمپاژ» می‌کنند. به خاطر ویژگی شگفت ‌‌­انگیز کریستال‌های غیر خطی، یک فوتون در پالسِ پمپاژ شده می‌تواند به دو فوتونِ در هم تنیده با قطبش یکسان اما انرژی مختلف (انرژی A و انرژی B) واپاشی کند. فرکانس یک فوتون در گستره زیر قرمز و فرکانس فوتون دیگر در گستره نور مرئی (در طیف امواج الکترومغناطیسی) است. واپاشی اولیه در کریستال به طور خودبه‌خودی اتفاق می‌دهد، و به عنوان اولین زوج فوتونی که در کریستال انتشار می‌یابند باعث گسیلِ القایی دیگر زوج‌ فوتون‌ها می‌شوند. خروجی نهایی از کریستال، پالسی از فوتون‌هایی تولید می‌کند که همه این فوتون‌ها در یک حالت به اصطلاح «فشرده شده خلأ» در هم تنیده شده‌اند. پالس مربوطه در اصطلاح فشرده شده است زیرا تعداد فوتون‌ها در پالس‌های A و B نسبت به دو پالس از یک لیزر نمونه با انرژی یکسان، شدید تر هم‌بسته هستند. کلمه خلأ در این تعریف از این حقیقت ناشی می‌شود که تولیدِ پالس به طور خودبه‌خودی و بدون استفاده از هیچ فوتون اولیه‌ای شروع می‌شود۱.

 



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 10 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

اثرات کوانتومی ویژگی یک دستگاه هستند نه ایراد آن. با تکیه بر همین اصل، فیزیکدانان در دهه 90 اثرات کوانتومی را به خدمت گرفتند تا عکسبرداری اپتیکی را ارتقا دهندو.....

 

نمونه‌ای از عکس تولید شده با هولوگرافی کوانتومی



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 10 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

به تازگی گونه‌ای باکتری در اعماق دریا کشف شده است که الکترون‌ها را در طی فواصل سانتی‌متری هدایت می‌کند تا بتواند در محیطی با اکسیژن کم، با استفاده از سولفید هیدروژن تغذیه کند. این ادعای دانشمندانی در دانمارک و آمریکاست. آن‌ها نشان داده اند که هزاران میکرو ارگانیسم از یک رشته که یک سر آن‌ها به رسوبات اقیانوس و سر دیگرشان به آب شور می‌رسد، این کار را انجام می‌دهند. فهم این موضوع که این موجود زنده چگونه الکترون‌ها را انتقال می‌دهد، می‌تواند منجر به تکنولوژی جایگزینی برای تولید انرژی شود.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 10 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

اکتشافهای تازه مریخ نورد کنجکاوی در سیاره سرخ جنب و جوشی در جامعه علمی ایجاد کرده، چرا که کشف کرده است که در مریخ گاز متان یا همان گاز مربوط به موجودات زنده وجود دارد.
مریخ نورد کنجکاوی ناسا با استفاده از ابزارهای تحلیل نمونه خود به این کشف رسیده است که در سیاره مریخ گاز بیوتیک متان وجود دارد.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 10 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان