درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 11
بازدید دیروز : 8
بازدید هفته : 39
بازدید ماه : 488
بازدید کل : 129344
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




دانشمندان و اخترشناسان از زمان آغاز به کار فضاپیمای کاسینی تا به امروز، تلاش می‌کنند تصاویر ارسالی این فضاپیما را بررسی کنند و محصول آن صدها غافلگیری علمی جدید بوده که دنیای علم را مبهوت کرده است.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 18 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دو دانشمند مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه با طراحی مدل رایانه ای و شبیه سازی اتمسفر تیتان نشان دادند که اتمسفر این قمر سیاره زحل بیش از آنچه تصور می شد، شبیه اتمسفر زمین است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نتایج این شبیه سازی رایانه ای نشان می دهد، تیتان دارای دو لایه اتمسفری متفاوت است که لایه پایین تر از ابرهای متان و الگوهای باد شکل گرفته است.

تیتان تنها قمر موجود در منظومه شمسی است که دارای اتمسفر متراکم است و امیدهایی مبنی بر احتمال وجود حیات بر روی آن وجود دارد.

اطلاعات به دست آمده از کاوشگرهای ویجر ۱، کاسینی و هویگنس در سالهای ۱۹۸۱ و ۲۰۰۴ میلادی نشان می دهد، اندازه تیتان احتمالا دو برابر ماه است، اما در فاصله ای ۹ برابر دورتر تا خورشید قرار دارد. به دلیل فاصله بسیار زیاد از خورشید، دما در این قمر زحل حدود منفی ۱۸۰ درجه سانتیگراد است.




ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

کاوشگر کاسینی ناسا تصاویری زیبا را از هلال قمر "انسلادوس" در برابر سیاره زحل به ثبت رسانده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، این کاوشگر در تصاویر جدید خود از آبفشانهای مشهور قمر انسلادوس نیز در نور مرئی عکسبرداری کرده است، این فوران آب-یخ به شکل هاله ای کم رنگ در بخش قطبی جنوب قمر دیده می شود.

کاسینی از سال 2004 تا به امروز در حال حرکت در مدار زحل بوده و به مطالعه بر روی اسرار این سیاره، حلقه های تشکیل شده از ذرات یخ و قمرهای مرموزش پرداخته است.

تصاویر جدید کاسینی از آبفشانهای قمر زحل



ادامه مطلب ...


دو شنبه 24 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

زحل که بعد از مشتری بزرگترین سیاره در منظومه شمسی به حساب می آید دارای هفت حلقه مسطح به دور خود است. این هفت حلقه در واقع شامل تعداد زیادی حلقه های باریک است که با ذرات یخی درست شده اند. این حلقه ها زحل را به یکی از زیباترین اجرام آسمان در منظومه شمسی تبدیل کرده اند. به جز زحل، سیارات مشتری، نپتون و اورانوس نیز دارای حلقه هایی هستند که نسبت به حلقه های زحل بسیار کم نورترند.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 11 بهمن 1398برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

کاوشگر کاسینی با رصد تیتان، بزرگترین قمر زحل توانست تصاویری را از دو ریگزار شنی که در مناطق گرمسیری زمین یافت می شوند، تهیه کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، ریگزارهای شنی در زمین، مریخ و زهره بسیار گسترده هستند. اکنون به خاطر اطلاعاتی که کاوشگر کاسینی از تیتان جمع آوری کرده است دانشمندان دریافتند که بزرگترین قمر سیاره زحل نیز به طور غیرمنتظره ای از این ریگزارها برخوردار است.

این کاوشگر توانست دو ریگزار به نام "بلت" (Belet ) و "فنسال" (Fensal ) را در سطح این قمر شناسایی کند. "فنسال" در عرض جغرافیایی بالاتری نسبت به "بلت" قرار دارد و به همان نسبت شنهای ریزتر و روشن تری دارد.

این ریگزارها 13 درصد از سطح تیتان را پوشانده اند و در مساحتی به وسعت بیش از 10 میلیون کیلومتر مربع گسترده شده اند.

هرچند از نظر شکل ظاهری این ریگزارها شبیه به شنزارهای صحرای شبه جزیره عربستان و صحرای نامیبیا هستند باوجود این، نسبت به استاندارد شنزارهای زمین بسیار غول پیکرترند. به طوریکه عرض آنها به طور متوسط 1 تا 2 کیلومتر، طولشان صدها کیلومتر و ارتفاع آنها در حدود 100 متر است.

رصد ریگزارهای گرمسیری در بزرگترین قمر زحل

مقایسه شنزارهای زمین و تیتان



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

دانشمندان طي هفته جاري اعلام كردند قمر انسلادوس سياره زحل، در پوششي از پودر سفيد رنگ برف مانند به ضخامت 100 متر پوشيده شده است، برفي كه به اعتقاد دانشمندان از فوران آبفشان‌ها در قلب شكاف‌هاي طولاني نيمكره جنوبي قمر كه به ردهاي ببر شهرت دارند، سرچشمه مي‌گيرند.

مقداري از برف‌هاي برخاسته از اين آبفشان‌ها به سطح قمر بازمي‌گردند و بر روي يكديگر انباشته شده و حفره‌ها و شكاف‌ها را پوشش مي‌دهند.

به گفته "پائول شنك" دانشمند علوم سياره‌اي در موسسه سياره‌اي و قمري هيوستون، ابعاد اين دانه‌هاي برفي كسري از ميلي‌متر است و در نتيجه برف ايجاد شده لطيف‌ترين برفي خواهد بود كه شايد انسان‌ها انتظار تجربه يا ديدن آن را داشته باشند.

اين يافته جديد بر اساس تصاوير واضحي به دست آمده كه توسط فضاپيماي كاسيني ناسا از سطح انسلادوس به ثبت رسيده است، همچنين نقشه‌هاي جهاني از الگوهاي رنگي كه سن ساختارهاي سطحي قمر را آشكار مي‌كنند نيز در اين كشف نقش مهمي به عهده داشته‌اند.

در تصاوير به ثبت رسيده توسط كاسيني مي‌توان مناطقي در شمال آبفشان‌هاي فعال قمر را مشاهده كرد. حاشيه حفره‌هاي قديمي‌تر و شكاف‌ها به واسطه نشستن لايه‌اي نرم از برف، ظاهري لطيف‌تر به خود گرفته‌اند در حالي كه حاشيه شكاف‌هاي جوان‌تر مشخص‌تر و تيزتر ديده مي‌شوند.

بر اساس چنين تصاويري است كه "شنك" تخمين مي‌زند برف با عمقي برابر 75 تا 125 متر بر روي اين قمر نشسته است.

انسلادوس از خورشيد فاصله زيادي دارد و از اين رو حرارت سطح اين قمر در حدود منفي 200 درجه سلسيوس است، به اين شكل تمامي بخار آبي كه از آبفشان‌هاي اين قمر به بيرون فوران مي‌كنند، به كريستال‌هاي يخي تبديل مي‌شوند



سه شنبه 4 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

براساس مقاله ارایه شده درمجله طبیعت مورخ یکم آوریل ۲۰۰۶ , علت بسیاری از رفتارهای عجیب یکی از اقمار زحل به نام انسلادوس , از جمله چشمه های جوشان آب , نوارهای اسرار آمیز معروف به نوارهای ببری”Tiger Strip”و حتی چرخش آن را در وجود جریان فزاینده ای از مایع در اعماق این قمر می توان جستجو کرد.




ادامه مطلب ...


یک شنبه 8 خرداد 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

زحل(کیوان) ششمین سیاره منظومه شمسی ودومین سیاره بزرگ بعدازمشتری میباشد.


 

 

 

کیوان همچون مشتری یک غول گازی فاقدسطح صخره ای میباشد.دمای زحل دربالای ابرهای گازی آن به١٨۵-درجه سانتیگرادمیرسد.کیوان تنهاسیاره حاضردرمنظومه ما است که چگالی کمترازآب داردومیتوانددرآب شناورباشد!!!

 

 

 

زحل ,مشتری ,اورانوس ونپتون دارای سیستم حلقه ای هستندوبه دلیل شباهتهایی که به هم دارندسیارات مشتری مانندنامیده میشوند.

 

 

 

تعدادحلقه های زحل بیشترازسایرسیارات حلقه داراست.زحل دارای٧حلقه اصلی میباشد.این حلقه هاازسنگ ,یخ وگردوغبارتشکیل شده اندکه دراندازه های بسیارکوچک یابزرگ میباشند.این حلقه هاباراول درسال١۶١٠توسط گالیله کشف شد.(درپست بعدی باحلقه های زحل بیشترآشناخواهیدشد.)

 

 

انیمیشن حلقه های زحل رادراین سایت ویاازطریق این سایت

ببینید.

 

 

 

اتمسفرزحل شامل٩٧%هیدروژن ,کمتراز٣%هلیم واندکی گازمتان وآمونیاک میباشدکه دردمای١۶٨-درجه سانتیگراد آمونیاک به صورت کریستالهای یخی درآمده است.

 

 

 

 

1,429,400,000km فاصله ازخورشید/یک سال معادل٢٩.۴٢سال زمینی

 

 

 

120,536km  قطرزحل/یک روز معادل١٠.۶٧ساعت زمینی

 



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 31 فروردين 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان