درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 238
بازدید دیروز : 83
بازدید هفته : 389
بازدید ماه : 838
بازدید کل : 129694
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




 

مقارنه ماه و خوشه پروینشامگاه چهارشبه 12 بهمن ماه، پدیده مقارنه ماه با خوشه پروین رخ داد که فاز ماه در این پدیده 63 درصد است

خوشه پروین در فهرست اجرام غیر ستاره‌ای مسیه در ردیف 45M قرار دارد و دارای قدر (درخشندگی) 1.2 است، از این رو می‌توان آن را با چشم غیر مسلح مشاهده کرد.

در این خوشه ستاره‌ای حدود 300 تا 500 ستاره قرار دارد اما با چشم غیر مسلح تنها می‌توان 6 تا 7 ستاره را مشاهده کرد.

خوشه پروین در فاصله 400 سال نوری از زمین قرار دارد و ستارگان آن در یک سحابی بازتابی (Reflection Nebula) جا خوش کرده‌اند.

به گزارش مهر، شامگاه چهارشنبه 12 بهمن ماه همنشینی ماه با خوشه پروین را خواهیم داشت و در این پدیده نجومی ماه به نزدیک‌ترین فاصله خود با 7 ستاره خوشه پروین می رسد.

این مقارنه زیبا از ابتدای شب آغاز می‌شود و فاز (میزان سطح روشن) ماه در این شب حدود 63 درصد است که حکایت از نورانی بودن ماه دارد و این نورانیت می‌تواند از درخشش خوشه پروین بکاهد.

فاصله ماه و خوشه پروین در این شب حدود 2 درجه و 54 دقیقه و زاویه جدایی این دو جرم آسمانی 3.2 درجه است.



پنج شنبه 13 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

ماه تنها قمر طبیعی زمین و تنها جرم آسمانیست که انسان بر روی آن حضور داشته است. ماه روشن ترین جرم در آسمان شب است اما نوری از خود تولید نمی کند در عوض نور خورشید را منعکس می کند. مانند زمین و دیگر اعضای منظومه شمسی، عمر ماه حدود ۶/۴ بیلیون سال می باشد.

ماه از زمین بسیار کوچکتر است. میانگین شعاع ماه ۴/۱۷۳۷ کیلومتر ، حدود ۲۷ درصد شعاع زمین می باشد.

جرم آن نیز از جرم زمین بسیار کمتر است. جرم زمین ۸۱ برابر جرم ماه می باشد. چگالی ماه حدود ۳۴/۳ گرم در هر سانتیمتر مکعب، تقریبا ۶۰ درصد چگالی زمین است.

از آنجائیکه جرم ماه از جرم زمین کمتر است، نیروی گرانش در سطح آن نیز کمتر از زمین و حدود یک ششم آن می باشد. بدین ترتیب شخصی که بر روی ماه ایستاده احساس می کند که پنج ششم از وزن خود را از دست داده است. همینطور اگر سنگی را در سطح ماه رها کنیم بسیار آهسته تر از سنگی که در زمین رها شده، به سطح ماه می رسد.




ادامه مطلب ...


سه شنبه 11 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

حفره "آریستارخوس" یا "ساموسی" یکی از درخشان‌ترین حفره‌هایی است که در حدود 450 میلیون سال پیش بر روی ماه به وجود آمده و مدارگرد اکتشافی ماه ناسا تا کنون جزئیات زیادی را از آن در اختیار دانشمندان قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مدارگرد اکتشافی ماه ناسا از زمان پرتابش تا کنون دریایی از تصاویر را از سطح کره ماه به ثبت رسانده است.

این مدارگرد در ارتفاعی دو برابر ارتفاع پراواز خطوط هوایی تجاری در زمین از ماه فاصله دارد و می‌تواند جزئیات دقیقی از حفره‌های موجود بر روی کره ماه را مشاهده کند.



پنج شنبه 6 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

رصد عوارض سطحی ماه همیشه جذابیت خاص خود را دارد چه رصدگر با سابقه باشد چه تازه کار فرقی نمی کند چرا که دیدن سطح ماه چه با چشم چه با ابزارالاتی همچون دوربین دو چشمی یا تلسکوپ ویژه ای دارد .

 عوارض سطحی که اولین بار گالیله آنها را دریا های ماه تصور کرد بیابان های نسبتا” مسطحی هستند که از سرد شدن گدازه بر سطح ماه پدید آمده اند .
برای رصد دریاهای ماه می توان از شب تربیع اول (شب هفتم ماه قمری) شروع کرد ولی بهتر است تا در شب 14 که ماه کامل است این کار را انجام دهیم حال چه با چشم غیر مسلح چه به وسیله ابزارهایی چون دوربین و تلسکوپ .
برای رصد گودال های ماه بهتر است ماه در حالت تربیع اول (شب هفتم ماه قمری) یا در تربیع آخر(شب بیست و یکم ماه قمری)  باشد . به جز دریاها و گودال های بزرگ می توان دهانه های برخوردی و گودال های کوچکتر را رصد کرد و یا کوه هایی که بر سطح ماه وجود دارند را مشاهده نمود و درخشش نور خورشید بر نوک آنها را که صحنه ای بس جذاب است  را مشاهده نمود .
این نکته را در نظر داشته باشید که اگر با تلسکوپ ماه را رصد می کنید بهتر است از یک فیلتر کاهنده نور ماه استفاده کنید و یا کمی از دهانه تلسکوپ را بپوشانید .
در زیر نقشه دریاها و برخی گودال های معروف بر سطح ماه نمایش داده شده است .

دریاهای ماه



سه شنبه 4 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

نتایج تحقیق دانشمندان نشان می دهد برای داشتن شرایط جوی باثبات و عدم تغییر در محور یک سیاره نیازی به وجود قمرهای بزرگ نیست، چراکه این قمر‌ها می‌توانند آسیب‌زا نیز باشند.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 27 آذر 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

 

ناسا در طی عملیاتی حدود 25 گالن آب به صورت بخار و یخ در سطح ماه پیدا نمود.در طی این عملیات ماه گذشته راکتی به ماه فرستاده شد که پس از برخورد با سطح ماه و آنالیز غبار بالاآمده توانست حدود 25 گالن آب به فرم بخار و یخ در این کره شناسایی کند.

کشف بزرگی که آینده ماه را به عنوان یک دنیای مرده تغییر داد و احتمالاً آن را به مکانی تبدیل خواهد کرد که جذابیت های زیادی برای اهداف سفرهای آینده بشر به فضا دارد. آنتونی کولاپریت دانشمند ارشد عملیات "مشاهدات قمری و ماهواره ردیاب" ناسا اظهار نمود: "ماه زنده است". در این عملیات از راکتی استفاده شد که در 19 اکتبر سوراخی حدوداً به اندازه 100 فوت در سطح ماه ایجاد نمود، سپس توانست مقادیر حدوداً 25 گالن آب را به شکل بخار و یخ شناسایی کند. هرچند این مقدار آب برای شنا کردن کافی نیست اما می تواند مقادیر کافی از آب را در مناطق همیشه تاریک ماه برای فضانوردان فراهم کند.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 29 آبان 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

  بخش اول ) مختصری راجع به چشم انسان و اثر ان بر روی رویت هلال ماه : كار سيستم بينايي تشكيل آني تصاوير رنگي در زمينه دامنه وسيعي از شدت روشنايي محيط است به علاوه تصوير به طور همزمان بر روي فوواي  هر دو چشم تشكيل شده و تصويري سه بعدي از آن پديد مي آيد نوري كه وارد چشم مي شود ابتدا توسط قرنيه متمركز مي گردد ، قرنيه در طول زندگي از قدرت همگرايي ثابتي برخوردار است، سپس عدسي چشم با تغيير دادن فاصله كانوني خود نور را بر روي شبكيه متمركز مي سازد ، تغيير در اندازه عدسي اين امكان را به شخص مي دهد كه اشياي دور و نزديك را به یک


ادامه مطلب ...


پنج شنبه 26 آبان 1385برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

ماه‌گرفتگی یا خسوف پدیده‌ای است که به سبب عبور ماه از درون سایه زمین ایجاد می‌شود. در ماه گرفتگی کامل قرص نقره ای ماه به تدریج تیره و تیره تر می‌شود و بدلیل شکست نور از درون جو زمین رنگ ماه به قرمز و یا زرد تبدیل می‌شود. در طول گرفتگی کامل منظره زیبایی در آسمان پدید می آید. ابرخفس اخترشناس یونان باستان با رصد ماه‌گرفتگی تلاش کرد که قطر و فاصله ماه تا زمین را محاسبه کند اما او میبایست برای این کار فاصله زمین و خورشید را بداند.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 8 خرداد 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان