درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 45
بازدید دیروز : 8
بازدید هفته : 73
بازدید ماه : 522
بازدید کل : 129378
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




 
در سال ۱۹۶۱ ستاره شناس فرانک درک معادله اى را ارائه کرد که جست وجو براى یافتن موجودات فرازمینى را در مسیرى علمى قرار داد و پروژه مدرن سنتى را بنا نهاد. امروز اعداد و ارقام این معادله چگونه به نظر مى رسند؟
جست وجو براى یافتن حیات فرازمینى به موضوعى جذاب در ستاره شناسى و زیست شناسى تبدیل شده است اما کمتر کسى به یاد دارد که چگونه این موضوع در حدود چهل سال قبل ارائه شد.در سپتامبر ۱۹۵۹ دو فیزیکدان به نام هاى فیلیپ موریسون و جوزف کوکونى مقاله ویژه اى را در هفته نامه انگلیسى نیچر به چاپ رسانیدند تحت عنوانى تحریک کننده به این مضمون «تحقیقات جهت ارتباطات بین ستاره اى».کوکونى و موریسون ادعا کردند که رادیوتلسکوپ ها به اندازه کافى حساس شده اند که موارد ارسالى از تمدن هایى در اطراف ستارگان دوردست را دریافت کنند.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 19 تير 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دبیر اجرایی کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران با بیان اینکه برای دومین بار پدیده نادر گذر زهره از مقابل خورشید در ماه جاری رخ خواهد داد، گفت: علاقمندان می توانند بامداد روز 17 خردادماه از محل زندگی خود با رعایت نکات ایمنی این پدیده را رصد کنند.

به گزارش سرویس علمی فناوری جام نیوز (30 May)، اسدالله قمری نژاد در گفتگو با مهر، با اشاره به پدیده گذر زهره از مقابل خورشید، افزود: معمولا سیارات داخلی (سیاراتی که میان خورشید و زمین قرار گرفته اند) می توانند در حرکت مداری خود در زمانهایی از مقابل خورشید عبور کنند و از دید ناظر زمینی به صورت لکه سیاره در مقابل قرص خورشید قابل مشاهده باشند.
دبیر اجرایی کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران، با تاکید بر اینکه پدیده های گذر از پدیده های کمیاب و نادر نجومی هستند، اظهار داشت: یکی از نادرترین این دسته از پدیده های نجومی گذر سیاره زهره از مقابل خورشید است که به طور متوسط هر 120 سال قابل مشاهده است.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 18 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

با نزدیک شدن به زمان وقوع پدیده ی گذر سیاره ی زهره از مقابل قرص خورشید گروه ها و نهاد های مختلف در تدارک برگزاری هر چه بهتر اطلاعیه مشترک IOTA/ME و انجمن نجوم آسمان مهر بیرجند در خصوص گذر سیاره ی زهرهبرنامه های مختلف در خصوص این رویداد نادر هستند؛ از این رو بخش خاورمیانه ای مجمع جهانی زمان سنجی اختفا های نجومی (IOTA/ME) و انجمن نجوم آسمان مهر بیرجند در جهت انجام هر چه بهتر فعالیت های علمی به اطلاع عموم جامعه ی نجومی کشور می رساند که تمامی فعالیت ها و اهداف این دو نهاد علمی هم راستا و در جهت همکاری خواهد بود؛ و به همین دلیل با حداکثر تلاش و بهره گیری از امکانات در خصوص این رویداد مهم، به ایجاد فضای علمی مناسب برای منجمان آماتور خواهند پرداخت.
استان خراسان جنوبی و شهر بیرجند، جزو مناطقی در ایران هستند که شاهد بیشترین زمان این رویداد شگفت انگیز خواهد بود؛ از همین جهت انجمن نجوم آسمان مهر ضمن اجرای برنامه های علمی - پژوهشی، اعلام می دارد، علاوه بر انجام پروژه های علمی مشترک و همچنین تبادل داده با IOTA/ME، پذیرای ستاره شناسان محترم بویژه در سایت رصدی سه قلعه می باشد.
با آرزوی موفقیت
آیدین محمد ولی پور - مسئول کارگروه ویژه ی گذر زهره قسمت خاورمیانه ای آیوتا (transit@iota-me.com)
محسن الهامیان - دبیر انجمن نجوم آسمان مهر بیرجند (Jooyande7@gmail.com)



پنج شنبه 14 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

سالیجان شریپف، سیصد و هفتاد و پنجمین فضانورد جهان و هشتاد و هشتمین کیهان نورد روس، صبح امروز برای سفری یک هفته سالیجان شریپف، فضانورد مسلمان روسی وارد ایران شد ای به استان سمنان وارد ایران شد.
سیروس برزو، محقق تاریخ کیهان‌نوردی و روزنامه نگار علمی مقیم روسیه که شریپف را در این سفر همراهی می‌کند با اعلام این مطلب به خبرنگار فناوری ایسنا گفت: در مدت حضور شریپف در استان سمنان همایش‌ها، نشست‌ها و برنامه های مختلفی در دامغان و دانشگاه‌های شهرهای مختلف استان در زمینه ترویج فضا برگزار می‌شود. اولین برنامه که روز پنج شنبه در دامغان برگزار می‌شود، همایش کیهان و قرآن است.




ادامه مطلب ...


شنبه 2 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

هر سال گروه ها و مراکز نجومی سراسر جهان در هفته ای به نام "هفته ی جهانی نجوم" با برگزاری برنامه های ویژه‌ای تلاش می‌کنند رزو نجوم بر بام تهراناین علم را ترویج ‌کنند. در چنین روزهایی منجمان حرفه ای و آماتور زیبایی‌های علم نجوم را با بیان ساده و جذاب به مردم ارایه می  کنند

امسال نیز ماهنامه ی نجوم و مجموعه تفریحی- ورزشی تله کابین توچال برای گرامی داشت هفته‌ی نجوم برنامه ای یک روزه در بام تهران برگزار خواهد کرد.

ماهنامه نجوم با هدف آشنا کردن مردم با زیبایی های علم نجوم و معرفی زمینه های متفاوت فعالیت های گروه ها و مراکز نجومی این برنامه را برگزار خواهد کرد.

برمبنای تعریف زمان برگزاری روز نجوم (یکی از روزهای تعطیل تقویم هر کشوری که در هفته‌ی نزدیک به نخستین تربیع ماه بین 15 آوریل تا 15 می است.) روز نجوم امسال 8 اردیبهشت، جمعه، انتخاب شده است. این برنامه نیز در روز جمعه از ساعت 9 الی 24 برگزار خواهد شد.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 30 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

پایان طراحی و ساخت ماهواره ظفر علم و صنعت تا پایان سالمدیر مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت با اشاره به پایان یافتن طراحی و ساخت ماهواره ظفر تا پایان سال جاری گفت: بخش طراحی و ساخت نمونه کیفی و پروازی ماهواره ظفر در دانشگاه علم و صنعت تا پایان سال جاری به اتمام خواهد رسید.

پس از ماهواره "نوید"، ماهواره "ظفر" به عنوان دومین پروژه فضایی در دستور کار دانشگاه علم و صنعت قرار گرفت. نمونه مهندسی ماهواره ملی ‌‌ "ظفر " توسط دانشگاه علم و صنعت و به سفارش سازمان فضایی ایران طراحی و ساخته شده ‌که با استفاده از فناوریهای پیشرفته تر نسبت به ماهواره نوید، قابلیت عکسبرداری رنگی با قدرت تفکیک بهتر از 80 متر را دارد.




ادامه مطلب ...


دو شنبه 28 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

ماهواره نوید غیرفعال شدمدیر مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت در ارتباط با آخرین وضعیت ماهواره نوید علم و صنعت گفت: 12 فروردین ماه پایان ماموریت 60 روزه ماهواره نوید بود و ارتباط گیری با این ماهواره هر روز سخت‌تر می‌شود.
با توجه به اینکه مدت زمان ماموریت ماهواره نوید 60 روزه بوده با اعلام مسئولان، 14 فروردین‌ماه جاری پایان ماموریت این ماهواره اعلام شده بود.
حسین بلندی در پاسخ به پرسش مهر مبنی براینکه آیا ماموریت ماهواره نوید علم و صنعت بر مدار زمین به اتمام رسیده یا ادامه دارد، اظهار داشت: ماهواره نوید هنوز در مدار قرار دارد اما ارتباط گیری بسیار سخت شده است زیرا از محلی که بوده فاصله گرفته و ما عملاً ماهواره نوید را یک ماهواره غیرفعال می دانیم.




ادامه مطلب ...


پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

سفر پوریا ناظمی٬ روزنامه‌نگار ایرانی به فضاسرانجام پس از سالها قلم زدن در زمینه دانش و فناوری فضایی٬ پوریا ناظمی٬ روزنامه‌نگار علمی کشورمان موفق شد به فضا سفر کند و دو هفته رویایی را در مدار زمین و در یک هتل مجلل فضایی سپری کند. ماجرای سفر او که بسیار تلاش شده بود تا لحظه آخر مخفی نگه داشته شود٬ سرانجام با ارسال اولین یادداشت این نویسنده زیردست علمی ایرانی به زمین فاش شد و از همین حالا باید منتظر ادامه یادداشت‌های هیجان‌انگیز او از فضا باشیم.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

انتشار نتایج تحقیق فیزیکدان ایرانی روی داده های تلسکوپ فضایی ژاپننتایج تحقیق فیزیکدان ایرانی بر روی داده‌های تلسکوپ فضایی ژاپن مورد تائید واقع شد.

  مقاله دکتر احسان توابی، استادیار گروه فیزیک دانشگاه پیام‌ نور مرکز زنجان با عنوان «A statistical analysis of the SOT-Hinode observations of solar spicules and their wave-like behavior» در مجله علمی «New Astronomy» چاپ و به ‌عنوان یکی از مقالات داغ این مجله شناخته شده است.
به گفته توابی، این مقاله با همکاری گروهی از محققان دانشگاه پیر و ماری کوری فرانسه نوشته شده و گروه‌های علمی از دانشگاه‌های مسکو و هاروارد و سازمان فضایی ژاپن (ماموریت فضایی هینوده) در آن نقش داشته‌اند.
وی با اشاره به ویژگی این مقاله در مقایسه با مقالات مشابه، به استفاده از روش آنالیز فوریه کوپل شده به موجکهای مورلت اشاره کرد.




ادامه مطلب ...


پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

اجرای پروژه جهانی صلح ستارگان در ایرانمدیر مؤسسه نجوم مدار 27 درجه از برگزاری پروژه جهانی صلح ستارگان خبر داد و گفت: در این پروژه کره زمین به 10 منطقه تقسیم و اقدام به برگزاری شبهای رصدی می شود.
هومن نجفی با اشاره به سابقه برگزاری پروژه جهانی صلح ستارگان، افزود: این پروژه نجومی از سال 2010 در ماه آوریل (اواخر فروردین ماه) با هدف صلح از طریق آسمان بدون مرز برگزار می شود.
وی افزود: این برنامه  از امروز 23 فروردین تا روز جمعه این پروژه جهانی با شعار زندگی در جهان بدون جنگ برگزار می شود.
مدیر موسسه نجوم مدار 27 درجه مستقر در پارک فناوری قشم به بیان جزئیات این پروژه پرداخت و اظهار داشت: در این پروژه کره زمین از شرق به غرب به 10 منطقه قسمت تقسیم می شود و کشورهای هر منطقه طی 3 شب اقدام به برگزاری برنامه های رصدی چون برگزاری شبهای رصدی (Star Party)، نمایشگاه های عکس نجومی و کارگاه های آموزشی در خصوص پروژه صلح ستارگان می کنند.
وی ترویج صلح و دوستی میان فرهنگها و ملتها از طریق آسمان و حفاظت از محیط زیست را از اهداف این پروژه ذکر کرد و یادآور شد: در این راستا کشورها در ماه آوریل با برگزاری شبهای رصدی و تماس با گروه های نجومی سایر کشورها پیام صلح و دوستی خود را ارسال خواهند کرد.
نجفی از آغاز اجرای این پروژه خبر داد و خاطر نشان کرد: این پروژه از شرقی ترین نقطه کره زمین آغاز و در غربی ترین منطقه پایان می یابد و در ایران از امروز چهارشنبه 23 فروردین آغاز و تا روز جمعه 25 فروردین ماه ادامه دارد.
عضو موسسه صلح ستارگان یادآور شد: در این 3 شب گروه های مختلف نجومی اقدام به برگزاری رصد نجومی خواهد شد ضمن آنکه با تماس با گروههای نجومی سایر کشورها پیام صلح و دوستی خود را با شعار " زندگی در جهان بدون جنگ در زیر آسمان بدون مرز" ارسال می کنند.



پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان