درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 251
بازدید دیروز : 112
بازدید هفته : 431
بازدید ماه : 880
بازدید کل : 129736
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




پرتاب ساعت اتمی به فضا برای بهبود جهت‌یابی فضاییمحققان ناسا در حال طراحی ساعت اتمی جدیدی هستند که جهت‌یابی فضاپیماها را ارتقا بخشیده و باعث بهبود تحقیقات فضایی خواهد شد.
 ساعت اتمی جدید در آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا (JPL) در حال طراحی و ساخت است و در سال 2015 میلادی به فضا پرتاب می‌شود.
ساعت اتمی یون جیوه یک سال در فضا باقی می‌ماند و در این مدت محققان شرایط بهبود جهت یابی فضاپیماها از طریق ساعت اتمی و بررسی شرایط دشوار فضایی بر عملکرد ساعت را مورد بررسی قرار خواهند داد.




ادامه مطلب ...


دو شنبه 28 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان


جان گلن سوار بر کپسول فضایی فرندشیپ-7 و منتظر پرتاب به فضاهنوز چند ثانیه‌ای به روشن شدن موتورهای قدرتمند موشک فضایی اطلس باقی مانده بود. جان گلن در حالی که تلاش داشت با حرکت دادن دست و پای خود در فضای تنگ و خفه کپسول فضایی مرکوری که او خودش آن را فرندشیپ-۷ نام نهاده بود٬ خستگی ساعتها نشستن و انتظار کشیدن را از تن بیرون کند٬ با دقت به صحبت‌های خدمه کنترل زمینی گوش می‌داد و نگران بود که نکند این بار هم به روال دفعات قبل٬ پرواز تاریخی‌اش به تعویق افتد. در دفعات گذشته آب و هوا٬ اشکال در فضاپیما و یا موشک فضایی٬ بارها سفر جان را به عقب انداخته بود اما گویا این بار ابر و باد و مه و خورشید و فلک دست به دست هم داده بودن تا گلن نام خود را به عنوان نخستین فضانورد آمریکایی که سفر مداری به فضا انجام می‌دهد٬ ثبت کند.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

احتمال حضور فضانورد زن در نخستین فضاپیمای سرنشیندار چینمقامات آژانس فضایی چین اعلام کرده اند در بین خدمه پروازی نخستین فضاپیمای سرنشین دار این کشور احتمالا یک فضانورد زن نیز حضور خواهد داشت.

 «نیو هونگ گوآنگ» معاون برنامه فضایی چین اعلام کرد: نخستین فضاپیمای سرنشین دار چین به نام «شنژو-9» تابستان سال 2012 به آزمایشگاه فضایی تیانگونگ-1 پرتاب خواهد شد.

خدمه نهایی این فضاپیما به زودی اعلام می شوند و در حال حاضر دو زن و پنج مرد برای انجام مراحل تکمیلی آزمایش‌ها انتخاب شده اند. زنان برگزیده از بین نخستین گروه واجد شرایط پرواز با جت های جنگنده انتخاب می شوند.

مدیرکل بیمارستان نظامی چین ابراز عقیده کرد که زنان فضانورد از مزیت بیشتری نسبت به مردان برخوردار هستند، چراکه از ثبات ذهنی بیشتر و مهارت های ارتباطی بهتری برخوردارند و راحت تر می توانند با تنهایی در فضا کنار بیایند.

آزمایشگاه فضایی تیاگونگ-1 در سپتامبر گذشته به فضا پرتاب شد و نخستین اتصال موفقیت آمیز فضاپیمای بدون سرنشین «شنژو-8» در ماه نوامبر صورت گرفت. با توجه به اتصال موفقیت آمیز این فضاپیما، پرتاب فضاپیمای سرنشین دار در سال 2012 نیز در دستور کار قرار گرفته است و فضانوردان در حال انجام تمرینات فشرده هستند.



سه شنبه 8 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

 

پرتاب نمایشی موشک ناسا به درون شفق قطبیدانشمندان ناسا یک موشک دو مرحله‌ای را در میان آسمانی که به نور سبز رنگ شفق قطبی آلاسکا مزین شده بود پرتاب کردند
به گزارش خبرگزاری مهر، استیون پاول از دانشگاه کورنل در این خصوص گفت: "ما درحال بررسی چیزی هستیم که به آن هوای فضا گفته می‌شود. هوای فضا در اثر ذرات بارداری شکل می‌گیرد که از خورشید می‌رسند و با میدان مغناطیسی زمین تعامل می‌کند. ما به عنوان انسان این اثر را مستقیماً احساس نمی‌کنیم اما سیستم‌های الکترونیکی ما آن را درک می‌کنند."
این موشک که Terrier-Black Brant نام دارد شنبه شب 18 فوریه 2012 از پایگاه Poker Flat Research Range در فیربانکس آلاسکا پرتاب شد.
Terrier-Black Brant جریانی از اطلاعات را از فاصله 200 مایلی (حدود 322 کیلومتری) از سطح زمین و لحظاتی پس از پرتاب در زمان واقعی به زمین ارسال کرد.
دستگاه‌های این موشک دو مرحله‌ای از میدان‌های مغناطیسی و الکتریکی خاصی که توسط شفق‌ها ساخته شده‌اند، نمونه برداری کردند.
به گفته این دانشمندان، زمانی که فعالیت‌های خورشیدی به اوج خود می‌رسند توفان‌های خورشیدی که به زمین گسیل می‌شوند با فرستنده‌های "جی. پی. اس"، اینترنت ماهواره‌ای و سایر سیگنال‌ها تداخل می‌کنند.
پاول افزود: "ما بیش از همیشه به این سیگنال‌ها وابسته شده‌ایم. بنابراین، اطلاعات جمع آوری شده توسط این موشک به ما در درک بهتر اینکه سیگنال‌های ماهواره‌ای چگونه با هوای فضا از بین می‌روند و اینکه چگونه می‌توان این اثرات را در گیرنده‌های جدید جی. پی. اس تخفیف داد، کمک خواهد کرد."
این موشک دو مرحله‌ای از میان شفق قطبی آلاسکا عبور کرد و تا فاصله 200 مایلی به عنوان "مگنتوسفر- یونوسفر" شناخته می‌شود بالا رفت



پنج شنبه 4 اسفند 1386برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

مأموریت مسن‌ترین فضانوردپنجاه سال پیش در بیستم فوریه سال 1962، "جان گلن" به واسطه سه بار مدارگردی به دور زمین برگی جدید را در تاریخ فعالیتهای فضایی آمریکا باز کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، گلن اولین انسانی نبود که پا به فضا می گذاشت و حتی اولین انسانی نبود که در مدار زمین حرکت می کرد، اما پرواز پنج ساعته وی به همراه کپسول "فرندشیپ 7" او را در تاریخ آمریکا جاودان کرد.




ادامه مطلب ...


سه شنبه 2 اسفند 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

رقص گردبادهای خورشیدی در تصاویر رصدخانه فضایی ناسافضاپیمای ناسا توانسته یک ویدئوی جالب از گردبادهای خورشیدی را در سطح این ستاره ثبت کند.
 انفجارهای گردباد مانند پلاسمای فوق داغ، توسط رصدخانه دینامیک خورشیدی شناسایی شده که به طور مداوم به ثبت ویدئوهایی با وضوح بالا از خورشید می‌پردازد.
این ویدئوی گردباد خورشیدی به نمایش فواره‌های گردان پلاسما در یک دوره30 ساعته پرداخته که در تاریخ هفتم تا هشتم فوریه بر روی سطح خورشید حرکت می‌کردند.
این گردبادها برخلاف همتایان زمینی خود که با باد حرکت می‌کنند، توسط میدان مغناطیسی پرقدرت خورشید شکل می‌گیرند.
در این ویدئو، مواد پلاسمای سردتر به شکل تیره‌تر در پس‌زمینه درخشان خورشید دیده می‌شود.
فضاپیمای رصدخانه دینامیک خورشیدی این ویدئو را در طیف نوری فرابنفش شدید ثبت کرده که باعث وجود یک مه زردرنگ عجیب در آن شده است.
این ویدئو در دومین سالگرد آغاز ماموریت این فضاپیما توسط ناسا منتشر شده است.
فضاپیمای 850 میلیون دلاری ناسا در 11 فوریه 2010 ماموریت پنج ساله خود را برای ثبت فیلم‌های وضوح بالا از خورشید برای کمک به درک بهتر تاثیر چرخه آب‌وهوایی دوره خورشیدی بر روی زمین آغاز کرد.
خورشید اکنون در دوره فعال خود در یک چرخه 11 ساله آب‌وهوایی قرار دارد. این دوره که چرخه خورشیدی 24 نام دارد، قرار است در سال 2013 به اوج فعالیت خود برسد.



دو شنبه 1 اسفند 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

فضانوردان در کام آتشدر یک صبح سرد زمستانی زمانی که کارکنان بخش کنترل پرواز مرکز فضایی کندی، خود را آماده می‌کردند تا بار دیگر یکی از تمرین‌های کسل‌کننده قبل از پرواز را به نظاره بنشینند هرگز تصور نمی‌کردند که دست سرنوشت روز داغ و وحشتناکی را برایشان تدارک دیده باشد. آنها باید هرچه زودتر برای سفر مداری نخستین ناو جدید آپولو آماده ‌شوند. این ناو و آنچه پیش رو داشت به نوعی آبروی ملت آمریکا به حساب می‌آمد.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 1 اسفند 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

رکورد کم سابقه متقاضی استخدام در ناسا

سازمان فضایی آمریکا، ناسا، می گوید که در پاسخ به آگهی استخدام فضانورد، بیش از شش هزار و ۳۰۰ درخواست از سوی متقاضیان دریافت کرده است.

 به گفته این سازمان این دومین رکورد بی سابقه متقاضی فضانوردی در تاریخ ناساست.از میان این هزاران متقاضی تنها ۹ تا ۱۵ نفر نفر برگزیده و استخدام خواهند شد.تازه استخدام شدگان باید برای آموزش های دشوار فضانوردی دو سال دوره ببینند.

دوره ای که شامل آموزش زبان روسی و آموزش گام برداشتن در فضا بخشی از آنست.



پنج شنبه 20 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

 

گزارش ثبت عبور ایستگاه فضایی از مقابل خورشیدبا توجه به تعیین مکان و زمان این عبوراز چند روز قبل، حدود ساعت 11:45 روز 3 شنبه 2012.01.17 با یک خودرو سواری (آژانس) به همراه یکی از دوستان  به نام آقای احمد رضایی به سمت مکان مورد نظر و اقع در کیلومتر 15 شمال غرب قوچان حرکت کردیم؛ محلّ استقرار پوشیده از برف و باد سرد و شدیدی در حال وزیدن بود.

 

بلافاصله مشغول نسب تلسکوپ شدیم ؛ لوازم عبارت بودند ا  ز
Telescope 120ED Skywatcher  & mount EQ6pro , camera Canon 5D mark2
به همراه دکلانشور، فیلتر مایلار،  تی رینگ وعدسی  بارلّوی 2 برابر(به علّت فاصله زیاد ایستگاه از زمین در این عبور که نزدیک به 800 کیلومتر بود - علّت کوچک ثبت شدن ایستگاه - ؛ حتما باید از بارلّو استفاده  می شد) .

گزارش ثبت عبور ایستگاه فضایی از مقابل خورشید


بعد از آماده سازی تلسکوپ و تنظیمات دوربین شروع به تست زدن کردم ؛ به خاطر وزش باد ،لرزش خورشید از داخل چشمی دوربین کاملآ مشهود بود  وبرای جبران نسبی این مشگل سرعت شاتر رو بالا  بردم  ، ساعت عبور 12:57:04  به وقت محلّی بود ؛ 2 دقیقه وقت داشتم تا دوباره همه چیز رو چک کنم ، ثانیه ها به سرعت سپری می شد وبالاخره در ساعت 12:57:03 کلید دکلانشور را فشار دادم




سه شنبه 4 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

به گزارش گروه خواندنی های مشرق، ناسا در نظر دارد كارمنداني استخدام كند كه با سفر به كره مريخ به بشريت خدمت كنند. البته تنها شرط استخدام اين است كه كارمندان جديد هرگز به زمين برنمي‌گردند، چراكه بازگرداندن آن‌ها به زمين هزينه‌بر است. اين كار در تاريخ مشاغل دنيا بزرگترين بن بست زندگي است.

 

 
 

 
براي ساكنان مريخ غذا و مواد مورد نياز بقا از زمين فرستاده مي‌شود. اين اسكان به عنوان اولين گام به سوي مرزگشايي فضا و سكونت در جهان‌هاي ديگر تلقي مي‌شود.
 
سفر به سرزمين‌هاي مستعمره‌اي جديد طي مدت چهار ماه آينده با موشكي كه سوخت هسته‌اي دارد، انجام مي‌شود. به اين ترتيب مريخ تا سال 2030 آباد خواهد شد.
 
به گفته پيت وردن، مدير مركز، برنامه فضايي انسان در حال حاضر با هدف سكونت در دنياهاي ديگر در حال پيشروي است.

 

 



جمعه 2 دی 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان